Időpont szerinti keresés:
Színház:
Előadás vagy alkotó:

Színház ajánló

Az év legvidámabb hete - VIDOR Fesztivál

(Nyíregyháza - augusztus 28. - szeptember 5.)

A VIdámság és Derű ORszágos seregszemléje, azaz a VIDOR Fesztivál Nyíregyháza egyik legsikeresebb rendezvénye, amely az elmúlt évek során országos ismertségre tett szert. 9 nap alatt, 60 helyszínen, közel 400 program kerül megrendezésre a város különböző pontjain. Cikkünkben azokat a koncerteket és színházi programokat gyűjtöttük össze, melyeket semmi esetre sem érdemes kihagyni.

INTER-VIEW

INTER-VIEW

(Budapest, Corvin köz - szeptember 3-4., csütörtök-péntek, 15:00, 5., szombat, 14:00, Trafó parkoló - szeptember 4., péntek, 19:00)

Hogy mit keres három tükrös fülke egy metrómegálló szomszédságában? Kik és miért ülnek benne? Van egy perced, hogy kiderítsd? Ha igen, akkor légy részese te is az Inter-View privát négyszemközti akciójának és foglalj helyet néhány pillanatra Benjamin Vandewalle interaktív színházi bódéjában. Egyszeri és megismételhetetlen élmény!! Az tuti! És hogy hol találhatók ezek a bizonyos fülkék? A Corvin közben, illetve a Trafó parkolójában.

Alexandrov

Alexandrov

(Budapest, Syma Rendezvénycsarnok - szeptember 5., szombat, 20:00)

JegyAz Alexandrov a világ legismertebb és legelismertebb katonai ének- és táncegyüttese. Százhúsz főből áll, amelyet egy férfikórus, egy zenekar és egy táncegyüttes alkot. A zenék a mindannyiunk által kedvelt orosz népi dallamok egyvelege, amelyek mindenhol a világon óriási népszerűségnek örvendenek. Az Alexandrov megmutatta, hogy a zene képes összekötni olyan világokat is, amik egyébként semmiképp sem találkozhatnának.

Jó estét nyár, jó estét szerelem

Jó estét nyár, jó estét szerelem

(Budapest, Pesti Színház - szeptember 5-6., szombat-vasárnap, 19:00)

Jegy1977-ben a Vígszínház már műsorára tűzte a Fejes Endre regénye alapján készült musicalt, 2015 szeptemberében pedig újra bemutatják a Pesti Színházban Szász János és Presser Gábor újragondolásában. Új hangszerelés, új dalok és eredeti dokumentumrészletek gazdagítják majd az ismert történet. A főszerepet a Pécsi Nemzeti Színházból tavasszal átigazolt, és a rögtön Budapesten is bizonyító Wunderlich József játssza, aki kitörve a jófiú és a klasszikus hős szerepekből ezúttal egy brutális gyilkost alakít.

A vadkacsa

A vadkacsa

(Budapest, Thália Színház - szeptember 8., kedd, 19:00)

A Thália Színház szeptember 7. és 13. között ismét megrendezi a Vidéki Színházak Fesztiválját, amelynek keretében hét nap alatt nyolc előadást láthat a közönség. Szeptember 8-án, kedden a Veszprémi Petőfi Színház előadásában Henrik Ibsen klasszikus színműve A vadkacsa lesz látható, Guelmino Sándor rendezésében. A főszerepeket - többek közt - Eperjes Károly, Almási Sándor, Haumann Máté és Kéri Kitty játsszák.

Kéretik elégetni

Kéretik elégetni

(Budapest, R.S.9 Színház - szeptember 9-10., szerda-csütörtök, 19:30)

JegyA HoldonGolf Projekt bemutatója a 2001. szeptember 11-ei terrortámadásnak állít emléket. Gyász, fásultság és fájdalom vegyül szeretettel, elfogadással és az újrakezdés iránti igénnyel az előadásban. Lanford Wilson finom humorral átszőtt drámája egyszerre felemelő és kiábrándító: nem fél tükröt mutatni annak, amit a leginkább szeretnénk elrejteni magunk elől. Az előadás az R.S.9 Színházban kerül bemutatásra, Molnár Kristóf rendezésében.

Babahajó

Babahajó

(Budapest, Trafó - szeptember 10-11., csütörtök-péntek, 20:00, 12., szombat, 21:00)

JegyVajdai Vilmos ezúttal a kortárs szerb drámairodalom egyik kiemelkedő alkotásának, Milena Marković Babahajó című művének megrendezésére vállalkozott. A külföldön hosszú sikerszériát maga mögött tudó darab magyarországi ősbemutatója a TÁP Színház és a k2 színház közös produkciója. A Babahajó a mesék világában utazva kíséri végig egy nehéz sorsú, tehetséges festőnő életét a gyerekkortól az alkoholizmusig.

Kohlhaas

Kohlhaas

(Budapest, Szkéné Színház - szeptember 11-12., péntek-szombat, 19:00)

Zsámbék után a Szkéné Színházban mutatkozik be a 3. Titánium Szemle Szkéné-díjas előadása, a Kohlhaas. Hegymegi Máté rendezésében Nagy Zsolt alakítja Kohlhaas Mihályt, az ő kálváriáját mutatja be az igaz történeten alapuló darab. Főhősünket olyan súlyos igazságtalanság éri, mely után elhatározza, hogy a kapcsolatokon alapuló, korrupt rendszer ellenére, az élete árán is bebizonyítja igazát.

West Side Story

West Side Story

(Budapest, Erkel Színház - szeptember 11., péntek, 13., vasárnap, 19:00)

Világhírű musicalt mutat be az Erkel Színház Novák Péter rendezésében szeptember 11-én. Miklósa Erikával és Boncsér Gergellyel a főszerepben Leonard Bernstein West Side Story című klasszikus művét tűzik műsorra. A darab hazánkban először látható operaszínpadon. Mindehhez monumentális díszletet tervezett Horgas Péter, az egyedi rendezői koncepciót követve.

Műsorváltozás

Tündöklő Középszer (Szkéné Színház) 2015.09.05. 20:00 Elmarad!
A démon gyermekei (Szkéné Színház) 2015.09.07. 20:00 Elmarad!
A démon gyermekei (Szkéné Színház) 2015.09.08. 20:00 Elmarad!
A démon gyermekei (Szkéné Színház) 2015.09.09. 20:00 Elmarad!
Top Dogs (Kamra) 2015.09.12. 19:00 Elmarad!

Színházi fesztiválok

aug. 30. - szept. 06.
szept. 02. - szept. 21.
szept. 05. - szept. 05.
szept. 07. - szept. 13.
L1danceFest (Budapest)
szept. 15. - szept. 19.
szept. 19. - szept. 19.
okt. 02. - okt. 18.
nov. 09. - nov. 15.