Hamarosan záró kiállítások

Random: 15 - Élet-terek

(Budapest, kArton Galéria - december 4-ig)

Az Élet-terek kiállítás kurátori témafelvetése az emberi élettér, az embert körülvevő környezet és a benne élők közti sokrétű viszonyrendszert járja körül. Ez a problematika egyben a kortárs fotográfia egyik közkedvelt témája is, hiszen a fotó, mint médium kivételesen alkalmas arra, hogy feltérképezze az ember és környezete közti kölcsönhatások alakulását.

Keresztesi Botond: Időutazás

Keresztesi Botond: RGB - Roman, Gothic, Baroque

(Budapest, Horizont Galéria - december 2-ig)

Számtalan kérdés tódul elénk Keresztesi Botond legújabb műveit nézve. - Vajon milyen szándék vezérelte a művészt amikor evilági tárgyakat, fogalmakat, jelenségeket szinte utópisztikus összefüggésekben festett meg? - Keresztesi kritizálja vagy inkább fetisizálja a vagyont, a tömeggyártású cikkeket, kulturális örökségünket illetve a történelmet? - És egyáltalán hogyan lesz mindebből egész?

Rövidesen nyíló kiállítások

Nicolas Schöffer-grafikák

(Budapest, Artézi Galéria - december 5-től)

Míg a Műcsarnokban látható kiállítás a művész életművét összességében mutatja meg, az Artézi Galéria a Nagy Gyula Művészeti Alapítvány közreműködésével e késői alkotásokra fókuszál, így teljesítve ki a Nicolas Schöfferről elérhető képet.

Betlehem kiállítás

(Budapest, Néprajzi Múzeum - december 3-tól)

A betlehem napjaikban is népszerű és közismert néprajzi tárgy. De mit tudunk róla valójában? Szokás, színjáték, bábszínház, misztikum, meghittség mind együtt van jelen ebben a tárgyban. A színes, mozgalmas kiállításban látható gyönyörű tárgyak a Néprajzi Múzeumban mintegy 10 éve folyó betlehem-restaurálási munkát is bemutatják.

Most futó kiállítások

A szépség vonzásában - Rippl-Rónai József világa

(Veszprém, Laczkó Dezső Múzeum - 2016. február 28-ig)

A kaposvári Rippl-Rónai Villából érkező 40 mű a művész munkásságának legfontosabb korszakait mutatja be. Rippl-Rónai színpompás kukoricás képei mellett helyet kapnak szellemes karakterképei és tanulmányrajzai is. A tárlat a modern, polgáriasult szellemet képviselő látásmód kibontakozását szemlélteti.

XVI. Országos Népművészeti Kiállítás

(Budapest, Néprajzi Múzeum - 2016. március 27-ig)

A XVI. Országos Népművészeti Kiállítás pályázati felhívására népművészeti egyesületek, alkotócsoportok, népi kézműves egyéni alkotók, népművészet mesterei, ifjú mesterei, népi iparművészek pályáztak. A kiállításra meghívást kaptak az idei országos pályázatok legjelesebbjei, valamint a legkiválóbb műhelyek, iskolák is, melyek szakmai kisugárzása az egész országra példaadóan kihat.

Kiállítás gyerekeknek

Csak a jó meleg Afrika! - A fekete kontinens állatvilága - Móra Ferenc Múzeum (Szeged), 2015. augusztus 07. 14:00 - 2016. március 15. 
Ösvény a bábok földjére - Bóbita Bábszínház-Bóbita Bábmúzeum (Pécs), aug. 29.  - dec. 30. 
WEÖRES 100 - A megmozdult szótár - Janus Pannonius Múzeum Természettudományi Osztály (Pécs), szept. 4. 16:00 - dec. 5. 
jáTÉKA minikiállítás 11: Készségfejlesztő játékok - Angyalföldi Gyermek- és Ifjúsági Ház (Budapest), 2015. október 09.  - 2016. január 26. 
Én és a szecesszió - gyermekrajztárlat - Diák-Deák Galéria (Székesfehérvár), 2015. november 18. 17:00 - 2016. február 28. 
Főűri játékok, polgári karácsony - Nagytétényi Kastélymúzeum (Budapest), 2015. november 21.  - 2016. január 03. 
Mesélő vizek - Az igazi vizipók - Munkácsy Mihály Múzeum (Békéscsaba), 2015. november 27. 16:00 - 2016. április 10. 
Mézeskalács kiállítás - Szentendrei Képtár (Szentendre), 2015. november 27. 17:00 - 2016. január 10. 
Kippkoppék karácsonya - Marék Veronika mesekiállításának megnyitója az írónő részvételével - Vigyázó Sándor Művelődési Ház (Budapest), 2015. december 03. 17:00 - 2016. január 10. 
Megnyitó - Vigyázó Sándor Művelődési Ház (Budapest), dec. 3. 17:00

Múzeumpedagógia

Családi nap - Néprajzi Múzeum (Budapest), dec. 12. 10:00