Furiosa: Történet a Mad Maxből

Bakancslistához adom
Furiosa – A Mad Max Story
18 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai sci-fi akciófilm, kalandfilm, 148 perc, 2024

Értékelés:

14 szavazatból
Szerinted?

Ki tudja, már, miért lett vége a világnak? Miért lett belőle végtelen, gonosz homoksivatag? Csak annyi biztos, hogy a világ elpusztult, és egy fiatal lányt, Furiosát (Anya Taylor-Joy) elrabolják a Zöld Helyről, a Sok Anyától, és egy motoros horda meg a vezérük, Dementus viszi magával. Végigporzanak a sivatagon, és a Várat veszik célba, ahol meg a motoros hadúr meg akar küzdeni Halhatlan Joe-val és a féléltű hadfiúkból álló seregével. Furiosa viszont életben akar maradni. És haza akar jutni. Bármi áron.

A Mad Max: A harag útja azóta is felülmúlhatatlan látványorgiával, hihetetlen fantáziával és nagyon vad járgányokkal mutatta meg, milyen lesz a világvége után. Az új film 45 évvel korábban játszódik: akit az előző részben Charlize Theron játszott, azt most egy új sztár, Anya Taylor-Joy alakítja.
Bemutató dátuma: 2024. május 23. Forgalmazó: InterCom

Stáblista:

Játszási időpontok

Hozzászólások

Szerinted?
tuff máj. 25. 03:34:34 Előzmény kakafej13
Nyugi kakafej13 !!
8/10
rlaci2 máj. 25. 00:12:53 8/10
Szórakoztató látványorgia.
9/10
Stevender máj. 23. 22:49:11 9/10
Nem nagyon szoktam 2 és fél órát különösebb mocorgás, kínlódás nélkül végig ülni, de itt sikerült. Nekem hozta a Fury Road által igencsak magasra tett élményt. Igazi látvány és hang "orgia". A történet nyilván nem túl bonyolult, de nem is azért néz ilyen filmet az ember.
Anya Taylor nagyszerűen hozta Furiosat.
Sz. Péter máj. 23. 20:38:20 Előzmény vki69
"ha nincs civilizáció nincs benzin... kaja"

Ezek szerint a The Road Warrior-t nem láttad.
Sőt, a harmadik részt sem.
A Fury Road-ot meg pláne.
7/10
vki69 máj. 23. 19:56:29 7/10
Röviden: minden mad max film marhaság. mivel ha nincs civilizáció nincs benzin... kaja stb.. Tehát csak az első rész volt hiteles.
furiosa akcióban nem rossz, látványos. Hemsworth jól hozta amit kellett (monológjaiban azért hozta a színészetet). A főszereplő csaj 'Anya..' kb a film felénél csatlakozott, ő is jól hozta! A történet bugyutaságával nem lehet mit kezdeni, de ha csak az akciok koreográfiáját nézzük lazán nézhető. Mondjuk a vége kicst mesés, de nem érdekes, belefér..
A hossza nem volt észrevehető, tehát nem volt unalmas. Nyugodtan megnézhető, senki nem ment ki a moziól és senki nem ásítozott .. :)
Suhi71 máj. 22. 07:16:15 Előzmény Xxy92
Nyilván, miután az összes Mad Max film és a rendezőjük is ausztrál.
capt.nemo máj. 19. 10:50:02 Előzmény Belmont
ez a sablon vélemény pont a mad max-re nem igaz.. a kb 10 dollárból forgatott régi trilógiának annyira nívótlan a minősége, hogy még gibson se tud igazán életet pumpálni bele. ha ez a film le fog szarni valamit, az a 2015-ös mozi, ami ugyebár egy 2000. év utáni folytatás.

és nekem komolyabb kifogásom van chris hemsworth nevű bájgúnár szerepeltetése ellen, akire egy idétlen kapós orrt kellett tapasztani, hogy ne rikítson annyira egy posztapokaliptikus világban..

a trailer sajnos elég gyengusz, művi, CG szagú látványvilágot áraszt.
Sz. Péter máj. 19. 10:00:35 Előzmény Xxy92
Azért ha valaki egy Mad Max film kapcsán, nem tudja ki az a George Miller, az rá nézve szégyen. ;)
Xxy92 máj. 18. 18:19:51
A filmet ausztrál rendező jegyzi, Ausztráliában forgatták és a férfi főszereplő (+a stáb nagy része) ausztrál, így mindenképp ki kellene írni itt is!
itsme1 máj. 04. 08:54:22
Ki a bánat kíváncsi a te véleményedre?
Hát én!

Ha olvasod ezt a bejegyzést, és téged is érdekel, hogy egy rendszeres Port- (Mafab, IMdB, stb.) kommentelőt mi motivál, amikor egy filmet értékel, vagy odaírja a véleményét, akkor szavazz az alábbi linken elérhető válaszokra!
https://forms.gle/k2yXpfNoH8VzDQZo6

Jó móka, ne hagy ki!


offtopic
Belmont márc. 20. 20:55:28
Az a baj, hogy a 2000. utáni évek arról szólnak, hogy a 80-as és 90-es évek filmlegendáit hogyan lehet sorban elszarni újabb és újabb folytatásokkal.

Csak sci-fi téren nézve a legutóbbi évek terméseit olyan gyönyörű elszarások születtek, mint a Blade Runner folytatásáként eladott tartalmatlan dögunalom, vagy a csak „Predator vs Pocahontas"-nak csúfolható arcpirító blődség. Nagyjából ezt lehet várni ettől is: a név úgyis eladja.

Ennél az ellenszenves nőnél rosszabb főszereplőt keresve se lehetett volna találni, hogy még csak véletlenül se legyen átélhető a történet. Egyszerűen nincs kiállása egy ilyen szerepre.

A vírushisztéria előtt még elég sűrűn jártam moziba, de a sok csalódás miatt leszoktam róla.
Pimpalini márc. 07. 22:59:21
Az, hogy mennyire lesz érdekes/érdektelen ez a film az egyébként közkedvelt univerzum folytatásaként, nagymértékben függ a castingtól. Mondjuk az előző részhez Tom Hardy ebből a szempontból jó választás volt, s a partnernője is.
Valószínűsíthető, hogy a látvány és az akciók jók lesznek, de nem tudom mennyire lesz izgalmas ezzel a két színésszel.

Egyébként azért írtam ide idejekorán, mert van egy Furióza című lengyel film is, futballhuligánokról szól, s szerintem érdekes, de nem találtam itt adatlapját.
kakafej13 jan. 03. 18:07:09
Ez a színésznő a nagy szemeivel inkább egy Disney filmbe való...
capt.nemo 2023 dec. 09. - 18:51:09
attól tartok beigazolódni látszódik a félelmem, hogy ez a folytatás jelentősen elmarad a 2015-öshez képest. nem tudom mennyire véglegesek a trailerben látott effektusok, de elég gagyi a cg benne. félő hogy az amúgy tehetséges színésznő sem lesz képes ellensúlyozni a film egyéb fogyatékosságait, de ne legyen igazam. chris hemsworth-öt meg eleve nem bírom.