Kedves Párnám!

Bakancslistához adom
Dear Pillow
amerikai filmdráma, 85 perc, 2004

Értékelés:

1 szavazatból
Szerinted?

Sokan félreértik a Kedves Párnám!-at, mikor azt gondolják, hogy a szexről szól. Valójában a szex utáni vágyakozásról szól, a tervezgetésről, a kuncsorgásról, a pillanat előtti pillanatokról. Témájához híven maga a film is egy hosszú előjáték, beteljesülés nélkül. Kevés amerikai rendező beszél ilyen őszintén a testi örömökről.
Wes tipikus kamasz: nyughatatlan, nem tud magával mit kezdeni, és kívánja a szexet. Apjával él egy egyszobás lakásban, éjszakánként pedig egy rádióvevő segítségével hallgatja le a szomszédasszony telefonbeszélgetéseit, melyekben a nő változatos, szexuálisan megalázó játékokat játszik. Ez idő alatt egy másik szomszédra is figyelmes lesz, Dustyra, a középkorú, homoszexualitását nyíltan vállaló férfira, aki a Kedves Párnám! magazin számára írt pornográf levelekkel keresi meg a mindennapi betevőt. Hamar összebarátkoznak, és nemsokára minden szexuális fantáziájukat megosztják egymással. Wes végül bejelenti, hogy ő is szívesen írna a magazinnak. Ezen a ponton lép a képbe Lorna, a házfelügyelőnő, aki maga is nagy étvágyú pornófogyasztó, és tovább bonyolítja a szálakat.
A film témája az ártatlanság elvesztése, ahogy az idősebbek beavatják a fiatalokat a szexualitás titkaiba. Dusty erőtlen próbálkozásai után, melyekkel egy édeshármast kezdeményez Lornával és Wesszel, Wes apja arra a bizarr döntésre jut, hogy fiát a szomszédok jelentette fenyegetéstől úgy menti meg, hogy elviszi egy sztriptízbárba. Pornóként ez a film fabatkát sem ér. A Kedves Párnám! kiváló tanulmány a környezetüktől elszigetelődött, és egymással a szexualitás segítségével kapcsolatot kereső emberekről.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?