Hamarosan záró kiállítások

Az égbolt másik fele

(Budapest, Ludwig Múzeum - október 26-ig)

A Ludwig Múzeum tárlata - a legismertebb művek kiállításán túl - ezúttal a gyűjtemény egyik alapvető sajátosságára, az egykori "kelet" és "nyugat" párbeszédére hívja fel a figyelmet, különös tekintett el a rendszerváltás előtti időszakra, a hatvanas-nyolcvanas évekre.

Bővebben >>>

World Press Photo 2014

(Budapest, Néprajzi Múzeum - október 26-ig)

Október 26-ig a Néprajzi Múzeum ad otthont a világ egyik legismertebb és legnépszerűbb sajtófotó-kiállításának. A World Press Photo kiállítás most is az elmúlt évnek mutat tükröt: 167 képbe sűrítve láthatjuk az elmúlt év eseményeit, hétköznapjait, sportját, azokat az embereket, akik a hírekben szerepelnek. Izgalmas élményt nyújt mindazoknak, akik szeretnék jobban megérteni, mi zajlik körülöttünk a világban.

Bővebben >>>

Múzeumkörút - A Magyar Nemzeti Múzeum (MNM) Századok sátra

(Budapest, 56-osok tere - október 24-ig)

2014. október 19-24. között Budapestre az 56-osok (Felvonulási) terére költözik a Magyar Nemzeti Múzeum építményegyüttese és óriás gömbsátra, amely 21. századi látványeszközökkel, világszínvonalú attrakcióval várja az érdeklődőket, leginkább a hátrányos helyzetben élő kisiskolásokat.

Bővebben >>>

Szombathy Bálint

Szombathy Bálint: Stemplik

(Budapest, acb Attachment - október 22-ig)

Szombathy Bálint a Jugoszláviában a 60-as években jelentkező új művészeti gyakorlat egyik központi, nemzetközi jelentőségű alakja, aki különböző műfajokban, poétikákban és médiumokban dolgozik. A ma is aktív alkotó alakítója volt azoknak a progresszív és radikális művészeti törekvéseknek, amelyek meghatározták egy kánonon kívüli áramlat hitvallását, és megalapozták a kortárs délszláv és kelet-európai művészetet.

Bővebben >>>

Rövidesen nyíló kiállítások

Erwin Olaf: Körhinta

(Debrecen, MODEM Modern és Kortárs Művészeti Központ - október 25-től)

A MODEM látogatói október végétől nyerhetnek betekintést a világhírű holland fotográfus sajátos világába, elsősorban az elmúlt évtizedben készült sorozatain keresztül. A kelet-európai régióban a debreceni modern és kortárs művészeti központ lesz az első kiállítóhely, amely ilyen széles válogatást mutat be Erwin Olaf életművéből.

Bővebben >>>

Szirtes János

Szirtes János: Éjfél

(Budapest, Várfok Galéria - október 24-től)

A Várfok Galériában látható kiállításon Szirtes János festészeti munkássága kerül előtérbe, az életmű olyan emblematikus pillanatait vonultatva fel, mint például az 1985-ös Nagy Kép, melynek archaikus motívumokkal és dekoratív formákkal tarkított szabad vászna a 80-as évek új festészeti törekvéseit hordozza.

Bővebben >>>

Kovách Gergő

Kovách Gergő: Tolera

(Budapest, Deák Erika Galéria - október 22-ig)

A Deák Erika Galéria kiállítása Kovách Gergő legújabb munkáit mutatja be. Mint eddig is, új munkáit is egyfajta emblematikus kettősség jellemez. Monumentalitás és aprólékosság, műanyaghab és bronz, álom és valóság, cuki és félelmetes ellentéte jelenik meg a kiállított művekben.

Bővebben >>>

Nincs másik! - Három páratlan műkincs Budapest földjéből

(Budapest, Aquincumi Múzeum - október 22-től)

Kétezer éves emberalakok egy kelta edényen, egy mesterien megalkotott római kori bronzmécses és egy Mátyás király kori itáliai fazekasmester remekműve - az Aquincumi Múzeum tárlata három, olyan, minden szempontból egyedülálló műtárgyat mutat be részletesen, amely a közelmúlt fővárosi ásatásain került elő.

Bővebben >>>

Most futó kiállítások

A fáraók Egyiptoma

(Szeged, Kass Galéria - december 16-ig)

A kiállítóteremben az ókori egyiptomiak túlvilágát ismerhetik meg az érdeklődők: egy több mint kétezer éves férfi szarkofág mellett közel hetven kisebb műtárgy (például halotti maszkok, különböző szobrocskák, edénykék) szemléltetik a halál utáni életről alkotott elképzeléseiket. A sírkamra mellett Kass János ókori témájú grafikáit, illusztrációit is láthatják az érdeklődők a galériában.

Bővebben >>>

Bajor Gizi és Beyer Rudolf, 1915

Bajor Gizi és a nagy háború

(Budapest, Bajor Gizi Múzeum - 2015. február 1-ig)

A kiállítás nemcsak Bajor Gizi életének eseményeit követi nyomon, az első világháború színházi világát is bemutatja. Az alkalmi, háborús darabok után Molnár Ferenc, Herczeg Ferenc, Gábor Andor, Móricz Zsigmond, Bródy Sándor színjátékait, Kálmán Imre és Szirmai Albert operettjeit sosem látott, hisztérikus siker kíséretében játszották Budapesten és szerte az országban.

Bővebben >>>

VARÁZSERDŐ - Kövesd a titokzatos gömböket!

(Budapest, Magyar Mezőgazdasági Múzeum - november 2-ig)

A kalandvágyó résztvevők a múzeum egész területén színes varázsgömböket követve a Százalakú Varázsló nyomába eredhetnek, aki bármilyen képet magára ölthet, hiszen kővé, varanggyá, harmatcseppé változnia neki csak egy pillanat műve.

Bővebben >>>

Kovács Orsi

Kovács Orsi és Mondik Noémi: Itt élni nem rossz és itt élni nem jó

(Budapest, Godot Galéria - november 15-ig)

A Microsoft Paint és a hasonló grafikai programok minden számítógépen, tableten megtalálhatók. Lényegük abban áll, hogy kezelésük a végletekig leegyszerűsített, semmilyen speciális szaktudás nem szükséges hozzá - éppen ez adja sajátos vizuális megjelenésüket is. Bárki, bármikor előveheti, és rajzolni vagy éppen jegyzetelni kezdhet, mintha csak egy darab papír lenne a kezében. Kovács Orsi és Mondik Noémi ezt is teszik: megfigyelnek, lejegyeznek - és az interneten megosztanak.

Bővebben >>>

Kiállítás gyerekeknek
Megszólít a báb - Bóbita Bábszínház (Pécs), szept. 6.  - dec. 31. 
Kovács Lajos: Beszélő firkák - Vojtina Bábszínház (Debrecen), szept. 16. 13:00 - okt. 27. 
VARÁZSERDŐ - Kövesd a titokzatos gömböket! - Magyar Mezőgazdasági Múzeum (Budapest), szept. 20.  - nov. 2. 
Kállai Nagy Krisztina kiállítása - Zölderdő Óvoda-Lépcsőház Galéria (Budapest), okt. 2. 16:00 - nov. 28. 
Kép-kép-képregény! - Reggel, délben, este - Csikóca Művészeti Műhely és Kiállítótér (Győr), okt. 4. 10:00 - nov. 30. 
Állati jó ez a nap - Klauzál Gábor Budafok-Tétényi Művelődési Központ (Budapest), okt. 25. 10:00
III. Márton napi repülő makett kiállítás - ÓKK Békásmegyeri Közösségi Háza (Budapest), nov. 8. 10:00 - nov. 19. 
Kockabirodalom - Építsd meg az álmaid! - VAM Design Center (Budapest), 2014. november 14.  - 2015. január 31. 
Múzeumpedagógia
Családi Délelőtt - Lomb és ablak - Ludwig Múzeum (Budapest), okt. 25. 10:30