Időpont szerinti keresés:
Koncerthely:
Koncert:
Együttes vagy személy:

Zenei fesztiválok

Csizmakoptató (Veszprém)
szept. 19. - dec. 19.
okt. 01. - nov. 29.
nov. 07. - dec. 23.
nov. 27. - nov. 29.
dec. 04. - dec. 06.
jan. 31. - jan. 31.
márc. 02. - márc. 06.
jún. 16. - jún. 26.
jún. 22. - jún. 25.

Ajánló

Mick Harvey solo

(Budapest, Budavári Művelődési Ház - november 27., péntek, 20:00)

Harvey a hetvenes évek közepe óta zenélt Nick Cave-vel: együtt alakították a Boys Next Doort, majd az abból kinövő Birthday Partyt, s az énekes mellett ős-tag volt az 1983-ban alakított Nick Cave and The Bad Seedsben is.

Such Gold

Such Gold, Muncie Girls, New Dead Project

(Budapest, Gozsdu Manó Klub - november 27., péntek, 20:00)

Az utóbbi idők egyik legfelkapottabb zenekara, a Such Gold végre átruccan Európába, hogy a Gnarwolvesszal közös angliai turnéja előtt többek között Budapesten is izzítsa a hangulatot.

Gabrieli Choir

Gabrieli Choir

(Budapest, Fasori evangélikus templom - november 28., szombat, 17:30)

"Choral Evensong" az anglikán katedrálisokban világszerte énekelt esti ima, mely bizonyos elemeket a katolikus vesperásból és kompletóriumból foglal magában. A késő délutáni istentisztelet hangulata lényegében elcsendesedésre és szemlélődésre késztet.

Skindred, Headbengs, Chemia, Deadly Circus Fire

(Budapest, Akvárium Klub - november 28., szombat, 20:00)

Az egyszerűség kedvéért "ragga-metálban" utazó Skindred Pump Up The Volume elnevezésű koncertsorozatán legújabb (hatodik) nagylemezét, a Volume-ot fogja ezúttal bemutatni.

Csalog Gábor

Csalog Gábor zongoraestje

(Budapest, BMC - Koncertterem - november 29., vasárnap, 18:00)

"Van, amit újra és újra elővesz az előadó, ilyen a Fúga művészete. Bartók műveit viszont néhány évtizedig nem játszottam, különféle okokból. Így az újrafelfedezés különös öröme kísérheti a koncertet."

Matan Porat

Matan Porat és a Concerto Budapest

(Budapest, Zeneakadémia - december 1., kedd, 19:30)

Brahms nagyszabású, közel ötvenperces B-dúr zongoraversenyének bemutatóját 1881-ben a szerző szólójával Budapesten tartották. A darab vezérszólamát ezúttal a Berlinben élő izraeli zongorista, Matan Porat fogja megszólaltatni.

Crazy Town (USA)

(Budapest, Dürer-kert - december 2., szerda, 19:00)

A The Brimstone Sluggers korong jó értelemben nyúlik vissza a gyökerekhez, de egyben a Crazy Town újjászületése is, fogós riffekkel és az ismerős szövegvilággal. Ezzel a lemezzel látogatnak el pályafutásuk során elsőként Magyarországra.

Ivan & The Parazol

(Budapest, A38 Hajó - december 3., csütörtök, 20:00)

A harmadik lemez felvételei minden eddiginél jobban visszaadják a Parazol koncertek eksztatikus energiáját, dinamikus lüktetését, amit élőben is megtapasztalhat a közönség a hajón.

Deez Nuts (AUS)

(Budapest, Kék Yuk (Blue Hell) - december 3., csütörtök, 19:00)

Legutóbbi budapesti koncertjük végén a fél közönség a színpadon landolt, és a Deez Nuts esetében ez teljesen természetes jelenség! Ezúttal friss nagylemezüket, a Word Is Bondot mutatják be a tőlük megszokott karakterrel.