Koncert kereső
Időpont:
Koncerthely:
Koncert:
Előadó keresés:

együttes személy


Ajánló

Helmet - Betty 20th Anniversary Tour

(Budapest, Dürer-kert - október 25., szombat, 19:00)

A heavy metal fémkeménységét a 90-es évek alternatív rockjába fecskendező Helmet már több mint húsz esztendeje jelenteti meg földrengető erejű albumait - és bár az elmúlt négy évben nem érkezett sorlemez a zenekartól, 2014-ben a csapat egy exkluzív turné kertében teljes egészében előadja, idén éppen 20 éves Betty című lemezét.

Tovább >>>

The Robert Cray Band (USA)

(Budapest, Akvárium Klub - október 25., szombat, 19:30)

A georgia-i születésű Robert Cray évtizedek óta a modern blues egyik legnagyobb egyénisége. Jelenleg is rendkívül aktív, Richard Cousins, Les Falconer és Dover Weinberg segítségével pedig egy újabb szintre léphet Cray egyébként is magával ragadó világa, amely talán mindennél jobban érvényesül akkor, ha élőben találkozik vele az ember.

Tovább >>>

Accept, Damnations Day

(Budapest, Petőfi Rendezvényközpont - október 26., vasárnap, 19:00)

Az Acept Blind Rage 2014 turnéjának őszi állomásai közül Magyarország sem marad ki: legutóbbi budapesti koncertjeihez hasonlóan ezúttal is a Petőfi Csarnokba várják a rajongókat. Ellőttük a Damnations Day nevű ausztrál dallamos heavy metal csapat melegíti a közönséget.

Tovább >>>

David Lang

(Budapest, Zeneakadémia - október 26., vasárnap, 19:30)

"Az egész modern világkép mögött az az illúzió rejlik, hogy az úgynevezett természeti törvények leírják a természeti jelenségeket." Ludwig Wittgensteinnek ez a mondata ihlette napjaink egyik legfoglalkoztatottabb amerikai zeneszerzője, az egykor természettudósnak készülő David Lang 2002-es ütőhangszeres darabját.

Tovább >>>

Isabelle Faust

Isabelle Faust és a Stuttgarti Rádió Szimfonikusai

(Budapest, Zeneakadémia - október 27., hétfő, 19:30)

Isabelle Faust és "Csipkerózsika" névre hallgató Stradivari-hegedűje visszatérő vendég Budapesten. Aki hallotta, annak felesleges bármit is mondani hajlékony, mégis erőteljes, lenyűgözően természetes hegedüléséről, aki még nem hallotta, annak feltétlenül meg kell hallgatnia.

Tovább >>>

The Wounded Kings (UK), Nadir

(Budapest, Trafik Klub - október 29., szerda, 19:30)

A dartmoori lápvidék környékéről származó The Wounded Kings tradicionális doom metalt játszik a Black Sabbath, a korai Cathedral, a Candlemass, a Saint Vitus és egy jópár másik zenekar hatását magában hordozva. A budapesti Nadir Hungary egy különleges doom szettel lép fel a est alkalmából.

Tovább >>>

Michel van der Aa

must-MEET Composers .... Michel van der Aa in Budapest

(Budapest, BMC - Koncertterem - október 29., szerda, 19:30)

A koncert a holland kortárs zeneszerzők három generációját mutatja be: az idén a 75. születésnapját ünneplő, világszerte elismert Louis Andriessent, a 1965-ös születésű, de a 90-es évektől fogva Hollandiában élő brit Richard Ayrest valamint Michel van der Aa-t, a kortárs zene igazi multidiszciplináris figuráját.

Tovább >>>

Electronic Beats Festival Budapest 2014

(Budapest, Millenáris Teátrum - október 31., péntek, 20:00)

James Holden a Border Community igazgatójaként a szárnya alá vett már pszichedelikus rock albumot, dallamos elektronikus korongokat, sőt erősebb techno megjelenéseket is. A The Inheritors című lemeze többek között skót népzenei hagyományokból és angol komolyzenéből is táplálkozik. A törzsi rituálékat megidéző, mégis jövőbe tekintő koncerttel hosszú évek után visszatér Budapestre.

Tovább >>>

8. Hiperkarma Halloween

(Budapest, Petőfi Rendezvényközpont - október 31., péntek, 20:00)

Minden túlzás nélkül mondhatjuk, hogy az underground zenei színtér idei legnagyobb, legizgalmasabb bulijára kerül sor. A Hiperkarma zenekar eredeti felállásában visszatér, megtartva régi szokását: Különleges díszletek között halloween koncertet ad, ám ez alkalommal a két nagylemez dalai mellett a teljesen új, Konyharegénycímű album dalait is bemutatják.

Tovább >>>

Party ajánló

Be Massive: Gabor Kraft, Saboar (RO), Peppelino (UK)

Vienna Bass #1

Therapy Sessions Halloween