Hamarosan záró kiállítások

Kedvenc francia mesehőseink

(Budapest, Francia Intézet - február 10-ig)

A francia École des loisirs kiadó 50 éve jelentet meg mesekönyveket sok-sok gyerek örömére az egész világon. A kerek évforduló alkalmából a budapesti Francia Intézetben Kedvenc francia mesehőseink címmel február 10.-ig látható kiállítás a kiadó leghíresebb mesekönyveinek illusztrációiból.

El Kazovszkij: Szirén éneke 2005., vászon, olaj, Szalóky Gyűjtemény

A túlélő árnyéka - Az El Kazovszkij-élet/mű

(Budapest, Magyar Nemzeti Galéria - február 17-ig)

A Magyar Nemzeti Galéria mintegy 400 művet bemutató kiállítása arra vállalkozik, hogy művészettörténetileg pontosabb képet rajzoljon mindarról, amit El Kazovszkij fájdalmasan korai halálával örökül hagyott.

Rövidesen nyíló kiállítások

Önkép

(Budapest, LATARKA - Kortárs Művészeti Galéria - február 10-től)

A kiállítás témája az önábrázolás és az önarckép. Ez a klasszikusnak számító téma mind a mai napig meghatározó a művészetekben és számos képzőművésznek adott ihletet. A kiállító alkotók mindegyike más és más módon és szemszögből közelednek a feladat megalkotásához.

Talent Tour

(Budapest, Barabás Villa - február 10-től)

A Barabás Villában rendezett The Talent kiállításon a szakmai zsűri által kiválasztott festmények legjavából láthatnak összeállítást az érdeklődők.

Most futó kiállítások

Hemző Károly

Szabad szemmel - Fotó Hemző

(Budapest, Magyar Nemzeti Múzeum - március 15-ig)

A huszadik századi magyar fotográfia egyik legfontosabb alkotója - a három éve elhunyt Hemző Károly (1928-2012) - életmű-tárlata március 15-ig látható a Magyar Nemzeti Múzeumban. A tárlat átfogó képet ad az utóbbi évtizedekben gasztrofotósként milliók által kedvelt művészről, bemutatja mint eredeti sport- és városfotóst, vérbeli riportert, lírai tájképábrázolót, valamint a lovas képek megújítóját is.

Légvonal

(Budapest, Műcsarnok - április 3-ig)

A frissen végzett, vagy idén végző hallgatók válogatott munkáiban közös elem a különféle médiumok közti átjárás természetessége. Biztos alapként van jelen a designgondolkodás, mint a kortárs vizualitás meghatározója.

Kiállítás gyerekeknek

Csak a jó meleg Afrika! - A fekete kontinens állatvilága - Móra Ferenc Múzeum (Szeged), 2015. augusztus 07. 14:00 - 2016. március 15. 
Én és a szecesszió - gyermekrajztárlat - Diák-Deák Galéria (Székesfehérvár), 2015. november 18. 17:00 - 2016. február 28. 
Mesélő vizek - Az igazi vizipók - Munkácsy Mihály Múzeum (Békéscsaba), 2015. november 27. 16:00 - 2016. április 10. 
Kedvenc francia mesehőseink - Francia Intézet (Budapest), 2015. december 10.  - 2016. február 10. 
jáTÉKA minikiállítás 12: Veled, nem ellened - kooperatív játékok - Angyalföldi Gyermek- és Ifjúsági Ház (Budapest), febr. 5. 18:30 - márc. 29. 

Múzeumpedagógia

Jelenleg nincs múzeumpedagógiai esemény