Koncert kereső
Időpont:
Koncerthely:
Koncert:
Előadó keresés:

együttes személy


Ajánló

Trentemoller Live

(Budapest, Akvárium Klub - október 1., szerda, 19:00)

Noha a skandináv elektronikus zene királyai egyértelműen a svédek, az évek óta a műfaj élvonalába tartozó Trentemollernek köszönhetően Dániának sem kell egyáltalán szégyenkeznie: az 1974-es születésű Anders Trentemoller ugyanis évek óta szállítja hol minimalista, hol gazdagabb eleganciával megkomponált kiadványait.

Tovább >>>

Kelemen Quartet

Kelemen Kvartett és Perényi Miklós

(Budapest, MÜPA - Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem - október 1., szerda, 19:30)

A zene világnapján két muzsikusgeneráció kiemelkedő egyéniségei találkoznak a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben, hogy a kamarazene irodalom klasszikus alkotásaiból szólaltassanak meg remekműveket. A Kelemen Kvartett állandó kamarapartnere a kétszeres Kossuth-díjas Perényi Miklós.

Tovább >>>

Rage (DE)

(Budapest, A38 Hajó - október 1., szerda, 20:00)

Mi lehetne jobb módja egy zenekar 30. születésnapjának a megünneplésére, mint mélyen megmerítkezni saját karriertörténetükben, mely egy évtizedeken átívelő, egyedülálló zenei utazást kínál. A jubileumi évben a Rage turnéja az ünneplésről szól: az őszi európai koncerteken egy megújult látványvilággal kiálló, és még mindig lendületes heavy metal gépezetre számíthatunk.

Tovább >>>

Tárkány Művek

(Budapest, MÜPA - Fesztivál Színház - október 1., szerda, 20:00)

A koncerten az új lemez dalaiból éppúgy kapunk ízelítőt, mint a korábbi kedvelt számokból - összegzés, visszatekintés és bepillantás a műhelymunkába. A mélységeket és magasságokat Dresch Mihály segít bejárni, a Müpa oldalát Fehér Balázzsal erősítve rúgja ki, egyik legdinamikusabb, legizgalmasabb hazai zenekarunk, a Tárkány Művek.

Tovább >>>

Pátkai Rozina Quintet

(Budapest, Magyar Rádió Márványterme - október 1., szerda, 21:00)

A zene világnapján a Pátkai Rozina Quintet játszik a Márványteremben, és az élő rádió-közvetítésnek köszönhetően az otthon maradók is hallgathatják a koncertet.

Tovább >>>

Christian Noçon szitár koncertje

(Budapest, Amrita Sher-Gil Kulturális Központ - október 2., csütörtök, 17:00)

Christian Noçon és felesége, Bisakha Goswami lép színpadra az Amrita Sher-Gil Kulturális Központban 2014. október 2-án, amely egyben M. K. Gandhi születésének évfordulója is. Közös műsorukban Rabindra Sangeet-dalok és az indiai kalendárium évszakokhoz is kapcsolódó klasszikus rágái szerepelnek.

Tovább >>>

Benedekffy Katalin

Benedekffy Katalin áriaestje

(Budapest, MOM Kulturális Központ - október 2., csütörtök, 19:00)

Benedekffy Katalint az elmúlt években már Európa számos országában is megismerhette a zeneszerető közönség többek között: Németországban, Ausztriában, Svájcban, Spanyolországban, de turnézott már Izraelben a Bécsi Staatsoperrel is. 2012 nyarán Báthory Erzsébet musical-opera címszerepét alakította a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon.

Tovább >>>

Fischre Annie

Fischer Annie 100 - A fiatalok

(Budapest, Zeneakadémia - október 3., péntek, 19:00)

"A fiatalok" alcímet viselő hangversenyen az idei Fischer Annie-ösztöndíjasok mutatkoznak be a nagyközönségnek: a jövő reménységei, nemzedékük legjobbjai, Annie néni reménybeli szellemi örökösei.

Tovább >>>

Discharge (UK)

(Budapest, Club 202 - október 3., péntek, 20:00)

A több mint 35 éve alapított Discharge meghatározta az egész punk, grindcore és thrash metal színteret. Most a britek alapító tagokkal lépnek fel, a hazai vendég pedig a Kretens lesz.

Tovább >>>

1705

1705

(Budapest, BMC - Opus Jazz Club - október 3., péntek, 21:00)

Érzékeny, melodikus kompozíciók, virtuóz hangszeres tudás megfelelő alázattal párosulva, zenei együtt-gondolkodás: hazánk egyik legizgalmasabb zongoratriója (Kaltenecker Zsolt - Piri Béla - Dés András) ismét az Opus színpadán!

Tovább >>>

Fischer Annie

Fischer Annie 100 - A pályatársak

(Budapest, Zeneakadémia - október 4., szombat, 19:00)

A pótunoka Szutrély Katalin, az utolsó évek egyik legfontosabb barátja, Prunyi Ilona, az ugyancsak barátként kezelt két magánnövendék, Csoba Tünde és Varga Csilla, valamint kamarapartnereik Fischer Annie hatalmas repertoárjából válogatnak.

Tovább >>>

KTL (USA/AT)

(Budapest, Trafó - október 4., szombat, 20:00)

A KTL az underground két úttörője, Stephen O'Malley (Sunn O))), Khanate, Burning Witch stb.) és Peter Rehberg (Pita) duója. Monumentális, nagyon hangos, de egyben lírai zaj gitárral és elektronikával, amely kavarog, morajlik, körbevesz.

Tovább >>>

Midnight Music - Budapesti Fesztiválzenekar

(Budapest, Millenáris Teátrum - október 4., szombat, 23:30)

"A közönség folyton nevet - szerintem nem hitték el, hogy komolyzenei koncert tényleg lehet laza. Mégis lehet, és ettől mindenki elvarázsoltan felszabadult." - íme egy lelkes beszámoló kezdete a Fesztiválzenekar egyik éjféli koncertjéről. Mert van, aki éji órán szeret zenét hallgatni, és szerencsére olyan is, aki szeret éji órán zenélni.

Tovább >>>

ZAK Ensemble

NEW:AUD - ZAK Ensemble

(Budapest, FUGA - október 5., vasárnap, 18:00)

A ZAK Ensemble az Európai Unió által támogatott New Music, New Audiences Program keretében 2013 tavaszán alakult. A nemzetközi kezdeményezés szellemében a Horváth Balázs vezette együttes célja közelebb vinni a legfrissebb kortárs zenét a közönség minél szélesebb rétegeihez.

Tovább >>>

Laurie Anderson

(Budapest, MÜPA - Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem - október 6., hétfő, 19:30)

A The Language of the Future című show Laurie legújabb dalait és történeteit tartalmazza, ugyan a címadó darab már a United States című előadásban is szerepelt. Laurie nem menekülhet Amerikától. Míg néhány éve "az erőszak és a háború új nyelvét" állította a Homeland középpontjába, ezúttal a tavalyi lehallgatási botrányra reflektál. "Mi folyik Amerikában? Mi ez a háború?"

Tovább >>>

Child Abuse (US)

(Budapest, A38 Hajó - október 6., hétfő, 19:30)

Az A38 Hajó kísérletező dzsessz és egyéb experimentális zenéket bemutató sorozatának újabb állomásán a kompromisszumokat és kíméletet hírből sem ismerő New York-i avantgárd noise-jazz trió, a Child Abuse mutatja be legújabb lemezét. Előzenekarként pedig a space rockot és a jazzfunkot elegánsan ötvöző magyar Ethno Darwin lép fel.

Tovább >>>

Jonas Kaufmann dalestje

(Budapest, MÜPA - Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem - október 7., kedd, 19:30)

Ha valakire, Jonas Kaufmannra illik az elnevezés: sztártenor. Dalesten csak ritkán hallható, ünnepi alkalomnak is tekinthető tehát, hogy a romantikus dalirodalom legszebb ciklusaiból válogat. A zongorakísérő érzékenységet, alkalmazkodó készséget és virtuozitást egyaránt igénylő feladatát az a Helmut Deutsch látja el.

Tovább >>>

Party ajánló

Octoberfest: Chris.SU, Dublic, Mira

Astronaut Music & Be Massive pres.: Oliver Huntemann