Időpont szerinti keresés:
Színház:
Előadás vagy alkotó:

Színház ajánló

Parasztopera

Parasztopera

(Taliándörögd, Színház Színpad - július 31., péntek, 19:30, augusztus 1-2., szombat-vasárnap, 19:30)

Pintér Béla és Társulata a Balaton-felvidékre költözik! Akiknek eddig nem sikerült bejutniuk a mindig teltház előtt játszó társulat produkcióira, azok most újra próbálkozhatnak, ugyanis háromszor adják elő nagysikerű Parasztopera előadásukat Taliándörögdön, a 25. alkalommal megrendezésre kerülő Művészetek Völgye fesztiválon. A darab egy balladisztikus történetet dolgoz fel opera formában. Zenéjének alapja az erdélyi magyar népdalok, a barokk és a rock bizarr, mégis homogén elegye.

Psyché - Weöres Sándor

Psyché

(Gyula, Gyulai Várszínház - augusztus 4-5., kedd-szerda, 20:30)

A Gyulai Várszínház harmadik bemutatója a varázslatos elbeszélő költemény színpadi változata lesz, Weöres Sándor: Psyché című műve. A vár mögött lévő ligetes parkban bemutatott, felnőtteknek szóló előadást Vidnyánszky Attila állítja színre a Kaposvári Egyetem színművészeti hallgatóival. Weöres Sándor lírai bravúrja a hányatott sorsú, viharos életű költőnőről, Psychéről szól.

Anyám tyúkja - Mácsai Pál és Debreczeny Csaba

Anyám tyúkja

(Palkonya, Mokos Pince - augusztus 6., csütörtök, 17:00)

A palkonyai Mokos Pince augusztus 6-ai programkínálata versrajongóknak kötelező, ugyanis az Örkény István Színház Anyám tyúkja című előadása látható, melyben nem kevesebb, mint 100 ismert magyar költemény hangzik el hazánk egyik legerősebb társulatának interpretálásában. Többek között Csokonai, Kölcsey, Vörösmarty, Ady, Babits, Kosztolányi művei kelnek életre Mácsai Pál rendezésében. Garantáltan különleges színházi élmény.

A Szkalla lányok - Tordai Teri és Béres Ilona

A Szkalla lányok

(Szentendre, Szentendrei Teátrum - augusztus 7., péntek, 20:00)

Örkény Macskajáték című műve számtalan előadást ért már meg különböző szövegvariációkkal. A Manna Produkció előadásában, Berényi Gábor átdolgozásában A Szkalla lányok címen a két főszereplő, Béres Ilona és Tordai Teri mondja el, éli meg a Szkalla nővérek híres történetet.

Mulatság - Scherer Péter, Szikszai Rémusz és Mucsi Zoltán

Mulatság

(Nagyharsány, Narancsliget - augusztus 7., péntek, 21:00)

Az 1999-óta töretlen sikerrel futó, megunhatatlan Mulatság az idei fesztiválszezonból sem maradhat ki. Kőszeg után az Ördögkatlan Fesztiválon látható Szikszai Rémusz, Mucsi Zoltán és Scherer Péter elképesztően szórakoztató triója. Bálba indulnak, hisz úgy hallották, hogy mulatság lesz. Kiöltöznek: öltöny, új cipő, lenyalt haj, virág, de a bálterem zárva. Betörik, mert bentről hangokat hallanak. A terem üres. Most akkor lesz mulatság vagy nem lesz?

Tosca

Tosca

(Budapest, Margitszigeti Szabadtéri Színpad - augusztus 7., péntek, 9., vasárnap, 20:00)

A Margitszigeti Nagyszínpadon szabadtéri bemutatóként kerül színre az operaház népszerű előadása két külföldi sztárénekessel a főszerepben. Toscát a fesztivál meghívására Béatrice Uria-Monzon, francia mezzoszoprán, Cavaradossit a chilei származású tenor, Giancarlo Monsalve énekli. Mindkét világsztár először lép fel Magyarországon.

A nagyrahivatott

(Esztergom, Esztergomi Várszínház - augusztus 9., vasárnap, 21:00)

A nagyrahivatott a XVI. században csaknem római pápává lett érsek, Bakócz Tamás történetét mondja el nagy drámai erővel. Bakócz és Dózsa György viszonyát, az őket körülvevő történelmi helyzetet, az érsek személyes drámájának problematikáját érinti az előadás. Feszes dialógok, egymásra épülő, néhol pergő riposztok, belső monológok követik egymást. A darab feszegeti az országon belüli széthúzás kérdését, az összefogás jelentőségét.

Műsorváltozás

Jelenleg nincs műsorváltozás

Színházi fesztiválok

Óbudai Nyár (Budapest)
jún. 03. - aug. 30.
jún. 12. - aug. 30.
aug. 26. - aug. 30.
aug. 30. - szept. 06.
szept. 02. - szept. 21.
szept. 07. - szept. 13.
szept. 19. - szept. 19.
okt. 02. - okt. 18.
nov. 09. - nov. 15.