Színház kereső
Időpont:
Színház:
Előadás vagy alkotó:
 
előadás alkotó


Színház ajánló
MU Terminál B est, 2015 - Zeit For Life! /

MU Terminál B est, 2015

(Budapest, Mu Színház - február 27., péntek, 20:00, 28., szombat, 18:00, március 1., vasárnap, 18:00)

Jegyvásárlás

Február 27-én kerül bemutatásra a MU Terminál Kortárs Táncműhely idei B estje, melynek keretében Laura Vogel német-svájci koreográfus dolgozik együtt a társulattal, Gergye Krisztián pedig folytatja a Kurt Jooss nyomán készülő A zöld asztal projektjét. Laura Vogel Zeit for life című alkotásával olyan utazásra hívja a nézőt, mely során a következő kérdésekbe botlunk: Honnan jövünk? Hová tartunk? Mi az a varázslatos űr, amely e kettő közt tátong?

Tovább >>>

Manon

Manon

(Budapest, Magyar Állami Operaház - február 27-28., péntek-szombat, 19:00, március 1., vasárnap, 19:00)

A Magyar Nemzeti Balett az angol balettművészet egyik legnagyobb alakja előtt tiszteleg: először viszi színre magyar művészekkel a Manont, amelyet eddig csak külföldi vendégelőadásokon láthatott a hazai közönség. Sir Kenneth MacMillan tizenöt évesen Ninette de Valois, az angol Királyi Balett alapítójának szárnyai alatt kezdte munkásságát, 1970-ben aztán ő maga került a leghíresebb brit balett-társulat élére. Munkáiban - amiért több kritika is érte - a műfaj nyelvének megújítására törekedett: "Azt akartam, hogy a tánc sokkal többet fejezzen ki, mint azelőtt."

Tovább >>>

Apátlanok

Apátlanok

(Budapest, Hátsó Kapu - március 1., vasárnap, 19:00)

Március 1-jén mutatja be a k2 Színház és az Orlai Produkció Csehov: Platonov Apátlanok címmel készült átdolgozását Budapest egyik új és izgalmas helyszínén, a Hátsó Kapuban. A darabot Fábián Péter és Benkó Bence írták át és rendezik. Az előadás a korábbi adaptációktól eltérően azt helyezi előtérbe, hogy a mű szereplői ugyanolyan problémákkal és helyzetekkel szembesülnek, mint az előadók saját generációja, a mostani húszévesek, azzal hogy a csehovi színmű esszenciája megmarad.

Tovább >>>

Buborékok

Buborékok

(Budapest, Radnóti Miklós Színház - február 27-28., péntek-szombat, 19:00, március 1., vasárnap, 19:00)

Jegyvásárlás

Március 1-én mutatja be a Radnóti Miklós Színház Csiky Gergely Buborékok című vígjátékát Mohácsi István és Mohácsi János átiratában, Mohácsi János rendezésében. A vígjátéki fordulatokban gazdag szomorú komédia 1884-ben született, története mégis rólunk szól. Csupa személyes ismerős: a családja széteséséhez asszisztáló családfő, a valóság elől vásárlásmániába menekülő akarnok anya, a morális tartás nélküli gyerekek, a politikai korrupció, az egyre növekvő adósság- és hazugságbuborékok, amit csak fújunk, fújunk, pedig tudjuk, mi lesz a vége.

Tovább >>>

Pillangó

(Nyíregyháza, Móricz Zsigmond Színház - február 28., szombat, 19:00 (bemutató),
március 2-4., hétfő-szerda, 19:00, 7., szombat, 19:00)

Móricz Zsigmond egyik legszebb regényének adaptációja egy tiszta szerelem beteljesülésének története: Darabos Jóska és Hitves Zsuzsika a nyári betakarítás alatt szeretnek egymásba, azonban szerelmüket minden és mindenki ellenzi, hiszen a szokás úgy kívánja, hogy szegény legény módos lányt vegyen el, a szegény lány meg módos legényhez menjen. Jóskához a család Maróti Marit akarja adni, s a fiú már bele is törődne a vagyonos házasság gondolatába, azonban Zsuzsika álruhában megy a lakodalmas ház ablaka alá, hogy megölje hűtlen kedvesét.

Tovább >>>

A Mester és Margarita

(Debrecen, Csokonai Nemzeti Színház - február 27., péntek, (bemutató), 28., szombat,19:00, március 10., kedd, 19:00)

Bulgakov Mester és Margaritája az egyik legismertebb regény s mint minden jelentős mű többrétegű, polifon alkotás. Egyszerre, társadalmi szatíra, egy nagy író élete a diktatúrában, emberiség történet, szerelem-történet, Jézustörténet, mester és tanítvány történet, amelyben a sátán nem gonosz, ellenben az emberek azok: számítók, nyerészkedők, csalók. Számtalan film és színházi feldolgozás készült már belőle. A debreceni szintén egy új változat, próbálkozás-kísérlet arra, hogy mit és hogyan lehet az alapműből átültetni a színház világába. Itt és most.

Tovább >>>

A testőr

A testőr

(Budapest, Pesti Színház - március 5-6., csütörtök-péntek, 7., szombat, (bemutató), 19:00)

Jegyvásárlás

A testőr című vígjátékot parádés szereposztásban, Eszenyi Enikő és Stohl András főszereplésével láthatja a közönség a Pesti Színházban, Valló Péter rendezésében. A nagysikerű darab írója, a Vígszínház legendás házi szerzője, a legsikeresebb magyar drámaíró, Molnár Ferenc. A testőr témája örökérvényű, hiszen hihetetlen nyiltsággal, bátorsággal beszél a férfi-nő kapcsolatokról, a házasság buktatóiról, szerelemről és színházról.

Tovább >>>

Műsorváltozás
Micimackó (Holdvilág Kamaraszínház) - 2015.03.04. 10:00 Elmarad!
Színházi fesztiválok
febr. 07. - febr. 28.
márc. 02. - márc. 08.
Nőnap 2015 (Budapest)
márc. 06. - márc. 08.
Mindenütt Nő (Budapest)
márc. 06. - márc. 08.
BÁBU Fesztivál (Budapest)
márc. 17. - márc. 20.
márc. 28. - márc. 29.
ápr. 10. - ápr. 26.
Szent György-nap (Budapest)
ápr. 25. - ápr. 25.
ápr. 27. - máj. 03.
jún. 12. - aug. 22.
Legfrissebb színházi kritikák
Kalandférgek (Kecskeméti Katona József Színház: Balfék)
Marimarimari (Orlai Produkciós Iroda: Kripli Mari)
Mondják a magukét (Radnóti Színház: Pacalos pizza)
Nagyestélyis ballada (Vörösmarty Színház: Vérnász)
Agyas (Orlai Produkciós Iroda: Apa)
Irány Jurány (Szputnyik Hajózási Társaság - Modern Színház- és Viselkedéskutató Intézet-Labor: A heilbronni Katica)