Hamarosan záró kiállítások

El Kazovszkij

El Kazovszkij: Ráadás

(Budapest, Várfok Galéria - május 6-ig)

A Magyar Nemzeti Galéria nagysikerű El Kazovszkij tárlata után a Várfok Galériában is láthatók az orosz származású művész alkotásai. A Kossuth-díjas El Kazovszkij a Várfok Galéria egyik első kiállítója volt 1991-ben, és 2008-ban bekövetkezett haláláig összesen tizenhat egyéni kiállítást rendeztek számára. 2008 után ez lesz az első alkalom, hogy a Várfok Galéria egyéni tárlat keretében válogatást mutat be alkotásaiból, immáron a Várfok Galéria kibővített, majd' 200 m2-es kiállítóterében.

Bukta Imre

Bukta Imre kiállítása

(Bécs, Balassi Intézet - Collegium Hungaricum Bécs - május 6-ig)

Bukta Imre, Munkácsy Mihály-díjas képzőművész alkotásaiból látható kiállítás a Balassi Intézet - Collegium Hungaricum Bécs galériájában. A kiállítás kurátora a művész jellegzetes világát bemutató festményekből, assemblageokból, installációkból állított össze egy változatos és sokszínű gyűjteményt, amely az életmű egyes, egyre aktuálisabbá való aspektusaira hívja fel az érdeklődők figyelmét.

Rövidesen nyíló kiállítások

Rock/tér/idő

(Budapest, Ludwig Múzeum - május 6-tól)

A Szenvedély. Rajongás és művészet kiállítással párhuzamosan a múzeum I. emeleti termeiben a magyarországi könnyűzene és képzőművészet kölcsönhatásainak közelmúltjából kerülnek bemutatásra ikonikus munkák, jellegzetes pozíciók, fontos helyszínek és meghatározó színterek.

A Nemzet Színészei - Emlékezés a jelenre

(Budapest, Bajor Gizi Színészmúzeum - május 1-től)

A kiállítás számtalan fényképpel és mozgóképpel, leírással, személyes tárggyal, valamint interaktív installációkkal várja a közönséget. A látogató négy különböző szempontból ismerkedhet meg a művészekkel. Elsőként a szakma és a közönség tisztelete felől mélyülhetünk el a munkásságukban.

Most futó kiállítások

Szilagyi Lenke: Lovasok

Szilágyi Lenke: Földbéli tájak

(Debrecen, Batthány 24 Galéria)

Maurice Merleau-Ponty francia filozófus A látható és a láthatatlan című torzóban maradt művének egy gondolata segíthet Szilágyi Lenke tájképeinek megfejtésében. Merleau-Ponty az észlelésről és annak homályosságáról elmélkedik. A látvány birtokbavételét tartja fontosnak ahhoz, hogy a világról való tudásunk elmélyüljön, és teljes legyen.

Salvador Dalí

Salvador Dalí

(Pécs, Vasváry-ház - október 29-ig)

Salvador Dalí számos irodalmi műhöz készített illusztrációt. A világhírű képzőművész munkásságának ezen szelete előtt tiszteleg az a kiállítás a Janus Pannonius Múzeum Vasváry-házában. A tárlaton Dante Isteni színjáték című műve által ihletett 100 grafikában gyönyörködhetünk, valamint megcsodálhatjuk Dalí kevéssé ismert kártyafestészeti munkáit is.

Kiállítás gyerekeknek

Sárkányok mindig lesznek - Petőfi Irodalmi Múzeum (Budapest), márc. 7. 18:00 - nov. 6. 
jáTÉKA minikiállítás 13: Bolondos játékok - Angyalföldi Gyermek- és Ifjúsági Ház (Budapest), ápr. 1.  - máj. 24. 
Süsü, Böbe baba és a többiek - Dornyay Béla Múzeum (Salgótarján), ápr. 8.  - máj. 31. 
Meseország - Angyalföldi József Attila Művelődési Központ (Budapest), ápr. 20. 18:00 - máj. 9. 
Egzotikus hüllő kiállítás - Campona Játszóház (Budapest), ápr. 23.  - máj. 15. 
Testünk a csoda - Erzsébet téri Művelődési Ház (Mór), máj. 9. 8:00 - máj. 13. 

Múzeumpedagógia

Jelenleg nincs múzeumpedagógiai esemény