Időpont szerinti keresés:
Színház:
Előadás vagy alkotó:

Színház ajánló

Rózsavölgyi Szalon - Csupa élet!

Most tavasszal ünnepelte fennállásának negyedik évfordulóját a Belváros kávéháza és művészeti központja, a Rózsavölgyi Szalon. Magány, egyedüllét, kapuzárási pánik, szerelem, hűség, odaadás, házasság, társas magány, hazugság, halálfélelem, humor, lelkisegély, moralitás, döntések - ilyen és hasonló témákkal foglalkoznak a színház legfrissebb bemutatói.

Orfeusz és Eurüdiké

Orfeusz és Eurüdiké

(Budapest, Eötvös 10 Közösségi és Kulturális Színtér - május 4. szerda, 19:00)

Grecsó Zoltán és Simkó Beatrix duója Orfeusz és Eurüdiké mítoszát a mai női és férfi viszonyrendszerbe emelve eleveníti meg - egészen sajátos fénytörésbe helyezve az oly sokszor feldolgozott szerelmi történetet. A táncduó a régi és a jelen értékei között húzódó ellentétet mutatja be, a szerelmeseket pedig nem a generációs különbségek, hanem maga az idő választja el egymástól.

While We Strive

While We Strive

(Budapest, Trafó - május 5., csütörtök, 6., péntek, 20:30)

JegyIgéző táncdarab olvaszt egybe filozófiát és idegtudományt, az eredmény pedig egy olyan előadás, amely minden érzékszervünket megbabonázza: a While We Strive nézői a szemükkel hallanak és a fülükkel látnak. A holland Arno Schuitemaker műszaki pályáját elhagyva lett koreográfus, és közben több más tudományágba is belevetette magát. A fénnyel, hanggal, mozgással manipuláló produkció május 5-6-án debütál Budapesten, a Trafóban.

A vércirmos

A vércirmos

(Budapest, Jurányi Produkciós Közösségi Inkubátorház - május 6-7., péntek-szombat, 20:00)

JegyAz Ágens Társulat négy éve eltűnt Budapestről, és egy kis faluban, Bikalon folytatta a munkáját. Májusban azonban vissztérnek a fővárosba, hogy az évek során összegyűjtött tapasztalataikat összegezzék és elénk tárják. Önreflexív, ironikus formájú előadásra számíthatunk, melyben korábbi alkotótársát, Gergye Krisztiánt, illetve Gál Évát is segítségül hívta a társulat alapítója.

A párnaember - Szikszai Rémusz

A párnaember

(Budapest, Radnóti Miklós Színház - május 6-7., péntek-szombat, 19:00)

JegyMartin McDonagh művét sokan színpadra állították már, most azonban Szikszai Rémusz olvasatában és a Radnóti Miklós Színházban elevenedik meg újra a sokak által ismert izgalmas, horrorisztikus történet. Egy képzelt rendőrállamban járunk, ahol Tupolski és Ariel - a jó és a rossz zsaru - Katuriant, az írót hallgatja ki épp, ugyanis történetei kísértetiesen hasonlítanak a városban elkövetett gyilkosságok menetére.

Engedetlenek

Engedetlenek

(Budapest, MU Színház - május 6-7., péntek-szombat, 19:00)

JegyLope de Vega egyik legjelentősebb drámájának adaptációjára készül a civilekből - pedagógusokból, közgazdászokból, adóellenőrökből - álló KB35 Inárcs. A népet középpontba állító Fuente Ovejuna Perényi Balázs rendezésében, Engedetlenek címmel látható a MU Színházban május 6-án és 7-én 19 órai kezdettel.

Árvák

(Budapest, Stúdió "K" - május 6-7., péntek-szombat, 19:30)

JegyKét lány bolyong, keresi a helyét, próbál túlélni a húszas-harmincas évek Nagy-Budapestjének kiismerhetetlen labirintusában. Két árva kapaszkodik egymásba, sodródnak, míg körülöttük örvénylik egy titokzatos, érthetetlen, nyomasztó világ a maga bűnben fogant súlymértékével, elveszett lelkeivel; nyilvánosházak, kávémérések, rejtett szeparék világa, ahol mindenki árva; prostitúció, álcselédek és álúriemberek, homályban tenyésző gaztettek, áporodott flitterek között...- "- Mi forog itt, kérem? - Egy film forog, drága."

A falu rossza

A falu rossza

(Szombathely, Weöres Sándor Színház - május 6-7. péntek-szombat, 19:00; 10-14. (kedd-szombat), 19:00)

JegyKinek nem jutott még eszébe, hogy szerelemből, gyűlöletből, vagy végtelen elkeseredettségből véget vessen ennek az egésznek? Az se baj, ha ez másnak a végét jelenti, csak történjen már valami. Göndör Sándor, a falu rossza is eljut a valami végére, amikor halálosan és reménytelenül beleszeret a falu bírójának a leányába. A Mohácsi-fivérek rendezését Szombathelyen mutatják be

Gizella és István

Gizella és István

(Veszprém, Hangvilla - május 8. vasárnap, 19:00)

JegyA veszprémi Gizella Napok nevű kulturális fesztivál keretében mutatják be a Hangvillában a Gizella és István című zenés darabot, melynek stílusa a középkori gregorián dallamoktól a bajor, magyar népzenén, az európai opera és oratórium stílusjegyein át a modern pop és soul hangzásvilágáig ível. Az érdekesnek ígérkező zenés történelmi játék a fiatal generáció ízlésének megfelelően lett hangszerelve.

"...Sem emlék, sem varázslat..."

(Veszprém, Veszprémi Petőfi Színház - május 8-10. (vasárnap-kedd), 19:00, 17:00)

JegyRadnóti Miklós élete, tisztasága, elképesztő látása, vizualitása megragadó. Szívének dobbanása, szerelmének varázslatos megélése minden színész számára kihívás, verseinek áradó képei, szavai csak arra várnak, hogy újra meg újra halljuk, lássuk, érezzük őket. Erre most Veszprémben kerül sor Oberfrank Pál előadásában.

A munka gyümölcse

A munka gyümölcse

(Szeged, Szegedi Nemzeti Színház - május 11-14. szerda-szombat, 19:00)

JegyA Szegedi Kortárs Balett ebben a produkciójában igyekszik megmutatni a következő generáció táncalkotóit, teret adva nekik, hogy dolgozzanak a társulattal. A rövid egyfelvonásosokból egy színes, érdekes táncest jön majd létre, melyben akár a jövő sikeres színházcsinálóinak egyikét is megismerheti a néző.

Műsorváltozás

Röpülj, lelkem! (Szkéné Színház) 2016.05.05. 18:00 Elmarad!
Faust I. (Katona József Színház) 2016.05.05. 19:00 Elmarad!
Faust II. (Katona József Színház) 2016.05.06. 19:00 Elmarad!
Csip-csip csóka (Kolibri Fészek) 2016.05.08. 9:30 Elmarad!
Csip-csip csóka (Kolibri Fészek) 2016.05.08. 11:00 Elmarad!
Tovább >>

Színházi fesztiválok

máj. 18. - máj. 22.
máj. 20. - máj. 26.
jún. 10. - aug. 28.
jún. 16. - júl. 02.
jún. 27. - júl. 02.