Partnerünk ajánlata hirdetés
Aristide Maillol

Rippl-Rónai és Maillol - Egy művészbarátság története

(Budapest, Magyar Nemzeti Galéria - december 16-tól)

Rippl-Rónai József legalább annyira nagy hatást gyakorolt a modern magyar művészetre, mint Aristide Maillol a modern európai szobrászatra. E két nagy hatású művész barátságát és kapcsolatuk művészi dokumentumait állítja középpontba a Magyar Nemzeti Galéria decemberben nyíló kiállítása. A mintegy kétszáz művet felvonultató tárlaton a Nabis köréhez tartozó festő barátok művészete és a párizsi környezet is felvillan néhány a Szépművészeti Múzeumban, illetve a kaposvári Rippl-Rónai Múzeumban őrzött művön keresztül.

Bővebben >>>

Most futó kiállítások

Varga Gábor Farkas: Türelemjáték

(Székesfehérvár, Szent István Király Múzeum - január 25-ig)

Varga Gábor Farkas kiállítása egyedi képzőművészeti alkotásait, szerzői plakátjait, művészkönyveit, papírplasztikáit, türelemjátékait mutatja be egy izgalmas installáció keretein belül. A kiállítótér adottságait kihasználó, papírlemezekből kialakított nagyméretű installáció a tárlaton megjelenő művészkönyvekhez és papírmunkákhoz hasonló felnagyított, többrétegű struktúra, melyben enteriőr és figura sérülékeny kapcsolata jelenik meg.

Bővebben >>>

Dunai táj, 1928. Magyar Nemzeti Galéria

Szőnyi István: Aranykor

(Budapest, Balassi Intézet - február 1-ig)

Aranykor címmel látható kiállítás Szőnyi István műveiből a Balassi Intézetben. A tárlat a százhúsz éve született festőművész munkásságát és életét mutatja be festmények, fényképek, levelek, valamint a művész személyes tárgyainak segítségével.

Bővebben >>>

Sorsok és találmányok

(Budapest, Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum - március 1-ig)

A Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum kiállítása olyan tudósoknak, mérnököknek állít emléket, akik találmányaikkal, alkotásaikkal a magyar ipart, gazdaságot és a társadalmat szolgálták, ám végül munkaszolgálatra küldték őket a keleti front poklába, a gettóban, a Duna partján, vagy éppen koncentrációs táborokban pusztultak el.

Bővebben >>>

Külhon - Magyarok New Yorkban

(Budapest, Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ - január 18-ig)

"It's not enough to have talent, you also have to be Hungarian" - mondta a világ egyik legismertebb amerikai magyar fotográfusa, Robert Capa. Ennek nyomán indult el itthonról a Fiatalok Fotóművészeti Stúdiójának hét tagja, hogy feltérképezze a New Yorkban élő amerikai magyar közösségét.

Bővebben >>>

Képpraxisok - Hegedűs 2, Lévay, Váli

(Budapest, Műcsarnok - 2015. február 1-ig)

A három kiállító, Váli Dezső, Hegedűs 2 László és Lévai Jenő egyéni utakon jár. Legyen fotójuk egy mű terve, talált tárgy, közös pont a képi forrásokra való utalás, a fotó többcélú felhasználása és továbbgondolása. Ismerik, érzékelik, reflektálnak Baudrillard gondolatára, hogy a tét "mindig a képek gyilkos hatalma, ami a valódit, a modellt fenyegeti".

Bővebben >>>

Barcsay 25

(Szentendre, Művészetmalom - 2015. március 1-ig)

Barcsay Jenő művészete, magával ragadó személyisége örökre nyomot hagyott a modern magyar képzőművészeten. A Szentendréhez ezer szállal kötődő művész emlékére alapított díjat testvére, Barcsay Erzsébet, akinek örökségét a Kónya házaspár, Kónya Márta és Ferenc viszi tovább.

Bővebben >>>

Absztrakt valóság

(Tihany, KOGART Tihany - 2015. január 4-ig)

A KOGART Tihany kiállítása két, a nagyközönség számára kevéssé ismert magángyűjteményből válogatva, mintegy hetven alkotáson keresztül mutatja be az európai avantgárd grafika főbb tendenciáit. Többek között olyan művészek alkotásaival találkozhatnak ősszel a Tihanyba látogatók, mint Georges Braque, Marc Chagall, Sonia Delaunay, Natalia Goncharova, Max Ernst, Joan Miró, Pablo Picasso, Dorothea Tanning, vagy a magyar származású Etienne Beöthy, Hantai Simon, Reigl Judit és Victor Vasarely.

Bővebben >>>

Kreatív grafikai feladat - FUGA címlapterv

(Budapest, FUGA - 2015. január 7-ig)

A budapesti <{>Berzsenyi Dániel Gimnázium tanulói az őszi félévben iskolai órákon és a helyszínen megismerték a FUGA tevékenységét, működését. Ehhez kapcsolódó kreatív feladatuk egy 20×20 cm-es címlapterv tervezése volt a FUGA négy betűjének felhasználásával.

Bővebben >>>

Kiállítás gyerekeknek
Megszólít a báb - Bóbita Bábszínház (Pécs), szept. 6.  - dec. 31. 
Kockabirodalom - Építsd meg az álmaid! - VAM Design Center (Budapest), 2014. november 14.  - 2015. január 31. 
Az utcákon lopakodik a karácsony - Diák-Deák Galéria (Székesfehérvár), 2014. november 27. 17:00 - 2015. január 15. 
Ajándék a frontról - Szabadtéri Néprajzi Múzeum (Skanzen) (Szentendre), 2014. november 28. 15:00 - 2015. január 18. 
Játékvilágok - Széphárom Közösségi Tér (Budapest), 2014. november 28. 18:00 - 2015. január 30. 
Egyenlőség gyerekszemmel - Barabás Villa (Budapest), 2014. december 01. 10:00 - 2015. január 07. 
Szegedi Katalin: Szívem java - Klebelsberg Kultúrkúria (Budapest), 2014. december 04. 18:00 - 2015. január 11. 
A négyszögletű kerekerdő - Magyar Mesemúzeum (Budapest), 2014. december 06. 16:00 - 2015. február 28. 
Múzeumpedagógia
Jelenleg nincs múzeumpedagógiai esemény