Színház kereső
Időpont:
Színház:
Előadás vagy alkotó:
 
előadás alkotó


Színház ajánló
Titkaink

Titkaink

(Nyíregyháza, Móricz Zsigmond Színház - VIDOR Fesztivál - augusztus 29., péntek, 19:00)

A VIT, a Tolbuchin és Lenin körút, a Traubi szóda vagy a kocka Lada hallatán sokan talán nosztalgikusan gondolnak a korszak Budapestjére. Egy akkori táncházról, Ki mit tudról szóló felvétel láttán elvarázsol, ugyanakkor megmosolyogtat az alulvilágított, monokróm, lelkes naivitás. De Pintérnél ne számítsunk andalító nosztalgiára! A kíméletlen pontossággal elmesélt történetet látva hol összeszorul a gyomrunk, hol könnyezve nevetünk, miközben a népzene és a kor underground muzsikája szól. Fontos, de mindig is került és "titkosított" témát feszeget és dolgoz fel a társulat: az ügynöktémát.

Tovább >>>

Ostrom opera - Kőszeg 1532

Ostrom opera - Kőszeg 1532

(Kőszeg, Kőszegi Várszínház - augusztus 29-30., péntek-szombat, 20:30)

A Kőszegi Várszínház 2014. augusztus 29-én mutatja be Szilágyi Miklós - Horváth György Tibor: Ostrom Opera - Kőszeg 1532 című művét. Az opera története az 1532-es kőszegi ostrom történetének máig homályban maradt részletét meséli el. Jurisich Miklós kapitány vezetésével védték Kőszeg városát és várát a török ellen. Az utolsó - augusztus 29-i - roham alkalmával már bejutottak a janicsárok a várba, sőt a zászlóikat is kitűzték, a védők mégis visszaverték őket. A legenda szerint Szent Márton lovas alakja segítette őket.

Tovább >>>

Macskafogó

Macskafogó

(Velence, Esztrád Vízi Színház - augusztus 30., szombat, 21:00)

Jegyvásárlás

A Macskafogó az 1986-os év legsikeresebb közönségrajzfilmje volt, ma már igazi klasszikus, amit mindannyian imádunk és kívülről tudunk idézni belőle. Szikora Róbert és Valla Attila feleleveníti és színpadra viszi a művet, hogy a rajzfilm kultusza musicalben is tovább élhessen. Végre nemcsak tévéképernyőn élvezhetjük a macskaszindikátus bukását, hanem színpadon is. Az előadásban énekel a feltörekvő fiatal énekescsillag, Patai Anna és a Velencei Víziszínház társulata.

Tovább >>>

Kézről kézre

Kézről kézre

(Nyíregyháza, Móricz Zsigmond Színház - VIDOR Fesztivál - augusztus 31., vasárnap, 19:00)

A századforduló Párizsában játszódó történet szerint Alcide Chanal egy véletlenül hangfelvételre állított gramofon jóvoltából visszahallgatja, hogy felesége és hajdani iskolatársa légyottot beszélnek meg. Az apró technikai malőr botrányok sorozatát indítja el, a teljes őrülethez azonban kell még egy alkoholmámorban úszó ipari kém, egy a szerelemtől makogó politikus, egy férjét halottnak vélő feleség, egy rajongó házibarát és egy fontoskodó rendőrnyomozó is. Brilliáns bohózat a francia vígjáték nagymesterétől a házasság természetéről.

Tovább >>>

Gergye Krisztián

Marat / Sade

(Zsámbék, Zsámbéki Színházi és Művészeti Bázis - augusztus 31., vasárnap, 20:00)

Peter Weiss színháztörténeti jelentőségű drámája egy kortárs alkotó számára megkerülhetetlen feladat. Ez a mű olyan létkérdéseket fogalmaz meg, amelyek feltétele nélkül az ember képtelen belehelyezni magát a világba. Bár a kérdésekre adható válaszok nem felszabadítóak, a lét értelmetlensége, a világból való kiábrándultság megmagyarázhatatlansága mégis elnyeri létjogosultságát, ami jó esetben tettre és felelősségvállalásra sarkallja az egyént. A Gergye Krisztián Társulata és az Átrium Film-Színház koprodukciója.

Tovább >>>

Kislányom, Anne Frank

Kislányom, Anne Frank

(Budapest, MOM Kulturális Központ - szeptember 2., kedd, 19:00)

A Zsidó Nyári Fesztivál programjának keretében kerül bemutatásra szeptember 2-án a Budapest Táncszínház Kislányom, Anne Frank című táncelőadása, amelynek különlegessége, hogy az irodalom és a tánc formanyelvén egyensúlyozva viszi színpadra ennek az életszerető kislánynak az élettörténetét. Ottó Frank szerepében Gállfi László Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművészt láthatják, míg Anne Frankot Sághy Alexandra, "Az évad legjobb táncművésze 2013" táncolja.

Tovább >>>

Zűrzavaros éjszaka

Zűrzavaros éjszaka

(Nyíregyháza, Móricz Zsigmond Színház - VIDOR Fesztivál - szeptember 2., kedd, 19:00)

Egy zűrzavaros, ám de szórakoztató estén vehetünk részt szeptember 2-án a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színházban, ugyanis a Weöres Sándor Színház társulata Ion Luca Caragiale Zűrzavaros éjszaka című komédiájával vendégszerepel a VIDOR Fesztiválon. A szélsőséges karikatúra, a fergeteges humor minden eszköze felvonul, hogy a bonyodalmak egymásba érjenek, és hőseink számára szinte érthetetlenné tegyék a szaporán pergő eseményeket.

Tovább >>>

ATLAS Budapest

ATLAS Budapest

(Budapest, Mu Színház - szeptember 4., csütörtök, 17:00, 20:00)

A MU Színház első bemutatója, amely egyben a színház évadnyitó előadása is, a SÍN Kulturális Központ szervezésében létrejövő ATLAS Budapest, mely 100 embert hoz össze egyetlen színpadon: 100 különböző életpályát, 100 különböző identitást. Az ATLAS az emberi társadalom szerveződésének egyfajta atlasza, amely az embereket a társadalomban betöltött szerepük alapján mutatja be. Az ATLAS nem csak előadás: egy eszme, egy projekt, egy közösség, egy kapcsolat a térrel.

Tovább >>>

Képzelt beteg

Képzelt beteg

(Nyíregyháza, Móricz Zsigmond Színház - VIDOR Fesztivál - szeptember 4., csütörtök, 18:00, 22:00)

Ugyan! Még hogy a Képzelt beteg valóban csak képzelt beteg volna?! Hiszen maga az író is belehalt, amikor eljátszotta a szerepet! A legenda így szól: amikor összeesett a színpadon, lelkesen megtapsolták a nézők. Moliére belehalt, de a Képzelt beteg halhatatlan: lassan már háromszázötven éve retteg, figyeli a pulzusát, falja a kék, zöld, piros, epesárga orvosságokat, kapja beöntések ezreit, millióit, érvágás, piócák, satöbbi, még a nézők nevetését is kibírja. Igen, itt egyedül csak a nézők vannak veszélyben: hogy a rekeszizmuk megfájdul.

Tovább >>>

Műsorváltozás
Szenvedélyem, Velence (RaM Colosseum) - 2014.10.10. 19:00 Elmarad!
Színházi fesztiválok
jún. 06. - aug. 31.
Óbudai Nyár 2014 (Budapest)
jún. 07. - szept. 14.
jún. 21. - szept. 14.
aug. 24. - szept. 07.
aug. 27. - aug. 31.
Újpest Városnapok (Budapest)
aug. 28. - aug. 31.
aug. 29. - aug. 31.
Örkény kert (Budapest)
aug. 30. - aug. 30.
aug. 30. - aug. 30.
szept. 06. - szept. 06.
Legfrissebb színházi kritikák
Falszínház (Szputnyik Hajózási Társaság - Modern Színház- és Viselkedéskutató Intézet-Labor: Leselkedők)
Női frusztrációk (Örkény István Színház: Stuart Mária)
Viaskodás rémképekkel (Erkel Ferenc Általános Művelődési Központ: Macbeth)
Köszönet a házmesternek (Orlai Produkciós Iroda: Bagoly és Cica)
A pech (Orlai Produkciós Iroda: Amadeus)
Gyere közelebb (Nemzeti Táncszínház: Horda2)
Őszinte sajnálatunkra (Városmajori Szabadtéri Színpad: Piszkos Fred, a kapitány)