A Manó Könyvek júniusi újdonságai

Júniusban együtt ünnepelhetitek Nyúl Péterrel a szülinapját, elmerülhettek az Óriásböngésző új kiadásában, megismerkedhettek Bundással, a kis borzzal, régi jó ismerősünk, Bori is visszatér, a nagyobbak pedig egy igazán izgalmas nyomozásban vehetnek részt a Manó Könyvekkel.

Nyúl Péter világa - Boldog születésnapot!

Nyúl Péter szülinapos! A családjával szeretne ünnepelni, de hirtelen mindenkinek dolga akadt. Vajon egész nap egyedül fog szomorkodni?

Sorozat: Nyúl Péter világa
Korosztály: 1+
Ár: 2690 Ft

 

 

 

Hartmut Bieber: Óriásböngésző

A város, a park, a pályaudvar - csupa olyan hely, ahol egy kisgyerek számára mindig rengeteg izgalmas dolog történik. A piacon éppen eladnak egy csokor tulipánt, a játszótéren valaki épp felmászik a lombházba, a strandon meg egy lány pont most ugrik fejest a medencébe! Az Óriásböngésző 22 színes, csodálatosan megrajzolt oldalán ezek a helyek életre kelnek, és megannyi apró részlet várja, hogy kicsik és nagyok együtt felfedezzék. Böngészés közben pedig játékos feladat is várja a gyerekeket: az oldalak tetején megrajzolt figurákat meg kell keresni a nagy képek forgatagában. Kalandra fel!

Korosztály: 1+
Ár: 4990 Ft

 


Stefanie Dahle: Nincs több veszekedés!

Bundás, a kis borz és Fülöp, a nyuszi reggel óta veszekednek. A vita kis időre abbamarad, amikor Brúnónak, a mackónak egy palack akad a horgára, benne titokzatos üzenettel. Miután elolvassák, kiderül, hogy egy kis boszorkány írta, aki csapdába esett a Sárkányhegyen! A barátok elhatározzák, hogy kiszabadíjták Borbolyát.

Ám a rájuk váró feladatot csak akkor tudják megoldani, ha a vitát abbahagyják, és segítenek egymásnak. Varázslatos történet a barátság és az összefogás minden akadályt legyőző erejéről.

Fordította: Szalay Zsuzsanna
Megjelenés: 2022. június 29.
Korosztály: 4+
Ár: 3490 Ft

 


Hanna Sörensen: Ovis emlékkönyvem

Olyan jó az óvodában - Borival pedig még jobb! Milyen is az óvoda? Kikkel lehet játszani, és mit? Milyen ünnepek vannak? Ebben az óvodai emlékkönyvben az első óvodai időszak minden emlékét megörökítheted. Szabadon rajzolhatsz, írhatsz, színezhetsz. Bori segítségével csodaszép emlékkönyved lehet!

Fordította: Nánási Yvette
Sorozat: Barátnőm, Bori
Korosztály: 3+
Ár: 990 Ft

 


Hanna Sörensen: Fedezd fel a világot Borival! - Barátnőm, Bori

Labirintusokban utat találni, hibákat keresni, apró részleteket észrevenni - itt aztán éles szemekre lesz szükség! Mi ugrál ott a fűben? Milyen halak úsznak az akváriumban? Milyen vastag az orrszarvú bőre?
Változatos feladatokat találhatnak a kíváncsi Bori-rajongók. Rácsodálkozhatnak sok-sok érdekességre, és játékos feladatokkal az iskolára is elkezdhetik a felkészülést.

• furfangos rejtvények kisokosoknak
• több mint 90 játékos feladat
• a koncentráció és a motorikus képességek fejlesztése


Fordította: Nánási Yvette
Sorozat: Bori foglalkoztató
Korosztály: 5+
Ár: 1990 Ft

 

 

Julia Boehme: Bori és a titkos levél - Olvass Borival! 4.

Bori és Pali nagyon szeretnének levelet kapni, ezért arra gondoltak, hogy útjára indítanak egy-egy palackpostát, hátha egészen Ausztráliáig eljutnak, és valaki küld nekik válaszképp egy kengurus képeslapot!
De Bori pár nap múlva megtalálja Pali palackpostáját a partra sodródva. Jaj, szegény Pali! Ekkor támad egy ötlete...
...és Palinak hamarosan levele érkezik.

• Modern kép-szöveg elrendezés, színes illusztrációkkal
• Könnyű mondatok
• Sok kép
• Életkornak megfelelő tudásanyag
• Történetek, amelyek felkeltik a gyerek kíváncsiságát
• Önálló olvasásra buzdítja a gyerekeket

Fordította: Nánási Yvette
Sorozat: Olvass Borival!
Korosztály: 6+
Ár: 2490 Ft

 


Robin Stevens: Hova tűnt Miss Bell?

Daisy Wells és Hazel Wong elhatározzák, hogy titkos nyomozóirodát alapítanak a Deepdean Leányiskolában. Ám jó ideig nem akad igazán izgalmas ügyük. (Hacsak nem találod annak Lavinia Elveszett Nyakkendőjének Esetét. Ők nem találták annak.)

Ám Hazel egy este a tornaterembe lépve holtan találja a természettudományt tanító Miss Bellt. Amikor öt perccel később visszatér Daisyvel, a holttestnek már nyoma sincs. Eltűnt! Hazelnek és Daisynek most már egy igazi gyilkosságot kell felgöngyölítenie. Először viszont be kell bizonyítaniuk, hogy egyáltalán megtörtént - még mielőtt a gyilkos újra akcióba lendül (és persze mielőtt a rendőrség átvenné az irányítást).

A két önjelölt detektív bizonyítékokat gyűjt, gyanús jelek után kutat, és természetesen mindenkit szemmel tart az iskolában. Hazelnek és Daisynek minden ügyességükre szükségük van, hogy elkapják az elkövetőt - de vajon sikerül nekik? És nyomozás közben vajon a barátságuk is kiállja a próbát?

Fordította: Ruff Orsolya
Sorozat: Úrilányok nem gyilkolnak
Korosztály: 10+
Ár: 3690 Ft