színes, magyarul beszélő, török kalandfilmsorozat, 2011 (12)

Ajánló

A török sorozat, annak ellenére, hogy csak hellyel-közzel követi a valóságot, vagy éppen azért, de hatalmas sikereket könyvelhet el hazánkban is. Bár a történelemórákról ismerhetjük néhány karakter sorsát, ettől még minőségi szórakozást nyújthat a régi históriák kedvelőinek.

Leírás

A Szulejmán, akárcsak az Ezel vagy a Szív hídjai, a legnagyobb igényességgel készült. A parádés kosztümös török tévésorozat látványossága mellett, politikai cselszövések és szerelmi intrikák tekintetében is felveszi a versenyt bármely amerikai vagy angol produkcióval.
Szulejmán, a török birodalom fiatal uralkodója nagyobb álmokat dédelget, mint amit Nagy Sándor valaha is el tudott volna képzelni. 26 évesen a világ meghódítására készül, és ezt elsősorban új módszerekkel próbálja elérni. Közben folyamatosan érkeznek az új szolgák és háremhölgyek a szultán palotájába, hogy a frissen trónra került uralkodó kedvére válogathasson. Így kerül az udvarba a gyönyörű Rokszolana, akinek a családját a tatárok lemészárolták. A háremben lévő lány mély benyomást tesz Szulejmánra, ám a szultán asszonya és édesanyja rossz szemmel nézik a fellángoló szerelmet, és mindent megtesznek, hogy eltávolítsák az udvarból Rokszolanát.
Az asszonyok féltékenysége mellett az uralkodóra többen is veszélyt jelentenek. Néhány befolyásos pasa, akik ellenzik Szulejmán szokatlan reformintézkedéseit, aki a területeiken élő egyiptomiaknak és a különböző származású kereskedőknek szabadságjogot adományoz, cselszövésre készülnek a szultán ellen.


Évadok: 2 3 4 5 6

Stáblista:

rendező: 
 
forgatókönyvíró: 
zeneszerző: 
 
 
operatőr: 
producer: 
 
 
szereplő(k): 
 
I. Szulejmán
Mahidevran
Pargali Ibrahim Pasa
Hürrem
Ayşe Hafsa
Hatice
Alvise Gritti
Nigar Kalifa
Gülnihal Hatun

Linkek:

Tovább a vetítésekre »

Vetítik: