5 szuper budapesti gyerekkoncert szeptemberre

A gyerekzene régi és új csillagai mind fellépnek szeptemberben, így már kétéves kortól mehetnek a kicsik Halász Juditra és Gryllus Vilmosra ugrálni.

Szalóki Ági gyerekkoncert

Budapest, Károlyi-kert, szeptember 16. (szombat) 17:00

A belváros egyik legapróbb és legkedvesebb kis parkjában ad koncertet szeptember közepén Szalóki Ági, aki 2004 óta több remek, népdalokra és magyar költők verseire épülő gyerekalbumot jelentetett meg. A koncerten az eddig megjelent lemezek legismertebb dalai hangzanak el, de játszanak teljesen új, még kiadatlan számokat is.

 

Hetedhét táncház - Csallóközi táncok és a duda

Budapest, Müpa - Üvegterem, 2017. szeptember 17. (vasárnap) 12:00 - 13:00

Ingyenes táncház-sorozattal várja az 5-12 éveseket a Müpa ősztől, hogy a legkisebbek megtehessék kezdő tánclépéseiket, és megismerhedhessenek tájaink hagyományaival: meséivel, játékaival, szokásaival, zenéjével, dalaival és az egyes tájak jellegzetes hangszereivel. Nemcsak hallgatóként, hanem a közös játék és tánc résztvevőjeként is.

Kakaókoncert 1. 1718

BFZ próbaterme 2017. szeptember 17. (vasárnap) 14:30

Játékos komolyzenei élmény a Budapesti Fesztiválzenekar tagjainak előadásában Fischer Iván vezetésével és forró kakaó pöttyös bögréből. Ezt ígéri ez a kötetlen és interaktív családbarát koncert, ami egy két évtizedes hagyomány folytatása.

 

Halász Judit: Csiribiri

Marczibányi Téri Művelődési Központ, 2017. szeptember 17. (vasárnap) 16:00

  

Halász Judit neve generációk óta fogalom, a Csiribiritől az Ákom Bákomig számtalan olyan dalt adott ki, amit ma is kívülről fújnak a gyerekek és szüleik. Az énekesnő közel harminc éve énekli magyar költők verseit a könnyűzene legjobbjainak megzenésítésében, senkivel sem összetéveszthető, simogató hangján. Ezúttal a Marczibányi téri Művelődési Központban lép fel, ahová elsősorban két éven felüli gyerekeket várnak.

 

Gryllus Vilmos: Biciklizős dalok

Puskin mozi, 2017. szeptember 17. (vasárnap) 10:00

  

A Puskin kuckóban idén ősszel is gyerekbarát vetítésekkel, koncertekkel és bábelőadásokkal várják a kicsiket. Visszatér Gryllus Vilmos, most a Biciklizős lemez dalaival, amit a 2 évesen biciklizni tanuló kislánya ihletett, a későbbi alkalmakon pedig játszik a Kaláka, a Kolompos és a Makám együttes is.