The Floor - Csak egy maradhat

Bakancslistához adom
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott I / 3. rész, 60 perc

Értékelés:

21 szavazatból
Szerinted?

The Floor _ Csak egy maradhat _ az RTL képernyőjén minden hétköznap este A monumentális díszletben zajló izgalmas, fordulatos vetélkedőt Szujó Zoltán vezeti. A Hollandiából indult és a világ számos országát már meghódító gameshow-ban minden hét elején 49 játékos lép az ország legnagyobb led játéktáblájára, a Floor-ra, de a hét végére csak 1 maradhat, aki 8.000.000, azaz nyolcmillió forinttal lesz gazdagabb. A győzelemhez elengedhetetlen egy olyan témakör, amelyben igazán otthon érzi magát a versenyző, tájékozottság, összpontosítás és némi taktikai érzék. A versenyzők párbajok során mérkőznek meg egymással, ahol a kihívó a kihívott témakörében játszik. Akinek először fogy el az ideje a párbaj során, az kiesik a játékból, a győztes pedig elfoglalja a vesztes mezőjét. A játéknapon a legtöbb területet elfoglaló 500.000 forint napi nyereményt vihet haza. Aki a hét végén a teljes Floort birtokolja, azé a győzelem és a vele járó 8 millió forintos heti fődíj. Az eseménydús és feszültséggel teli kvízműsor bármelyik pillanatban újabb és újabb fordulatot vehet, hiszen elég, ha csak egy pillanatra elkalandozik a játékos figyelme a párbaj során, nem képes koncentrálni és máris véget érhet számára a játék. A műsor hangulatát tovább fokozza a népszerű műsorvezető, Szujó Zoltán személye, aki első alkalommal vezet kvízshow-t, és amellyel egy régi álma vált valóra. A vetélkedő gyártója a Scripted Productions. A The Floor _ Csak egy maradhat nem csupán a stúdióban versenyzőknek nyújt élményt, hanem izgalmas kikapcsolódást biztosít minden hétköznap este az RTL-en. A kvízműsor epizódjai visszanézhetők az RTL+ streaming platform felületén. A műsor hivatalos oldalai: https://rtl.hu/thefloor https://www.facebook.com/RTLKLUB https://www.facebook.com/ejjelnappalrtl https://instagram.com/rtlmagyarorszag https://www.tiktok.com/@rtlhu

Évadok:

Játszási időpontok

Hozzászólások

Szerinted?
8/10
olahmiki1959 máj. 19. 06:15:46 8/10 Előzmény Peti817172M
Ez is igaz...:)
Peti817172M máj. 16. 11:49:16
Az a baj, hogy a részválaszok elfogadása esetleges, van amikor elfogadják, van amikor csak a pontosat.
A másik probléma, hogy néha 2-3 mp is eltelik, mire a helyes válasz után leállítják az órát és nem adják vissza ezt az időt. És a végén is hiába mondja be a választ időben, ha a kezelő nem reagál elég gyorsan, akkor kiesett.
ferjoe63 máj. 13. 09:16:29
Nos, én pedig aztat irtam, nogy ha egy plakát részletet adnak be, ahol látszanak a szinészek és a film cime, akkor egy kicsit könnyebb lett volna
a músorvezető mindig megmondja, hogy mi a feladat
az kitolás, hogy nem, a saját témádban játszol

az "afrikaiaknak" le a kalappal, mert sokan még az EU országokat sem ismernék fel

mint"régebben" megbeszéltük, ez egy nap alatt történik, nagy a stressz
8/10
olahmiki1959 máj. 11. 19:15:32 8/10 Előzmény ferjoe63
Bocsi, de szerintem összekeversz néhány dolgot.
A filmrendezőket fényképekről kellett felismerni, én pedig azt írtam, hogyha inkább egy-egy ismert filmjük címét írják le, akkor könnyebben ki lehetett volna találni a rendezőt.
Egyébként amikor a játékosok ott álltak egymással szemben, és várták, hogy elkezdődjön a játék, akkor mondták is egymásnak, hogy arra számítottak, hogy filmcímek után kell majd megnevezni a rendezőket.
Tehát ők maguk sem arra számítottak, ami következett.

Az egyenruhák egy érdekes témakör, sajnáltam is, hogy nem került rá sor.
Ott nagyon széles a paletta, rengeteg-féle egyenruha lehetséges, stewardess, mentős, iskolai, vagy harcművészi - például aikidós vagy kendós -, idegenlégiós, vegyvédelmi, és persze a legkézenfekvőbb, különböző, távoli országok rendőri vagy katonai egyenruhái.

Nekem tegnap a legjobban az 'Afrika országai" című feladat tetszett, ott lélegzetelállító volt a játékosok tudása, hogy az országok körvonalaiból és Afrika térképén való elhelyezkedéséből ki tudták találni az országokat, az félelmetes volt! Ráadásul egy pillanat alatt rávágták a válaszokat, elképesztő sebességgel pörgött a párbaj...:)D
Ott kifejezetten sajnáltam, hogy az egyiknek el kellett hagynia a játékot, mindketten megérdemelték volna, hogy továbbjussanak.
ferjoe63 máj. 11. 14:46:45 Előzmény olahmiki1959
Bocs, de nékem egy kicsivel több igazam vagyon
mivel, a filmrendezőknél nem az volt a kérdés, hogy mi a film cime, de az igaz, ha ugyanugy mint a költőknél egy plakát részletet adtak volna be, akkor talán könnyebb lett volna

az, hogy ki mit nem tud, az már több helyen is leiratódott, mert álitólag valamikor elődutást kellett irmi, de most a különböző témakörök miatt jöhet mindenki, mint a hidnál is, vagy a szerencsekeréknél, ahol csak egy betü hiányzott és mégis el..... (félrebeszélt)

edzőket fényképről nehéz felismerni, mint ahogy énekeseket, szinészeket, filmfigurákat ... akik szintén voltak

"az utolsó párbajban EGYETLEN KONKRÉT AMERIKAI SPORTÁGRÓL SEM VOLT SZÓ"
esetleg ugy kellett volna, mint a vizisportoknál (nem a várost vagy a vizet megnevezni)

egy furcsa kérdés : szerinted mit jelenthetett az egyenruhák témakör? rendőr, katona, tüzoltó, vagy a rendfokozatok esetleg melyik országból valóak?
8/10
olahmiki1959 máj. 11. 01:39:43 8/10 Előzmény ferjoe63
De, igazam van, mert egy filmrendezőnél elég, ha csak egy, jellemző filmjének a címét írják ki, és akkor lehet tudni a nevét - már, ha valaki ismeri a munkásságát!
Cápa - Spielberg
Psycho - Hitchcock
Az ötödik pecsét - Fábri Zoltán
Volt egyszer egy Vadnyugat - Sergio Leone
stb.
(Egyébként ma pont volt egy ilyen feladat, amikor magyar írók, költők egyik művének a címét írták ki, és abból kellett kitalálni a szerzőt. Szomorúan láttam, hogy a legismertebb műveknek sem tudták mindig a szerzőit...:)

A futballedzőknél lehetett volna azt csinálni, amit a rendezőknél említettél, 2-3 híres csapatot felsorolni, ahol eddig edzősködtek, és akkor az, aki ismeri a futball világát, kitalálhatta volna, hogy kikről van szó.
De fényképről felismerni egy edzőt???
Szerintem nonszensz...

Ma viszont - pont az e-heti, utolsó adásban - történt egy elég nagy hiba.
A műsor végén Szujó Zoltán gratulált a játékot megnyerő, végső győztesnek, azzal, hogy "megnyerted a párbajt, ami az amerikai sportágakról szólt!"

Nos, az utolsó párbajban EGYETLEN KONKRÉT AMERIKAI SPORTÁGRÓL SEM VOLT SZÓ!!!
Különböző sportolókat mutattak, azt kellett kitalálni, hogy melyik amerikai város egyesületében játszanak, a párbajozók gyorsan, kapkodva soroltak egy csomó városnevet, aztán, ha véletlenül beletrafáltak, akkor jött egy következő kép.
A közismert, amerikai sportágakról - kosárlabda, rugby, baseball, krikett, jéghoki, amerikai futball - egyetlen szó sem esett, csak városnevekről!
Úgyhogy ez - legalábbis szerintem - egy nagyon nagy hiba volt!
Várom a következő heti adásokat...:)
ferjoe63 máj. 11. 00:44:19 Előzmény olahmiki1959
valójában nincs igazad, mert pl. egyes filmrendezőnek min. 6 filmje van és akkor mind a 6 filmet kellene felsorolni?
az edzők is több csapatban edzősködtek és a képek sem "pillanatnyi" képek, hanem valamikoriak a "multból"
Gundinak sajnos nem volt esélye kiteljesednie, mint ahogy már megszoktuk
8/10
olahmiki1959 máj. 10. 15:42:02 8/10
Összességében jobban tetszik, mint az Ugrás!
Ott a játékosnak saját magával kellett megvívnia, tippelnie kellett, aztán vagy eltalálta a jó választ, vagy nem.
Gundel Takács Gábort pedig kifejezetten sajnáltam, a buta szabályok miatt szinte szó nélkül volt kénytelen végig asszisztálnia a játékot.
(Egyébként abban a játékban a fiatal játékosok elképesztően műveletlennek bizonyultak, alapvető dolgokról még csak nem is hallottak, időnként én szégyelltem magam helyettük...:)

A Floor-ban pont az az izgalmas, hogy a játékosok egymással párbajoznak, a feladatok pedig néha borzasztóan nehezek, főleg a limitált idő miatt - 45 másodperc.

Néhány feladat koncepciója viszont nem lett jól kidolgozva.
A "filmrendezők" témakörben teljesen rossz volt az az elképzelés, hogy filmcímek HELYETT a rendezőket magukat kellett felismerni egy fényképről. Agyrém!
Ugyanez volt a baj a "futballedzők" tekintetében is!
Bocsánat, de a csapatok neve HELYETT miért kellene a játékosnak ARCRÓL felismernie egy edzőt???
Teljes félreértés!
Csak remélni tudom, hogyha készülnek további részek, akkor ezeket a gyermeteg hibákat ki fogják javítani...:)

Szujó Zoltán nagyon jó stílusban, gördülékenyen és talpraesetten vezeti a műsort, úgyhogy ő egy jó választás volt az RTL részéről.
És a műsor is szórakoztató, kellemes időtöltés.
8/10
Peti817172M máj. 10. 11:20:04 Előzmény ferjoe63
Nyilván egy nap alatt vették fel. Más vetélkedőknél is 4-5 adást vesznek fel egy nap.
ferjoe63 máj. 10. 09:09:58
156%, hogy egy nap alatt forgatták, mert nekem senki se beszélheti be, hogy a hölgyek/lányok ugyanabban a ruhában vannak 5 napig ! a férfiak esetleg ....
10/10
nicolas81 máj. 09. 10:22:14 10/10
Egyszerű, de épp ez a jó benne!
Zsupsz máj. 08. 17:04:22
unalmas
kriptonyt máj. 06. 21:24:24
Az Ugrás jobban tetszett.
ferjoe63 máj. 06. 07:08:09
Ha csak egy maradhat, akkor az a műsorvezető?