Színház

Menachem Mendel, az üzletember

előadás, 2007.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Kasrilivkében még a nap is lasabban kel fel, mint máshol. A kakasok unottan kukorékolnak, a tehenek nagyokat pislogva, bágyadt múúúúkat eregetnek a szántóföldek felé. Menachemnek elege van a mindennapok egyhangúságából. A felesége és a gyermekei nyafogásából. Valami újra, valami többre vágyik. Úgy dönt otthagyja a stetlt és vándorló üzletemberként teszi próbára magát. OJ CÓRESZ!
A 19. Század végi történet a jiddis irodalom kiemelkedő, talán legnagyobb alakjának Sólem Alechemnek a tollából származik. A színpadi adaptációt pedig a szakma - a jiddis színház - legnagyobbja Harry Eliad és a Román Állami Zsidó Színház készítette. OJVÉ!
Hátul a kietlen táj, az előtérben imasálas ember imádkozik, miközben a zenekar halkan rázendít ... nem ez nem a Hegedűs a háztetőn ez Menachem Mendel az üzletember!
Fiatal jesivabóherek lesütik a szemüket amikor a rabbi lánya átvonul közöttük...nem ez nem a Yentl, ez Menachem Mendel az üzletember.
A tánckar egymát átkarolva, boldog kiáltásokat hallatva élteti az életet, a rabbit és az Örökkévalót...nem ez nem a Menyasszonytánc ez Menachem Mendel az üzletember.
OJ GEVALT!

A(z) Merlin előadása

Bemutató időpontja:

2007. október 12., Merlin

Stáblista:

Hozzászólások