Hamarosan záró kiállítások

Papírsárkányok, pörgettyűk és babák Japánból

(Veszprém, Laczkó Dezső Múzeum - július 3-ig)

A tárlat anyaga a régi japán hagyományokra visszatekintő, játékeszközöknek számító papírsárkányok és pörgettyűk, valamint a japán babakészítés remekeiből mutat be egyedülálló válogatást.

Barta Zsolt Péter: CodeX-Üvegház

(Budapest, Artphoto Galéria - július 1-ig)

Barta Zsolt Péter, Balogh Rudolf-díjas fotográfus kiállítása különleges válogatás egy olyan sorozatból, mely a természet organikus egységét jelképező növény-, és a modern tárgyiasult high-tech világ találkozásából fakadó egyedi életérzést, és az abból következő létértelmező attitűdöt fogalmazza meg.

Rövidesen nyíló kiállítások

Szőr/mentén. Állatmesék

(Szentbékálla, Pegazus - július 2-től)

016. július 2-án különleges, mindenkit megszólító kortársművészeti kiállítás nyílik a szentbékállai Pegazus fogadóban. Nagy Gabriella festőművész, Kovách Gergő szobrászművész és Szöllősi Géza vizuális művész állatokat ábrázoló abszurd alkotásait augusztus 5-ig tekinthetik meg az érdeklődők.

Françoise Gilot kiállítása

(Budapest, Várfok Galéria - június 30-tól)

A Várfok Galéria idei kiállításprogramjának kiemelkedő eseménye a 95 éves világhírű Françoise Gilot egyéni tárlata. Françoise Gilot-nak (1921, Neully-Sur-Seine /FRA) utoljára 2011-ben rendezett a Várfok Galéria egyéni kiállítást, akkor papírmunkákból láthatott a közönség egy izgalmas válogatást.

Most futó kiállítások

Gerhes Gábor: Öt legyőzi hatot

(Szombathely, Új Irokéz Galéria - július 31-ig)

Az 1980-as évek második felétől alkotó Gerhes Gábor művészetének fókuszában a kezdetektől képi reprezentáció áll. Gondosan szcenírozott fotóin, installációin hétköznapi, banális jelenetek és tárgyak jelennek meg, melyek a bemutatás módja révén válnak kulturális referenciák hordozóivá.

Bak Imre: Elmozdulások

(Budapest, acb attachment - július 28-ig)

Az acb Attachmentben látható kiállítás Bak Imre 1968 és 1983 között készített nyomataiból mutat be válogatást. A kiállított szitanyomatokon a művész ismert festményeinek jellegzetes formái, kompozíciói és azok variációi jelennek meg, betekintést engedve Bak Imre több egymást követő alkotói korszakába.

Kiállítás gyerekeknek

Sárkányok mindig lesznek - Petőfi Irodalmi Múzeum (Budapest), márc. 7. 18:00 - nov. 6. 
Mészáros Gyuritól Harry Potterig - Szabadtéri Néprajzi Múzeum (Skanzen) (Szentendre), máj. 18.  - szept. 30. 
jáTÉKA minikiállítás 13: A legsikeresebb játékok - Angyalföldi Gyermek- és Ifjúsági Ház (Budapest), máj. 29.  - okt. 11. 
Gooól! - Nemzetközi focikiállítás - Millenáris (Budapest), jún. 22.  - aug. 25. 
Living dinosaurs - Őskori állatkert - Millenáris (Budapest), jún. 22.  - aug. 25. 

Múzeumpedagógia

Jelenleg nincs múzeumpedagógiai esemény