Színház kereső
Időpont:
Színház:
Előadás vagy alkotó:
 
előadás alkotó


Színház ajánló

János-passió

(Budapest, Magyar Állami Operaház - április 1., szerda, 18:00, 2., csütörtök, 19:00, 4., szombat, 19:00)

Tudósok kutatásainak köszönhetően sokat tudunk arról, hogy az opera milyen szerepet töltött be Bach korában. Valamiért azonban a szerző maga sosem írt operát, csak olyan oratórikus műveket, melynek közreműködői igazi dramatikus szereplők. A János-passió talán legnagyobb erénye, hogy a nagypénteki történetet - minden kegyetlensége és fájdalma ellenére - igazán pozitív kicsengéssel mutatja be, melynek fényes és reményteli zenéje megelőlegezi a Feltámadás örömét. Eperjes Károly stilizált arénába, ókeresztény közegbe viszi a műfajt, és él a mozgásszínház eszközeivel is. Német nyelven, magyar és angol felirattal.

Tovább >>>

Az Őrült, az Orvos, a Tanítványok és az Ördög

Az Őrült, az Orvos, a Tanítványok és az Ördög

(Budapest, Szkéné Színház - április 2-3., csütörtök-péntek, 20:00, 4., szombat, 18:00, 20:00)

Máté Edina, a Szegedi Hittudományi Egyetem másodéves hallgatója meglátja az emberiség jövőjét: az "ipszilon kromoszóma jelenség" következtében, a fiú újszülöttek száma a közeljövőben drasztikusan lecsökken. Egyfajta "nemi pólusváltás" zajlik le a földön száz éven belül. Minden jelentős pozíciót nők foglalnak majd el, a miniszterelnöktől a pápáig. Edinát víziói miatt őrültekházába zárják. A Pintér Béla Társulat Az Őrült, az Orvos, a Tanítványok és az Ördög című előadása újra a Szkéné Színház színpadán.

Tovább >>>

Aida

Aida

(Budapest, Erkel Színház - április 2., csütörtök, 4., szombat (bemutató), 18:00)

Verdi egyik legnépszerűbb és leglátványosabb operája a fáraók korában játszódik, mikor Egyiptom leigázta az akkori Etiópiát. Az Aida története a politikai és személyes konfliktusok példája. A háború a legszélsőségesebb helyzeteket produkálja, amelyeket egyszerűen nem lehet megoldani. Mit tegyen az ember, ha hazaárulóvá kellene válnia a szerelméért? Az Operaház új Aida-előadását Mohácsi János, a magyar színházi élet meghatározó egyénisége állítja színpadra.

Tovább >>>

Sirály - Crespo Rodrigo és Tóth Ildikó

Sirály

(Tatabánya, Jászai Mari Színház, Népház - április 3., péntek, 19:00)

Jegyvásárlás

Csehov Sirály című színdarabja három tehetséges, érzékeny fiatalról szól, akik egy varázsos tó partján szerették egymást, de még túlságosan tapasztalatlanok voltak. Rosszul ismerték az érzéseiket, az emberi természetet, a világot, s az bosszút állt rajtuk. Az igazi nagy életre vágytak, de az könyörtelenül eltaposta őket. De szól a beérkezettekről is. Azokról, akiknek sikerült. Az előadást Rába Roland rendezte.

Tovább >>>

Figaro házassága

Figaro házassága

(Győr, Győri Nemzeti Színház - április 3., péntek, 19:00)

Jegyvásárlás

Az eredetileg óramester, később zenetanító, majd kétes üzleti ügyekbe keveredő, és börtönbe is került szerző egyik leghíresebb műve a léha arisztokráciát pellengérezi ki. Pergő cselekménye, élénk dialógusai, sziporkázó nyelve alapvetően megújította a vígjáték műfaját, Szerb Antal szerint Beaumarchais személye ezzel együtt oly szorosan tartozik az ancien régime-hez, "mint inas a gazdájához"

Tovább >>>

Athéni Timon

Athéni Timon

(Budapest, Színház- és Filmművészeti Egyetem (Ódry Színpad) - április 4., szombat, 19:00, 13., hétfő, 19:00)

Jegyvásárlás

Hogy fér össze a körülöttünk burjánzó nyomor és háború a fogyasztói társadalom csillogásával? A fiatal alkotók tükröt próbálnak tartani e látványcivilizációnak. Majd Timont a meztelen ürességbe követve próbálják feltárni a világát elhagyó ember aggályait. A tisztulásban keresik a választ arra, hogy milyen pillérekre építhet a ma embere, amikor újrakezdésről beszél. És hogy van-e még értéke a nyelvnek, a tudásnak a képernyők világában? A darabban az SZFE népszerű osztályvezető tanára (Timon szerepében Hegedűs D. Géza) mellett negyed és ötödéves színművészhallgatók és Mátyássy Szabolcs és Kovács Adrián zeneszerzők lépnek színre, rendező: ifj. Vidnyánszky Attila.

Tovább >>>

Műsorváltozás
Oszlopos Simeon (Kamra) - 2015.04.08. 19:00 Elmarad!
Freud és Ferenczi (Spinoza Színház) - 2015.04.12. 19:00 Elmarad!
Freud és Ferenczi (Spinoza Színház) - 2015.04.16. 19:00 Elmarad!
Oszlopos Simeon (Kamra) - 2015.04.16. 19:00 Elmarad!
Oszlopos Simeon (Kamra) - 2015.04.23. 19:00 Elmarad!
Oszlopos Simeon (Kamra) - 2015.04.25. 19:00 Elmarad!
Oszlopos Simeon (Kamra) - 2015.04.27. 19:00 Elmarad!
Csendet akarok (Katona József Színház) - 2015.04.29. 19:15 Elmarad!
Színházi fesztiválok
ápr. 10. - ápr. 26.
ápr. 11. - ápr. 28.
Szent György-nap (Budapest)
ápr. 25. - ápr. 25.
ápr. 27. - máj. 03.
ápr. 27. - máj. 04.
máj. 15. - máj. 17.
jún. 12. - aug. 30.
jún. 18. - júl. 10.
jún. 29. - júl. 03.
Legfrissebb színházi kritikák
Csongor, a trendi (Kecskeméti Katona József Színház: Csongor és Tünde)
Oldalági Übü (Kecskeméti Katona József Színház: Óriáscsecsemő)
Long Live The Queen (Örkény István Színház: Stuart Mária)
Bábu vagy (Vígszínház: 1914)
Rajta vagyunk a szeren (Pintér Béla és Társulata: Bárkibármikor)