Mr. Brooks

Bakancslistához adom
18 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai thriller, 120 perc, 2007

Értékelés:

408 szavazatból
Szerinted?

Mr. Brooks látszólag az amerikai középosztály megtestesült mintaképe: sikeres üzletember és boldog családapa. Mindez azonban csak álca, Mr. Brooks valójában brutális sorozatgyilkos. Két esztendőn át sikerült visszafognia a benne szunnyadó sötét erőt, ám a gyilkos ösztön most újra kitört belőle. Ezúttal egy szeretkező pár az áldozat, ám egy szemtanú is akad. Tom hamarosan bejelentkezik nála, ám nem pénzt akar, hanem életre szóló élményre vágyik. Nem elég, hogy Mr. Brooksnak meggyűlt a baja a zsarolóval, de egy okos nyomozónő, Tracy Atwood is a nyomában van.
Bemutató dátuma: 2007. szeptember 27. Forgalmazó: Fórum Hungary

Stáblista:

Szereplők

Mr. Earl Brooks
Tracy Atwood detektív
Mr. Smith

Hozzászólások

Szerinted?
DRusza 2007 júl. 28. - 23:40:08
Kevin Costnernek jó filmjei vannak, de nyugodtan mondhatom ez a filmje lett a legjobb. Csak így egyszerûen this is the best ever. Nos Mr. Brooks a középkorának hajnalán járó üzletember nem drogfüggõ, mégis a Névtelen Alkohol- és DrogFüggõkhöz jár csoportterápiára, ahol persze senki sem sejti, hogy az a függõség amiben szenved nem éppen mindennapi, õ ugyanis gyilkolásfüggõ, no és teljesen skizofrén. Amikor nem önnönmagával beszélget és röhög jókat(William Hurt), akkor az irodájában dolgozik, partikra jár avagy szexel a nejével, mint bármely más tehetõs dobozgyáros. Aztán néhanapján, mint egy öregedõ Amerikai Pszicho elindul és elköveti a tökéletes gyikosságokat, igaz kevésbé brutálisan. Itt kezdõdik a film, ennyit a tartalomról, amivel nem árultam még el semmit. A lényeg, hogy nem egy szokványos serial-killmovie-t hozott össze Costner fõszereplõként és persze producerként, hanem a szó klasszikus értelmében egy igazi krimit, mégpedig a "ujjlenyomatos"- sorozatgyilkos szemszögébõl és természetesen mindezt egy percig sem unalmasan. Új és újabb fordulatokban bõvelkedik a film és persze a vége is meglepõ.... Igazi moziba való film, úgyhogy, aki szeptemberig tud várni, az nyugodtan áldozhat a mozijegyre, nem fog csalódni az örök farkasokkal táncolóban, no és pesze Demi Moore-t és William Hurt-öt is ki kell emelni, valamint az "új" tehetséget Dane Cook-ot is jó újra komolyabb szerepben látni.
10/10
amatõr 2007 szept. 06. - 23:33:25 10/10 Előzmény DRusza
Szerintem is nagyon jó!
Olymértékben eltér Costner eddigi filmjeitõl, hogy ihaj. Hatalmas váltás, és bejött.
Érdemes megnézni.
Meadow 2007 szept. 06. - 23:55:04
te már láttad??külföldön?én a yahoon láttam a trailert és nagyon izgalmasnak találtam,már alig várom hogy a mozikba kerüljön)
biyach 2007 szept. 18. - 20:40:51
Nagyon izgalmas, eredeti, szuper jó film!
Igazat adok az elõtem szólóknak, Costner egyik legjobb filmje!! Nézzétek meg, szerintem nem fogtok csalódni!:)
LGabor 2007 szept. 26. - 08:58:06
Én tegnap láttam itthon, premier elõtti sajtóvetítésen - tényleg jó film! Pedig én aztán nem osztogatom könnyen ezt a jelzõt :)
Nekem legjobban William Hurt tetszett benne, eddig nem kedveltem a palit, de itt szerintem nagyon nagy figurát játszik - igaz ehhez meg is kellett írni rá ezt a karaktert.
Andal 2007 szept. 27. - 19:48:39
Remek film szvsz, nagyon jó figurákkal, csavarokkal és befejezéssel. Mr. Brooks és Marshall "párbeszédei" nagyszerûek, és Mr. Smith karaktere is ragyogó szvsz.
Bigpapa 2007 okt. 02. - 09:41:20
Tegnap este néztem meg.
Bevallom, kicsit féltem, mert az utóbbi idõben szinte csak szar filmet láttam a Kevin Costnertõl.Ez a film az eslõ percétõl a végéig magával ragadott. Kezdve Costner zseniális játékán, ahogy a szolid üzletember és a mániákus gyilkos között váltogat, egészen William Hurt, a rossz lelkiismerete játékán. Hurt és Costner párosa bombasztikus. Félelmetes, hogy hány ilyen ember lehet a világon- akár a szomszédunk is-,akik attól elégülnek ki, hogy valakit kinyírnak.
Costner végig zseniális a szerepben, Hurt pedig remek kiegészítõje a gyilkos elmének. A párbeszédek, a humorral átszõtt gyilkosságok, a fordulatok és a mellékszereplõk kiválasztása is remek!
Ha ezért nem kapnak Oscar díjat, akkor megbachatja magát az egész oscar bizotság.Ez az a film, és az az alakítás, amivel Costner újra bebizonyította, hogy helye van a nagy sztárok között.És itt nem a fizetett sztárokat értem, hanem a Nicholson, Antony Hopkins, Johnny Depp kategóriára gondolok. Õk azok, akik tudnak játszani egy mániákus gyilkost, de ha arra kerül a sor, még egy mikrohullámú sütõt is alakíthatnak, mert abban is hitelesek lesznek.
Mindenkinek ajánlom a filmet. Ki ne hagyjátok! Komolyan!
pagika87 2007 okt. 02. - 15:29:55
én is igy voltam vele, nem tudtam eldönteni, hogy mozikategória vagy egy egyszerû, lötyi dvd délután t ér meg. nem bántam meg hogy a mozit választottam, élmény volt:) azt hiszem ujra a régi kevin costnert láttuk... ha oscart nem is ér ugyan, de zseniális!
Karolka 2007 okt. 05. - 21:59:06
hát ez nem semmi!! ilyen filmet még még még! még akarok!!! :D keresek egy pszichológust, és kielemezem vele!! Nagyon jó a történet szerintem! félelmetes... ezentúl én is mindig behúzom a függönyt!:D
Frank rebin 2007 okt. 07. - 16:25:22
Nagyon nagy film ez. A mozikban is feliratosan megy?
ragyast 2007 okt. 08. - 14:03:30
sziasztok

azt szeretném kérni, hogy ha valaki segítene nekem, akkor írjátok már meg légyszi a film lényegét és végét, mert én nem értettem meg!

ragyast@vipmail.hu

elõre is köszi!

üdv, ragyast
8/10
Csacsa88 2007 okt. 18. - 23:40:21 8/10
Szerintem is nagyon rendben van a film. A színészeket már dicsérték elegen itt elõttem, úgyhogy én ezt kihagyom. (Csak annyit hogy nem biztos, hogy az Oscar-díj a legjobb értékmérõ.) Én inkább azokra az apróságokra hívnám fel a figyelmet, amik igazán hitelessé teszik a filmet. Arra gondolok hogy a rendõrnõnek is, a gyilkosnak is megvan a saját élete, saját problémái. Szerintem ezt nagyon szépen kidolgozták ebben a filmben. A kedvenc jelenetem amikor a két rendõr veszekszik a kocsiban...
Andi*22 2007 okt. 23. - 11:03:51
nekünk tetszett ;)
8/10
bzs60 2007 okt. 27. - 08:40:09 8/10
Jó film! Helyenként izgultam és megijedtem, és még a közepén se tudtam, hogy mi lesz a vége. Ez nagyon komoly dícséret a mai mezõnyben. Hitelesnek azért semmilyen szempontból nem nevezném, fiksön ez persze, merõ konstrukció, de rendesen meg van csinálva. Sokan dícsérték már a filmet, joggal. Azt azért meg kell jegyeznem, hogy a gazdag ámde elhivatottságból rendõrködõ nyomozónõ figurája azért csúnyán meredezik ki az összképbõl. Ha ezt a butaságot kihagyják, még egy nagyságrenddel feljebb ugrana a szememben. Ahogy Kevin Costner és William Hurt együtt röhögcsél, az tényleg vérfagyasztó! És a vége: lehet ezt a szerencsétlent jobban büntetni? A börtön vagy a halál szinte megváltásnak tûnik...
Meadow 2007 okt. 28. - 01:14:59
komolyan mondom zseniális lett a film.rég láttam ilyen klassz krimit)
az pedig amikor a temetõben a kevin felnéz olyan félelmetsen jó lett,hogy ihaj!
jó állt neki ez a szerep.william hurt hozza a formáját!
Meadow 2007 okt. 28. - 01:25:45
http://www.youtube.com/watch?v=nOJRIcjNaIk állati jó lett ez az x-aktás mr.brooks)))
10/10
S.Nileve 2007 nov. 03. - 15:25:47 10/10
Számtalan filmet láttam már itt a moziban,de ez életem második legjobb filmje.Olyan számomra kiszámíthatatlan fordulatok voltak benne és olyan színész alakítást nyujtottak,hogy legszívesebben beültem volna mégegyszer és mégegyszer és mégegyszer.Felejthetetlen élmény!Csak ajánlani tudom,nagyon elégedett vagyok!:)
9/10
Bodza 2007 nov. 05. - 20:02:13 9/10 Előzmény S.Nileve
Utóbbi idõk egyik legjobb filmje!
wolody 2007 nov. 08. - 01:32:11
Nagyon tetszett! Végre valami ami le tud kötni, nem tudom a végét és nem idegesítenek a gagyi részek- merthogy nincsennek. Talán tényleg Demi Moore karakterébe lehet csupán belekötni de semmi kedvem. Costner mint igazi, profi sorozatgyilkos, nem volt semmi!
sipka 2007 nov. 08. - 18:47:09
(Jobbik felem) sipka: "Egész jó film volt. Te mit gondolsz "sál"?"

(Rosszabik felem) sál: "Ja... F#sza volt.

sipka: "Kevin Costner nagyon jól alakította ezt a gyilkolási hajlamokkal felvértezett, kétszemélyiségû karaktert. Jól játszott, kétség sem fér hozzá. William Hurt is..."

sál: "ÁCSI!!!!! Engemet is hagyjál már beszélni!!!"

sipka: "OKÉ, oké... Nyugodj meg.. Mondjad, amit szeretnél.."

sál: "Szóval a Kevin Costner által végre hajtott gyilkosságok nem voltak véresek. Engemet ez zavar a legjobban!!! Csak úgy ömlenie kellett volna a vérnek!!! Levágott fejeket, kibelezett testeket, csonkolt testrészeket akartam látni, erre kapok egy-két fejbe lövést meg stb.. Brutalitást akarok!!!!"

sipka: "Hé!! Nyugodjál le!!! Ezt sûrgösen be kell fejezned!"

sál: "De miért?!! Tudom, hogy te is akarod!! Kérlek, nyírjunk ki valakit!! Na, a kedvemért!!"

sipka: "NEM!!! Megmondtam, hogy többet nem csinálok ilyet!!"

sál: "Kérlek!! Ma úgy sincs semmi érdemleges a tv-ben.. Menjünk el valahová, aztán ontsuk ki a vérét valakinek!! Tudom, hogy akarod!! Megígérem ez lesz az utolsó.. (gonosz vigyor)"

sipka: "Na jó.. De TÉNYLEG ez lesz az utolsó!!"

sál: "Hogyne... (ördögi kacaj)"

THE END? :DDD
Összes hozzászólás