Időpont szerinti keresés:
Színház:
Előadás vagy alkotó:

Partnerünk ajánlata
hirdetés

Egy fenékkel két lovat

Egy fenékkel két lovat

(Budapest, Belvárosi Színház - június 23-28., csütörtök-kedd, 19:00)

Brighton, a hatvanas évek elején - kezdődik a Beatle-mánia. Francis Henshall-t kirúgták egy zenekarból, éhen is halna, ha ennyiben hagyná a dolgot. De nem hagyja. Mit neki két állás két főnöknél? Sima ügy, majd elrendezi. Ráadásul felbukkan egy cicaszemű dög, őt is meg kéne ismerni kicsit. Álruha és rock and roll, gombafejek és feléledt hulla, gengszterek és báránykorona, szerelem, szerelem, szerelem. A darab már a Broadway-t is megjárta. Most itt van.

Színház ajánló

Finálé Szegeden

(Szeged, Szegedi Nemzeti Színház - május 23-26. hétfő-csütörtök)

JegyMájus 23-án kezdődik a Finálé Fesztivál, melyen békéscsabai, nyíregyházi és szabadkai vendégjátékokat láthat a közönség. Elsőként Moliére A fösvény című vígjátéka kerül színpadra. A Nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház a Taurin traumával érkezik Szegedre. Az Olt Tamás rendezte produkciót május 24-én és 25-én este játsszák a szegedi Kisszínházban. A fesztivál záróelőadása a szabadkai Népszínház Magyar Társulatának vendégjátéka, a Camino Real lesz.

Üres - cirkuszi tanulmány

Üres

(Budapest, Trafó - május 26-28., csütörtök-szombat, 20:30)

JegyEgy artista, aki a zuhanásba kapaszkodik - Fragan Gehlker biztosító kötél nélkül mászik fel és esik le a Trafóban kifeszített köteleken, mindent elkövetve azért, hogy életben maradjon. Az előadást minden játszóhelyén újra kitalálják, átrendezik a helyszínre igazítva. A produkció nagy belmagasságú elhagyatott terekbe készült, a Trafó csak azért láthatja vendégül, mert képes levetni magáról 18 éves köntösét, és visszaváltozik ipari térré. Csak a közönség, és az ő feszült figyelmük marad meg a kultúrtérből.

Az értelmiség útja az osztályhatalomig - Szabó Máté

Szentivánéji álom

(Budapest, Zeneakadémia - május 27., péntek, 29., vasárnap, 19:00)

Gyakran sütik rá a brit zenére, hogy 300 éven át nem tudott jelentős szerzőt felmutatni. Purcell után Britten az első, akit a nemzetközi kánon befogadott, s ha valakinek, neki biztosan kötelessége volt az angol múltba visszanyúlni, s a másik világhíres művész, Shakespeare nyomán darabot írnia. Az Operaház produkciója egyben a Zeneakadémia magánének szakos hallgatóinak operavizsgája is, melyet Szabó Máté rendez és Dominic Wheeler vezényel.

PÓVERDÓZIS - nyomj erőt a tápba

PÓVERDÓZIS - nyomj erőt a tápba

(Budapest, A38 Hajó - május 28., szombat, 20:00)

Hatalmas volumenű kulturális eseménynek ígérkezik az immáron második alkalommal megrendezésre kerülő TÁP évadzáró varieté és buli az A38 Hajón. Számtalan sztárfellépővel, zenekarokkal, diszkóval, kiállítással és színházzal töltekezhetnek azok, akik május 28-án elmennek a TÁP Színház hajnalig tartó rendezvényére.

Frenák Pál

UN

(Veszprém, Agóra - május 28. szombat, 20h)

A Frenák Pál Társulat új darabbal jelentkezik a veszprémi táncfesztiválon. Az UN két egyszemélyes univerzum találkozása egy estén. Előbb egy figura, majd még egy - magányossága és ereje mindkettőnek egészen különleges. A japán kultúrából és Kazuo Ohno butoh mester személyéből-emlékéből merítő koreográfia az idő múlásával létrejövő új egyensúlyról, a férfiasságról és nőiességről beszél.

Isten pénze

Isten pénze

(Pécs, Pécsi Nemzeti Színház - május 29. vasárnap, 15:00, 19:00)

JegyA POSZT juniorként emlegetett Pécsi Családi Színházi Fesztivál keretében május 29-én, vasárnap a Kecskeméti Katona József Színház vendégeskedik Pécsen az Isten pénze című darabbal, mely Dickens Karácsonyi ének című műve alapján készült. Az előadáson a Kecskemét City Balett táncosai is fellépnek.

Színházi fesztiválok

máj. 20. - máj. 26.
máj. 23. - máj. 26.
máj. 29. - jún. 05.
jún. 09. - jún. 18.
jún. 10. - aug. 28.
jún. 11. - jún. 12.
jún. 11. - aug. 19.
jún. 12. - jún. 12.
jún. 16. - júl. 02.
jún. 16. - jún. 19.

Legfrissebb színházi kritikák

Országomat egy tyúkért (Budaörsi Latinovits Színház: A nagy Romulus)
Les Mis 3D (Szegedi Szabadtéri Játékok - Dóm tér: A nyomorultak)
Jenki dáridó (Budapesti Operettszínház: A chicagói hercegnő)
Fordul a kocka (Proton Színház: Látszatélet)