Színház kereső
Időpont:
Színház:
Előadás vagy alkotó:
 
előadás alkotó


Színház ajánló

Svejk

(Zalaegerszeg, Hevesi Sándor Színház - április 17-19., csütörtök-szombat, 19:00, április 24., csütörtök, 19:00)

Találkozunk háború után hatkor a Kehelyben - mondja ©vejk, a derék katona. Ez van annyira képtelen ötlet, hogy érdemes komolyan venni. Mindent ennek érdekében kell végezni. Ja, hogy közben háború van? ©vejk ösztönösen tudja: a háború az élet része - az ostobábbik része -, és csak akkor élhetjük túl, ha nem vesszük komolyabban, mint az életet. ©vejk diadalmas győztes, a hétköznapi ember diadalmas győztes az embertelenség felett, a gyilkos ösztönök felett, az élet elleni merényletek felett. Ő ott lesz, mi ott leszünk, ott kell lennünk háború után hatkor a Kehelyben!

Tovább >>>

Jövedelmező állás

Jövedelmező állás

(Kaposvár, Csiky Gergely Színház - április 23-24., szerda-csütörtök, 19:00)

Örök kérdés: a pénz boldogít? Nem. De a hiánya keserves, igaz? Főleg, ha körülöttünk mások meg dúskálnak benne. Mit vagyunk hát hajlandóak megtenni azért, hogy sok pénzünk legyen? Feladjuk elveinket, és akár letérünk a becsület útjáról? Ha közelebbről megnézzük: azok, akik ezt megtették, és most dúskálnak a jólétben - boldogabbak? Talán igen, talán nem. Osztrovszkij darabját még a bemutató előtt betiltották, mert a cenzúra szerint a hivatalnokokról szólt. De a darab nem áll meg itt: mindannyiunk kérdéseiről, döntéseiről szól.

Tovább >>>

Shakespeare Szonettek

Shakespeare Szonettek

(Budapest, Bethlen Téri Színház - április 24., csütörtök, 19:30)

Mándy Ildikó Társulata 2008-ban kezdte el egy Shakespeare tetralógia megvalósítását. A Shakespeare Szonettek című előadás a sorozat negyedik darabja. A szonettek főszereplője maga az emberi idő (az Élet), benne a fiatalság a szerelem, a hivatás, az utódlás, az elmúlás, a halál minden szépsége és gyötrelme. Szólnak szerelemről, szexről, szépségről, alkotásról, politikáról, erkölcsről, szenvedésről, halálról. 405 éve, hogy a 154 szonettből álló gyűjteményt 1609-ben kiadták. És mi változott?

Tovább >>>

Aranyborjú

Aranyborjú

(Budapest, Madách Színház - április 25., péntek, 19:30)

Jegyvásárlás

Osztap Bender, a nagy kombinátor - a kedvelt orosz szatíraíró páros, Ilf és Petrov által teremtett csaló figurája mára szinte fogalommá vált. A Madách Színház II. Musicalpályázatának díjnyertes darabjában a Horváth Péter - Gerendás Péter - Fekete György szerzőtrió nem kisebb feladatra vállalkozott, mint hogy elénk varázsolja a két háború közötti időszak emblematikus hősét. Osztap Bender remekül dolgozik. Szinte munkamániás. A nemzeti hős (ál)fiaként számolatlanul csalja ki a rubeleket, egészen addig, amíg össze nem találkozik a nemzeti hős másik két (ál)fiával.

Tovább >>>

Vadregény - Into the woods

Vadregény - Into the woods

(Budapest, Magyar Színház - április 26-27., szombat-vasárnap, 18:00)

Jegyvásárlás

Április 26-án este borzongós, zenés és mesebeli tavaszi estét köszönthetünk a Hevesi Sándor téren. A Pesti Magyar Színház igazi vadregényes ősbemutatóra készül, ugyanis ezen az estén láthatja a hazai közönség elsőnek Stephen Sondheim Vadregény - Into the woods című mesemusicaljét. Ez alkalomból pedig nem jelentéktelenebb család, mint egy igazi farkas falka költözik a színházba. A darab rendezője Harangi Mária, aki a hazai zenés színjátszás egyik vezető rendezői alakja.

Tovább >>>

Sutra

Sutra

(Debrecen, MODEM Modern és Kortárs Művészeti központ - április 26-27., szombat-vasárnap, 19:00)

A Sutra műfajilag nehezen besorolható: tánc, installáció, élő-installáció, új média, performansz, interaktív zenei és vizuális szituációk jellemzik. Az előadás leginkább egy rendhagyó tárlatvezetésnek tekinthető, ahol a nézés és a beavatás párhuzamosan történik. A mozgásanyag és az előadói jelenlét erősen épít a japán butoh és a kínai taichi technikákra, ötvözve azokat az európai kortárs hagyományokkal. A zenei kompozíció Moon Dog és John Cage szellemiségét követi.

Tovább >>>

Műsorváltozás
Bábszínház kakaóval (Parksarok játszóház) - 2014.04.23. 10:00 Elmarad!
Unokák a polcon (Budapest Bábszínház) - 2014.05.02. 10:30 Elmarad!
Legfrissebb színházi kritikák
Öt könnyű duett (Átrium Film-Színház: Átriumklorid)
Winnie, Willie (Katona József Színház: Szép napok)
A tuti recept (Vörösmarty Színház: My Fair Lady)
Ed és a fényevők (Katona József Színház: Fényevők)
Szabadon választható (Katona József Színház: Üvegfal mögött)
Sötét mulatság (Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Tompa Miklós Társulata: Tarelkin halála)