Színház kereső
Időpont:
Színház:
Előadás vagy alkotó:
 
előadás alkotó


Színház ajánló
Első szerelem

Első szerelem

(Szeged, Szegedi Nemzeti Színház - július 24., csütörtök, 20:00)

A Csokonai Színház Első szerelem című előadása is meghívást kapott a szegedi THEALTER Fesztiválra. A Beckett-adaptációt - amely a Deszka Fesztivál szakmai és közönségsikerét is magáénak tudhatja - Gemza Péter rendezte. A cinikus és humoros darab egy olyan ember belső világába vezet el bennünket, akit minden zavar, félénk, egoista, csavargóként éli mindennapjait apja halála óta. A darab főszerepét Mészáros Tibor játssza.

Tovább >>>

Én és a kisöcsém

Én és a kisöcsém

(Pécs, Káptalan utcai Szabadtéri Színpad - július 24-26., csütörtök-szombat, 21:00)

Jegyvásárlás

Eisemann Mihály és Szilágyi László "vidám társasutazása" a zenés műfaj egyik legkedvesebb és legszellemesebb klasszikus darabja lett. Remek humor, pimaszság, az ötletek tobzódása, miközben a szerzők elegáns iróniával fejet hajtanak a műfaj szigorú szabályai előtt. Mély emberismeret és csipetnyi irónia sejlik föl a bohózat mögül, mire kiderül, hogy ki kicsoda, és hogy "az a fiú valójában lány"! Az Én és a kisöcsém című előadás a Pécsi Nyári Színház és a Pécsi Nemzeti Színház közös produkciója.

Tovább >>>

A csengő / A titkos házasság

A csengő / A titkos házasság

(Budapest, Városmajori Szabadtéri Színpad - július 25., péntek, 20:00)

Jegyvásárlás

A csengő Donizetti egyfelvonásos vígoperája, melynek ősbemutatója 1836-ban volt Nápolyban. A történet egy patikus lakodalmán játszódik, Sorrentóban. Cimarosa A titkos házasság című vígoperájához pedig a 18. század egyik legsikeresebb bemutatója kapcsolódik a bécsi Burgtheaterben. A két vígopera bemutatójára július 25-én kerül sor a Városmajori Szabadtéri Színpadon.

Tovább >>>

TálaMantra

TálaMantra

(Budapest, Nemzeti Táncszínház - Karmelita Udvar - július 25., péntek, 20:30)

Jegyvásárlás

Az est programja klasszikus indiai darabokat, klasszikus tánctechnikát felhasználó modern koreográfiákat és indiai néptáncokat foglal magába. Hagyomány és modernitás jelenik meg a színpadon a hozzájuk tartozó külsőségekkel, hangzással és hangulattal. Somi Panni koreográfus-rendező átfogó képet kíván nyújtani Dél-India táncművészetéről. Az előadás a Nemzeti Táncszínház által szervezett Táncestek a Karmelita Udvarban című rendezvénysorozat programja.

Tovább >>>

Happy Ending

Happy Ending

(Szentendre, Szentendrei Teátrum - július 25-26., péntek-szombat, 20:30)

Jegyvásárlás

Az Orlai Produkció július 25-én mutatja be a Szentendrei Teátrum színpadán Anat Gov zenés darabját, a Happy Endinget Hernádi Judit, Margitai Ági, Hegyi Barbara, Bánfalvi Eszter és Fekete Ernő főszereplésével. Főhősünk egy rajongott színésznő, akit hirtelen próbatétel elé állít az élet. Olyan döntést kell hoznia, amely egészen más természetű, mint hogy melyik szerepet mikor, kivel, milyen rendezésben vállaljon el. Ez a szerep a saját életéről, önérzetéről, bátorságáról szól, és pusztán egy dolog múlik őrajta: hogy milyen finálé legyen a végén.

Tovább >>>

III. Richárd - Benedek Botond

III. Richárd

(Zsámbék, Zsámbéki Színházi és Művészeti Bázis - július 26-27., szombat-vasárnap, 19:00)

A Shakespeare emlékév kapcsán a III. Richárd bemutatójára készülnek friss diplomás fiatalok Zsámbékon. Az előadás különlegessége, hogy nem a Bázison, hanem a Romtemplom "díszletében" játsszák a királydrámát, és a közönség a lemenő nap fényében lehet tanúja Richárd egyre sötétebb cselekedeteinek. A Manna és a Zsámbéki Bázis közös produkcióját Burák Ádám rendezi, aki négy színészre és másfél órásra alakította át a darabot.

Tovább >>>

Műsorváltozás
A nagy négyes (Zichy Kastély - Udvar) - 2014.07.25. 21:00 Elmarad!
Színházi fesztiválok
jún. 06. - aug. 31.
Óbudai Nyár 2014 (Budapest)
jún. 07. - szept. 14.
jún. 21. - szept. 14.
Játszó-Szerda (Budapest)
júl. 02. - aug. 13.
júl. 24. - aug. 15.
aug. 24. - szept. 07.
aug. 27. - aug. 31.
okt. 03. - okt. 19.
Legfrissebb színházi kritikák
Köszönet a házmesternek (Orlai Produkciós Iroda: Bagoly és Cica)
A pech (Orlai Produkciós Iroda: Amadeus)
Gyere közelebb (Nemzeti Táncszínház: Horda2)
Őszinte sajnálatunkra (Városmajori Szabadtéri Színpad: Piszkos Fred, a kapitány)
A díva, a piktor és a rendőrfőnök (Magyar Állami Operaház: Tosca)
Csodák helyébe nőtt dalok (Móricz Zsigmond Színház: Énekes madár)
A régi hűs verandán (Örkény István Színház: Anyám tyúkja)