Koncert kereső
Időpont:
Koncerthely:
Koncert:
Előadó keresés:

együttes személy


Előzetes

Slipknot

(Budapest, Papp László Budapest Sportaréna - 2015. február 5., csütörtök, 19:00)

A maszkos bestiák, a Slipknot tagjai végre készen állnak a régóta várt visszatérésre, amelynek Budapest is része lesz, a Prepare For Hell turnéjuk keretében. A purgatóriumi banda új, 6 év után az első stúdióalbuma, a 5: The Gray Chapter október 20-án jelenik meg.

Tovább >>>

Ajánló
Silence Fiction

Silence Fiction

(Budapest, MÜPA - Zászlótér - október 21., kedd, 17:00)

Aki izgalmas és élő zenei élményekre vágyik, délutánonként a legkülönfélébb műfajokkal lehet találkozhat a MÜOA Előcsarnokának környékén. A Hangulatkoncertek sorozatában a Liszt Ferenc Zeneakadémia és más zenei oktatási intézmények hallgatói, növendékei mutatkoznak be hétről hétre, ezúttal a Silence Fiction.

Tovább >>>

Szabad - Szabad zene - Szabados György "Az események titkos története"

(Budapest, Hagyományok Háza - október 22., szerda, 19:30)

"Nem csak zenei munka volt számunkra a Szabadossal eltöltött idő. Keményen dolgoztunk, de emellett rengeteget beszélgettünk zenéről, politikáról és sok minden másról. Ez volt az én iskolám: azóta is igyekszem úgy élni és zenélni, ahogy tőle tanultam." Grencsó István

Tovább >>>

The Quakes (1988)

The Quakes (USA), Voodoo Allen

(Budapest, Mika Tivadar Mulató - október 22., szerda, 20:00)

A zenélést nem üzleti vállalkozásként űző vagy karrier-lehetőségként megélő Voodoo Allen az egyik legrégebbi magyar psychobilly zenekar. Az este folyamán a 80-as évek egyik meghatározó psychobilly zenekara a The Quakes előtt nyilváníthatják ki deviáns hajlamaikat.

Tovább >>>

Pál Pista bácsi

Összefogás Pál Pista bácsi gyógyulásáért

(Budapest, Fonó Budai Zeneház - október 23., csütörtök, 18:00)

"Nem lesz vége az életnek, Szabadságot a magyar népnek!" Az est címe az utolsó dudásként emlegetett Pál Pista bácsi egyik nótájának második sora. Pál Pista bácsi tereskei pásztorember egy letűnőben lévő világ egyik utolsó tanúja, aki kimeríthetetlenül gazdag furulya-dudajátékával, énekeivel, meséivel méltán lett mestere és példaképe sok mai zenésznek.

Tovább >>>

Anathema (UK)

(Budapest, A38 Hajó - október 23., csütörtök, 20:00)

Egy óriási élő legenda jön a Hajóra egyenesen Liverpoolból. Az Anathemát nem kell bemutatni, azonban azt ki kell emelni, hogy manapság még annál is jobbak, mint valaha. Egyedülálló, egyszerre mély és felemelő melankolikus zene a javából!

Tovább >>>

Elvis Costello Solo in Concert

(Budapest, MÜPA - Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem - október 24., péntek, 19:30)

Negyvenéves pályafutása alapján Elvis Costello az elmúlt évtizedek egyik legnagyobb hatású dalszerző-előadója. Provokatív szellemisége és debütáló albuma az angol punkrock-mozgalomhoz kötötte. Napjainkig több mint harminc albuma látott napvilágot, és közben olyan csillagokkal társult, mint Paul McCartney, Bill Frisell, Burt Bacharach és a The Roots.

Tovább >>>

Stoned Jesus (UA)

(Budapest, Rocktogon Pub & Roll - október 24., péntek, 21:00)

A most öt éves, ukrán stoner banda, a Stoned Jesus Budapestet sem hagyja az 5 Yeras of Preaching elnevezésű turnéjából. Akik a stoner/doom műfaj kedvelői ne hagyják ki ezt a koncertet!

Tovább >>>

Helmet - Betty 20th Anniversary Tour

(Budapest, Dürer-kert - október 25., szombat, 19:00)

A heavy metal fémkeménységét a 90-es évek alternatív rockjába fecskendező Helmet már több mint húsz esztendeje jelenteti meg földrengető erejű albumait - és bár az elmúlt négy évben nem érkezett sorlemez a zenekartól, 2014-ben a csapat egy exkluzív turné kertében teljes egészében előadja, idén éppen 20 éves Betty című lemezét.

Tovább >>>

Accept, Damnations Day

(Budapest, Petőfi Rendezvényközpont - október 26., vasárnap, 19:00)

Az Acept Blind Rage 2014 turnéjának őszi állomásai közül Magyarország sem marad ki: legutóbbi budapesti koncertjeihez hasonlóan ezúttal is a Petőfi Csarnokba várják a rajongókat. Ellőttük a Damnations Day nevű ausztrál dallamos heavy metal csapat melegíti a közönséget.

Tovább >>>

David Lang

(Budapest, Zeneakadémia - október 26., vasárnap, 19:30)

"Az egész modern világkép mögött az az illúzió rejlik, hogy az úgynevezett természeti törvények leírják a természeti jelenségeket." Ludwig Wittgensteinnek ez a mondata ihlette napjaink egyik legfoglalkoztatottabb amerikai zeneszerzője, az egykor természettudósnak készülő David Lang 2002-es ütőhangszeres darabját.

Tovább >>>

Party ajánló

Concorde: C-N-N aka Capone-N-Noreaga (USA)

Cid Rim (LuckyMe, A)