1968 - Egy szerelem rekonstrukciója

Bakancslistához adom
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott 94 perc, 2024

Értékelés:

10 szavazatból
Szerinted?

Szerelem, vagy összeesküvés? _ a történet szereplői 1968-69-ben nem tudták, hogy az állambiztonsági szervek játékszerei. Két fiatalt, az angol követség titkárnőjét Alexandrát ("Fitos" fedőnévvel) és a műegyetemi hallgatót Miklóst ("Lovag" fedőnévvel) nemcsak állandó megfigyelés alatt tartottak, hanem különböző módon "segítették" szerelmük kibontakozását. "Biztosították" találkáik színhelyeit, ahol titokban hangfelvételeket és fotókat készítettek róluk. Ma már kutathatók azok a dokumentumok, melyek mindezekre bizonyítékul szolgálnak. Több mint 50 év múltával Miklós megkísérli felkutatni Alexandrát, hogy választ kapjon, az őt azóta is kínzó kérdésre: szerelem volt, vagy összeesküvés, ami köztük történt? OK

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
Estudante_ máj. 28. 22:28:05 10/10
Ez egy remek film, ilyenkor visszanyerem a hitem a magyar filmgyártásba. Nagyszerű ötlet, hiteles kivitelezés, el tudtam hinni, hogy a '60-as évek Magyarorságára csöppenünk vissza. A dokumentalista stílus a játékfilmes elemekkel szerintem nagyon jól lett kombinálva. (Ehhez képest lényegtelen részlet, én mégis néztem nagyot, amikor a börtönlátogatáskor az őr kicsit szereptévesztésbe esett, velük, a látogatókkal is úgy beszélt, mint az ott őrzött sitteseivel.)
Sweet-But-Psycho máj. 27. 08:53:35
Kedves Fórumtársak! Ha netán valakit a fingreszelés helyett inkább a film érdekli, néhány napig itt megtalálja:

https://mediaklikk.hu/video/1968-egy-szerelem-rekonstrukcioja-2/
olahmiki1959 máj. 27. 01:32:28 Előzmény InteriorLulu
Akkor elárulom a kétféle műsor-jelölés párhuzamos használatának az értelmét, mert ezek szerint nem jött át igazán a mondanivalóm.
Egyszerűen időt szoktam megtakarítani vele.
Ahogy a szavaidból kivettem, Te tapasztald net-használó Vagy.
Tehát pontosan tudod, hogy milyen sokáig, hosszú percekig tart, mire az összes olyan tv csatornát, amelyen megnézésre érdemes film van, végiggörgeted - ezt is lehet, természetesen -, de szerintem sokkal praktikusabb az én módszerem, ami úgy néz ki, hogy az újságban megnézve a tv aznapi műsorát, CÉLZOTTAN, csak a konkrét filmekre rákeresve tájékozódom.
Öt perc alatt meg is vagyok vele.
Utolsó gondolat.
A számtalan "bazdmeget" nem gyerekes visszavágásnak, hanem poénkodásnak, élcelődésnek, egyfajta karikírozásnak szántam. Ha nem úgy jött le, akkor elnézést kérek...:)D
InteriorLulu máj. 27. 01:00:05 Előzmény olahmiki1959
Elmagyaráztad, ami idáig is teljesen nyilvánvaló volt, hogy párhuzamosan használod mindkettőt. De hogy ennek mi az értelme, hogy miért nem elég ahhoz a port, hogy tudd, "aznap melyik filmeket kell megnézned", azt nem árulod el. Viszont mivel egyfajta - és egyébként rendkívül gyerekes - visszavágásként a számtalan bazmeged mindegyikével engem szólítasz meg, azokat nekem címzed, holott én a két bazmegemet tényszerűen nem @Xxy kollégának és nem neked címeztem, nos, innentől már nem is érdekelnek a miértek. Tényleg nem, bocsi.
:)
olahmiki1959 máj. 26. 23:12:01 Előzmény InteriorLulu
Köszönöm, hogy megszólítottál b.meg, bár annak már nem igazán örülök, hogy - ezek szerint - nem nagyon érted az "előre bekarikázós" módszerem miértjét, b.meg...
ÉS EZ TELJESEN FÜGGETLEN AZ INTERNETTŐL!!! (Nem kiabálok, csak nyomatékosítom a mondanivalómat, b.meg...:)D
A bekarikázás lényege az, b.meg, hogy az újságot kinyitva, már ránézésre tudom, b.meg, hogy aznap melyik filmeket kell megnéznem, b.meg, az internetet pedig akkor használom, b.meg, hogyha valamelyik filmről többet szeretnék megtudni, b.meg, mert akkor el tudom olvasni a tartalmát, a többiek hozzászólásait, hogy kapjak egy általános képet a filmről, hogy érdemes-e egyáltalán foglalkozni vele, b.meg!
Azt sem nagyon értem, b.meg, hogy miért baj az, b.meg, ha úgy szólogatok hozzá a filmekhez, b.meg, hogy közben az újságban előre bekarikázom a megnézendőket???
A két dolognak mi köze egymáshoz, b.meg?
Üdv, b.meg!...:)DDD
InteriorLulu máj. 26. 21:35:17
Ez kemény b.meg, nyomtatott tévéújság... miközben méltatlankodó emberünk ránézésre minimum pár év óta kommentelget ide, tehát nem hogy van ilyen izéje... mondd már, mi ez... internetekje, az, szóval nem hogy, hanem még használja is a portot. Ész megáll, komolyan... Ilyen egyébként @oláhmiki is, aki b.meg úgy szólogat hozzá filmek alatt, hogy közben a tévéújságban előre bekarikázza a megnézendőket...
Bár ami azt illeti, olyat én is csináltam. Tizenpárévesen, amikor nem volt net.

(Egyébként pedig annak, hogy a közszolgálatiság konkrétan egyenlő a kormányzati propagandával, szerencsére semmi köze a tényhez, hogy moslék filmet nem vetít a Duna).
10/10
Lassu Ibolya máj. 26. 19:41:20 10/10 Előzmény Xxy92
Ha alacsony a színvonal nem ezt a csatornát kell nézni.
amaro mela máj. 25. 20:49:35 Előzmény Xxy92
Ezért kell a port.hu-n tájékozódni, ami naprakész.
A nyomtatott újság jóval korábban elkészül, módosításra nincs lehetőség.
offtopic
Xxy92 máj. 25. 01:47:34
Május 26. - Vasárnap
21:00 DUNA Televízió

a nyomtatott tévéújságokban az "Egészséges erotika" c. magyar film volt meghirdetve ekkorra.
Újabb műsorváltozás a Dunán, s én nem tudom, mi szükség erre. Az így is roppant alacsonyan lévő színvonalat rontják tovább a megbízhatatlansággal.
(a gondom nem ezzel a filmmel van!)