Színház kereső
Időpont:
Színház:
Előadás vagy alkotó:
 
előadás alkotó


Színház ajánló

Svejk

(Zalaegerszeg, Hevesi Sándor Színház - április 17-19., csütörtök-szombat, 19:00, április 24., csütörtök, 19:00)

Találkozunk háború után hatkor a Kehelyben - mondja ©vejk, a derék katona. Ez van annyira képtelen ötlet, hogy érdemes komolyan venni. Mindent ennek érdekében kell végezni. Ja, hogy közben háború van? ©vejk ösztönösen tudja: a háború az élet része - az ostobábbik része -, és csak akkor élhetjük túl, ha nem vesszük komolyabban, mint az életet. ©vejk diadalmas győztes, a hétköznapi ember diadalmas győztes az embertelenség felett, a gyilkos ösztönök felett, az élet elleni merényletek felett. Ő ott lesz, mi ott leszünk, ott kell lennünk háború után hatkor a Kehelyben!

Tovább >>>

A varázsfuvola

A varázsfuvola

(Budapest, Erkel Színház - április 17., csütörtök, 18:00)

Szinetár Miklós pályafutása során második alkalommal viszi színre Mozart legismertebb operáját, A varázsfuvolát. Alkotótársaival, Velich Rita jelmeztervezővel és Horgas Péter díszlettervezővel látványos, nagyszabású előadást terveztek. A színpadkép fontos elemét képezik a fények és a különleges vetítéstechnikai eljárás. Az Erkel Színház legújabb produkciójában nemzetközi hírű magyar énekesek - többek közt Miklósa Erika, Rost Andrea és Bretz Gábor - állnak együtt színpadra.

Tovább >>>

Hoffmann meséi
opera 3 részben

(Szeged, Szegedi Nemzeti Színház - április 17., csütörtök, 19:00)

Hoffmann a megsemmisülés szélére került a szerelem hajszolása közben. Múzsája Miklós nevű társsá változik át, hogy védelmezze őt. Az operaénekesnő Stella, Hoffmann aktuális szerelme, időközben Lindorf tanácsos csodálatának tárgya lett. Luther fogadója megtelik a Don Giovanni szünetében. Hoffmann kijelenti, hogy Stella három korábbi szerelmét testesíti meg, a művészt, a fiatal lányt és a kurtizánt. Három fantasztikus történetbe kezd szerelmi kalandjairól.

Tovább >>>

Pizza Kamikaze - Bánki Gergely

Pizza Kamikaze

(Budapest, Jurányi Produkciós Közösségi Inkubátorház - április 17., csütörtök, 19:00)

A szerző, Etgar Keret Izrael egyik legismertebb kortárs írója, aki legfőképp novelláiról ismert, meg arról, hogy irodalmi szintre emelte az izraeli héber szlenget. A Gólem Színház a már több mint huszonkét nyelvre lefordított - eredeti címén: Kéjtáná sel Kneller - Keret-novellát viszi színre, amelyet Vinnai András adaptált. Az új, minden ízében magyar dráma aktualitásától és bátor témaválasztásától válik izgalmassá, egy kifejezetten érzékeny problémakört kutat: az öngyilkosságot.

Tovább >>>

A Mester és Margarita

A Mester és Margarita

(Székesfehérvár, Vörösmarty Színház - április 17-18., csütörtök-péntek, 19:00)

Zseniális szatíra és filozofikus mű Bulgakové. A XX. század egyik csúcsteljesítménye, a XX. század krízis-regénye, benne foglaltatik kétezer év, és a XXI. század még nem tette érvénytlenné a benne foglaltakat. Csodálatos mese, virtuóz szatíra, romantikus szerelmi dráma és felkavaró filozófiai röpirat ötvözete - vallja Hargitai Iván rendező.

Tovább >>>

Az utolsó pohár - Nagypál Gábor és Kovács Krisztián

Az utolsó pohár

(Budapest, Stúdió "K" - április 17-18., csütörtök-péntek, 19:30)

Valahol, valamikor, sem a helyszín, sem az idő nincs tisztázva, egy értelmiségi házaspárt letartóztatnak, feldúlják a lakásukat, még a gyermeket is elviszik. Isten nevében. A haza nevében. Nem tudjuk, mit akarnak, nem tudjuk, hogy miért akarják, csak azt, hogy bármit megtehetnek, ezért meg is teszik. Összeszedik az ellenzékieket. És mert a haza nem lehet ellenzékben, így aki ellenük szól, hazaáruló. Aki másként gondolkodik: hazaáruló. Istentelen. A Vádli Alkalmi Színházi Társulás, a FÜGE és a Stúdió K közös előadása.

Tovább >>>

Tanulmány a nőkről

Tanulmány a nőkről

(Budapest, Madách Színház - április 19., szombat, 19:00, 20., vasárnap, 15:00, 19:00)

Jegyvásárlás

A hatvanas évek egyik legsikeresebb magyar filmje, a Tanulmány a nőkről című vígjáték színpadi adaptációját mutatja be a Madách Színház, a nosztalgiát idéző kor slágereivel és a jelen népszerű színészeivel. Tudjuk, hogy "szeretni kell, ennyi az egész", de mi történik, ha három nő eldönti: "nem leszek a játékszered", ezért aztán "most kéne abbahagyni". Zsuzsa, Éva és Jolán felkeresik a fiatal ügyvédnőt, Dr. Képes Verát, és felkérik válópereik lebonyolítására.

Tovább >>>

Cirque Éloize: iD

Cirque Éloize: iD

(Budapest, Papp László Budapest Sportaréna - április 22-23., kedd-szerda, 19:00)

Jegyvásárlás

Végre a magyar közönég is megismerheti a tánc- és cirkuszművészet új előadásmódját, hiszen a Cirque Éloize Budapestre látogat. A Jeannot Painchaus rendezte iD kirobbanó energiájú produkció, a cirkusz, a hip-hop és az utcai tánc keveréke. Tizenöt akrobata és előadóművész színpadi munkája, vadonatúj multimédiás kiegészítőkkel, valamint rock és elektronikus zenéktől inspirált kísérőzenével. A társulat 1993-as alapítása óta a világ egyik vezető kortárs cirkuszává vált.

Tovább >>>

Ciceró Szicíliában

Ciceró Szicíliában

(Budapest, Bakelit - április 22-23., kedd-szerda, 20:00)

Az ókori Róma fennhatósága alá kerülő Szicíliában Caius Verrest nevezik ki kormányzónak. A provinciát a korrupt kormányzó egyre jobban kizsigereli, kirabolja. Róma az ambiciózus Cicerót bízza meg azzal, hogy az ügynek utána járjon. Rabszolgájával együtt Szicíliába utazik, és mint egy igazi detektív, nyomozni kezd. Párhuzamos dimenziókat tár föl Weiner Sennyey Tibor új drámája és a Radikális Szabadidő Színház előadása. Mint egy átázott történelmi olvasókönyvben, a római köztársaság velejéig korrupt világának lapjaiba jelen életünk sorai szivárognak át a rendszerváltás utáni Magyarországról.

Tovább >>>

Jövedelmező állás

Jövedelmező állás

(Kaposvár, Csiky Gergely Színház - április 23-24., szerda-csütörtök, 19:00)

Örök kérdés: a pénz boldogít? Nem. De a hiánya keserves, igaz? Főleg, ha körülöttünk mások meg dúskálnak benne. Mit vagyunk hát hajlandóak megtenni azért, hogy sok pénzünk legyen? Feladjuk elveinket, és akár letérünk a becsület útjáról? Ha közelebbről megnézzük: azok, akik ezt megtették, és most dúskálnak a jólétben - boldogabbak? Talán igen, talán nem. Osztrovszkij darabját még a bemutató előtt betiltották, mert a cenzúra szerint a hivatalnokokról szólt. De a darab nem áll meg itt: mindannyiunk kérdéseiről, döntéseiről szól.

Tovább >>>

Műsorváltozás
Hedda Gabler (Radnóti Miklós Színház) - 2014.04.17. 19:00 Elmarad!
A kaktusz virága (RaM Colosseum) - 2014.04.26. 15:00 Elmarad!
Unokák a polcon (Budapest Bábszínház) - 2014.05.02. 10:30 Elmarad!
Legfrissebb színházi kritikák
Winnie, Willie (Katona József Színház: Szép napok)
A tuti recept (Vörösmarty Színház: My Fair Lady)
Ed és a fényevők (Katona József Színház: Fényevők)
Szabadon választható (Katona József Színház: Üvegfal mögött)
Sötét mulatság (Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Tompa Miklós Társulata: Tarelkin halála)