Vaknyugat

Ismertető:

A Kultúrbrigád és az Átrium Film-Színház közös bemutatója az első önálló színházi előadás, amely az újonnan nyílt budai teátrum saját produkciójában készül. Az íróként és filmrendezőként is ismert kortárs ír művész, Martin McDonagh Vaknyugat című darabját Rétfalvi Tamás, Ficza István, Mészáros Piroska és Alföldi Róbert szereplésével Gothár Péter állítja színpadra.

Martin McDonagh Magyarországon nem csak a színpadi műveivel, de a BAFTA-díjas és Oscarra is jelölt Erőszakik (In Bruges) című filmmel is nagy sikereket ért el világszerte, Budapesten azonban viszonylag ritkán szokás játszani. A kripli, a Leenane szépe és a Koponya Connemarában után megírta Vaknyugat című drámáját 1997-ben, amelyet a cseh színikritikusok Alfréd Radok-díjjal jutalmaztak. A magyar ősbemutatót 2004-ben tartották, a Pesti Színházban, ugyancsak Gothár Péter rendezésében, aki emellett a Radnóti Színházban hosszú évekig játszott A kriplivel is bizonyította: kiválóan érti és interpretálja McDonagh sajátos világát.

"A darab úgy ábrázolja a mániákusságot és a fizikai erőszak iránti vágyat, hogy az egyszerre nevettet és érint meg zsigerileg." (Daily Telegraph)

Coleman és Valene, az apjukat nemrég egy különös baleset folytán elvesztett testvérpár egy Isten háta mögötti ír faluban, annak is a legszélén él. A nagy bánat közepette - amelyben a masszív alkoholista helyi pap, Welsh atya szeretne nekik vigaszt nyújtani - mindennapjaik nagy része egymás bosszantásával, hergelésével, átverésével és idegesítésével telik. Mi több: számukra ez maga az élet - mindegy, hogy pástétom leveles tésztában vagy szentszobrocskák vagy képes magazinok vagy hasábkrumplik vagy alkoholtartalmú italok vagy birtok vagy kutyák vagy tehenek vagy nők vagy kutyafüle: bármin és bármikor hajba kapnak, összevesznek vagy ölre mennek. Akár a legvégsőkig. Erről szól ez a darab: a bűnről és a szeretetről. Meg arról: van-e élet a halál után? És előtte? Ajánljuk családosoknak és egyedülállóknak, szülőknek és testvéreknek, barátoknak és felebarátoknak, fülig szerelmeseknek és örök ellenségeknek. Főleg embereknek.

KULTÚRBRIGÁD előadása
A Kultúrbrigád és az Átrium Film-Színház előadása.

Bemutató időpontja:

2012. december 30., Kultúrbrigád

Stáblista

Tovább az előadásokhoz »