Hamarosan záró kiállítások

Újrajátszott történelem (I.)

(Budapest, Centrális Galéria - május 30-ig)

Az Újrajátszott történelem című kiállítás olyan művészeti munkákra épül, amelyek a kritikai gondolkodás szükségességének hangsúlyozásával, az egyéni és a kollektív társadalmi felelősség tudatosításának kérdéseivel foglalkoznak.

Bővebben >>>

Rofusz Kinga

Rofusz Kinga meseillusztrációs kiállítása

(Budapest, Eötvös 10 Közösségi és Kulturális Színtér - május 29-ig)

A kiállított képek Rofusz Kinga illusztrációi, amelyek kortárs magyar szerzők meséihez, verseihez készültek. A világ összes kincse című könyv különlegessége, hogy ez egy jazz mesejáték. A szöveghez és a képekhez egy cd is tartozik, ezáltal még teljesebb élményt nyújt a gyerekeknek és a felnőtteknek egyaránt.

Bővebben >>>

Tóth Lívia: Égi hal

Tóth Lívia: Lélek-zeteim

(Budapest, Klebelsberg Kultúrkúria - május 28-ig)

"Tóth Lívia művei nem igényelnek magyarázatot. Létük evidens, megkérdőjelezhetetlen. A gyanútlan szemlélőt örvényként rántja világába. Spontánnak hatnak, pedig mélyen átgondoltak. De magyarázatot nem követelnek. Nem annyira alkotójuk személyisége, mint maga a teremtő erő süt belőlük.

Bővebben >>>

El Kazovszkij: Kötéltáncos őrangyallal
 80x60, olaj, farost, 1994

Kozák Gábor műgyűjteménye

(Szentendre, MűvészetMalom - május 24-ig)

A MűvészetMalomban látható kiállítás újabb változásokat jelez; a gyűjtemény struktúráját az utóbbi években a szélesedés jellemezte. Ebben az időszakban olyan fontosnak ítélt alkotók kerültek bele jelentős művekkel - mely művek szerepeltek is az alkotók életmű kiállításain -, mint Csurka Eszter, Erdélyi Gábor, Földi Péter, Roskó Gábor és Váli Dezső, de emellett olyan művészek kiemelkedő munkáival is bővült a gyűjtemény, mint Kárpáti Tamás vagy Nádler István.

Bővebben >>>

Rövidesen nyíló kiállítások

Ismail Khayat és Ismail Kajas kiállítása

(Miskolc, Teátrum Pincehely Galéria - május 28-tól)

Egy szerencsés véletlen és személyes ismeretség alapján betekintést kaphatunk a kortárs iraki kurd képzőművészetbe és fotóművészetbe: Ismail Mohammed Salih Khayat képzőművész és fia, Al-Daloiy Hayas Ismail Mohammed Salih fotóművész mutatkozik be - Magyarországon első alkalommal - egy kamaratárlattal.

Bővebben >>>

A lánglelkűek - Brückner János képzőművész kiállítása

(Budapest, Petőfi Irodalmi Múzeum - május 28-tól)

A lánglelkűek című kiállítás az identitás hozzáférhetőségére kérdez rá, és több évtized vagy évszázad távlatából néz szembe az ismert arcokkal, fürkészi és leolvassa tekintetüket, hogy személyes válaszra késztesse a látogatót. A kérdés pedig az, hogy mit mesélnek nekünk ezek a maszk-szerű, berögzült portrék?

Bővebben >>>

ENCOUNTERS 3.

(Budapest, Eventuell Galéria - május 28-tól)

A korábbi kiállításokhoz hasonlóan a fôszerep ezúttal is a fiatal cseh, lengyel, szlovák és magyar ékszertervezőké. A kiállítók a prágai Képzőművészeti, Építészeti és Design Egyetem, a varsói Képzőművészeti Egyetem, a pozsonyi Képző és Iparművészeti Egyetem, valamint a budapesti MOME Moholy-Nagy Művészeti Egyetem hallgatói.

Bővebben >>>

Barakonyi Szabolcs-Hecker Péter: Minden rendben!

(Budapest, Deák Erika Galéria - május 26-tól)

Barakonyi fotói és Hecker festményei olyan történeteket mesélnek el, olyan banális helyzetekről adnak jelentést, melyek mélyebb rétegeit elsősorban az itt és most, a magyar kultúr-környezetben szocializálódott közönség fogja megérteni. A képek látványa először önfeledt derültséget, aztán a helyzet felismerésének szomorúságát, majd a mélyebb megértés megnyugtató örömét hozza.

Bővebben >>>

Most futó kiállítások

Budapest 3 in 1

(Budapest, Paloma - július 31-ig)

A Paloma galéria születésnapja alkalmából három grafikus művész mutatja be saját Budapestjét. Budapest 3 in 1 azaz BudapestAlternative (www.facebook.com/BudapestAlternative) by KoPé, Szabó-Lencz Péter alias Petyka (www.petyka.com) és Mészáros Péter alias Mohadesign (www.facebook.com/mohadesign) közös kiállítása.

Bővebben >>>

Zsidó kéziratok és szertartási tárgyak a jeruzsálemi Izrael Múzeum anyagából

(Pécs, JPM Történeti Osztály - június 27-ig)

Zsidó kéziratok és szertartási tárgyak a jeruzsálemi Izrael Múzeum anyagából címmel nyílt kiállítás Pécsett, a Janus Pannonius Múzeum Történeti Osztályán. A kiállításon szereplő anyag vallási szokásokhoz kapcsolódik, illetve egy részük szertartási tárgyként volt használatos az otthonokban vagy a zsinagógában.

Bővebben >>>

Több fény! - More Light!

(Budapest, Új Budapest Galéria - augusztus 23-ig)

A Több fény! című kiállítás a hazai művészek ilyen irányú, a világtrendhez kapcsolódó és a nemzetközi képzőművészeti színtéren is helytálló kísérleteit mutatja be. A mesterséges fényt alkalmazó műveken túl azonban gondolatkörét olyan irányban is kinyitja, ahol az alkotások fölteszik a kérdést: Mit jelent számunkra a fényben való lét?

Bővebben >>>

Revealed by Sofitel

(Budapest, Sofitel Budapest Chain Bridge - június 30-ig)

A Sofitel Budapest Chain Bridge Hotel bemutatja a Revealed by Sofitel fotókiállítást, mely a világ leghíresebb modern és kortárs művészeit ábrázolja alkotás közben. Olivier Widmaier Picasso, Pablo Picasso unokája és a Picasso, Portrait Intime (Albin Michel/Arte editions) írója, a kiállítás kurátora, maga választotta ki a 30 fotót a neves francia hetilap, a Paris Match archívumából.

Bővebben >>>

Kiállítás gyerekeknek
A Kabóca színei - Bóbita Bábszínház-Bóbita Bábmúzeum (Pécs), jan. 10. 15:00 - máj. 30. 
Kockabirodalom - Építsd meg az álmaid! - Lurdy Ház (Budapest), jan. 31.  - nov. 1. 
jáTÉKA 8: Városok, birodalmak - Angyalföldi Gyermek- és Ifjúsági Ház (Budapest), febr. 27. 18:30 - máj. 26. 
Rofusz Kinga meseillusztrációs kiállítása - Eötvös 10 Közösségi és Kulturális Színtér (Budapest), ápr. 11.  - máj. 29. 
Optikai illúziók - Fedezzük fel az agy és a szem titkait! - Kölcsey Konferencia Központ (Debrecen), ápr. 30.  - máj. 24. 
A jakifészek - M Galéria (Budapest), máj. 20. 17:30 - jún. 12. 
Kocka-kiállítás - Savoya Park (Budapest), máj. 30.  - jún. 13. 
Vasútmodell kiállítás - V-8 Uszoda és Szabadidőközpont (Szentendre), jún. 5. 10:00 - jún. 7. 
Múzeumpedagógia
Művészeti szakkör - Magyar Nemzeti Galéria (Budapest), máj. 28. 15:00
Családi Délelőtt - Térrészletek - Ludwig Múzeum (Budapest), jún. 16. 10:30
Családi Délelőtt - Térrészletek - Ludwig Múzeum (Budapest), jún. 23. 10:30