Időpont szerinti keresés:
Színház:
Előadás vagy alkotó:

Színház ajánló

Egy fenékkel két lovat

Egy fenékkel két lovat

(Budapest, Belvárosi Színház - június 23-28., csütörtök-kedd, 19:00)

JegyJúnius 23-án mutatja be az Orlai Produkciós Iroda Carlo Goldoni Két úr szolgája című darabjának Richard Bean által írt átiratát, az Egy fenékkel két lovat című zenés komédiát Pelsőczy Réka rendezéséban. A főszerepekben Nagy Dániel Viktort, Lovas Rozit, Lukáts Andort és Friedenthal Zoltánt láthatjuk. A darab az elmúlt években már hangos sikereket ért el a Broadway-n és a Westenden is.

Shakespeare királynője

Shakespeare királynője

(Budapest, Városmajori Szabadtéri Színpad - június 24-25., péntek-szombat, 20:00)

JegyA trón és a színpad mögé, azaz a kulisszák mögötti világba vezet bennünket Bereményi Géza új drámája, amely történetének középpontjába a magánélet, a világtörténelem és a drámairodalom szövevényes egymásba fonódását állította. A Shakespeare királynője a Szabad Tér Színház és a kaposvári Csiky Gergely Színház közös előadása, melyben a címszerepet Udvaros Dorottya játssza.

Don Juan tanításai

Don Juan tanításai

(Zsámbék, Zsámbéki Színház és Művészeti Bázis - június 24-26., péntek-vasárnap, 20:00)

Carlos Castaneda antropológiai kutatómunkájának okán találkozott don Juan Matus idős mexikói indiánnal. Hamarosan mester-tanítvány viszony alakult ki közöttük és a tanulás veszélyes útra terelődött. Don Juan éveken át, különböző pszichoaktív növények segítségével osztja meg az ősi tudást tanítványával. Az író ezekről a tapasztalatairól számol be 1968-as naplóregényében. Meddig lehet sértetlenül behatolni a pszichoaktív növények világába? Egyáltalán cél-e ép bőrrel megúszni?- teszi fel a kérdéseket az előadás.

Párizs éjjel

Magyar Táncfesztivál - Párizs éjjel

(Győr, Győri Nemzeti Színház - június 26. vasárnap, 19:00)

JegyA Magyar Táncfesztivál utolsó napján láthatja a közönség a világhírű magyar Recirquel Újcirkusz Társulat látványos produkcióját. A Párizs Éjjel a harmincas évek dekadens és fülledt erotikájú világát tárja elénk, felidézi a századelő párizsi lokáljainak vággyal teli és szerethető miliőjét.

Az aranjuezi szép napok

Az aranjuezi szép napok

(Budapest, Bethlen Téri Színház - június 30., csütörtök, 19:00)

JegyMásodik bemutatójához érkezett a Bethlen Téri Színház és a Manna Kulturális Egyesület közös pályázata, a Találkozások: június 30-án este látható Szilágyi Bálint rendezése, Az aranjuezi szép napok Eke Angéla és Zsótér Sándor előadásában. Peter Handke 2011-ben írt darabja egy beszélgetés története, a szerelem abszurditásáról. A kétszereplős történetben a férfi kérdéseket tesz fel, a nő pedig mindenre őszintén válaszol. Egy szabály van csupán, nincsen akció, csak a párbeszéd.

Bolondok Tánca

Bolondok Tánca

(Budapest, Városmajori Szabadtéri Színpad - június 30., csütörtök, 20:00)

JegyEgy vidéki kisvárosban az orosz forradalom idején, az országos felfordulás ellenére is szinte idilli a nyugalom - ami a korrupt kormányzónak nem feltétlenül kedvez. Valamit ki kell találni... És a kormányzó (némi segédlettel) ki is talál valamit: a saját maga ellen elkövetett merényletet. A lavina elindul, és ettől kezdve nincs megállás. Lev Birinszkíj fergeteges komédiáját a Szabadkai Népszínház Magyar Társulata adja elő a Városmajorban.

A bolygó hollandi

A bolygó hollandi

(Szeged, Szegedi Szabadtéri Játékok - Dóm tér - július 1-2., péntek-szombat, 21:00)

JegyJúlius 1-jén kezdetét veszi az egyik legismertebb és leglátogatottabb nyári színházi fesztivál, a Szegedi Szabadtéri Játékok. Hatalmas, hat méter átmérőjű bolygó, űrállomás, gabonatábla a színpadon. Szkafanderek, galaxis nyomatos ruhaköltemények, tejútként hullámzó estélyiruhák a szereplőkön. Futurisztikus, már-már sci-fire hajazó látványra számíthatnak azok, akik jegyet váltanak a nyitóprodukcióra, A bolygó hollandira.

Árpádház

Árpádház

(Kőszeg, Kőszegi Várszínház - július 2., szombat, 20:30)

Spiró György 1995-ben írt darabját a HOPPart Társulat és a Kőszegi Várszínház közösen mutatja be június 2-án. A mű az Árpád-házi királyaink sorsáról, a történelmi modellek ismétlődéséről, röghözkötöttségünkről, a kitörés reménytelenségéről, és egy olyan világról szól, melyben a félelem és az agresszió egymást élteti. Az előadást Keszég László rendezi, a főszerepekben Bánki Gergelyt, Mészáros Bélát és Stefanovics Angélát láthatjuk.

Sok hűhó semmiért

Sok hűhó semmiért

(Budapest, 3K - Kaszásdűlői Kulturális Központ - július 2., szombat, 21:00)

A háborúból visszatérő győztes férfisereg Messinában, egy olasz kisvárosban vendégeskedik. A hős Claudio egy pillanat alatt szerelemre lobban Hero iránt, Benedetto és Beatrice pedig ott folytatják, ahol abbahagyták be nem vallott, csipkelődő szerelmüket. Látszólag minden adott egy kettős esküvőhöz, ám a hitvány Don John ármánykodása gyorsan gyászt hoz a nászra. A népszerű slágerekkel tarkított előadás izgalmas nyáresti kikapcsolódást ígér, sok-sok humorral, élőzenével és egy fergeteges álarcosbállal.

Műsorváltozás

Jelenleg nincs műsorváltozás

Színházi fesztiválok

jún. 10. - aug. 28.
jún. 16. - júl. 02.
jún. 27. - júl. 02.
jún. 27. - júl. 17.
júl. 29. - aug. 14.
szept. 04. - szept. 11.
szept. 17. - szept. 17.