Családi programok a hétvégére

Itt a nagybetűs tavasz, a jó idő, a hétvége, mi kellhet még? Mondjuk a hangulathoz passzoló programok? Abból is van bőven, már mutatjuk is!

Legkisebbek mozija: Mancs őrjárat, a film (6)

Puskin Kuckó - március 26., 10.00

Amikor legnagyobb riválisuk, Humdinger lesz a közeli Kalandváros polgármestere, és egymás után csinálja a kalamajkákat, Ryder és kedvenc kutyusaink nagy sebességre kapcsolnak, hogy szembenézzenek a kihívással...


Tavaszváró piknik

Bikás park - március 26., 10.00-19.00

Az idei Tavaszváró piknik a fenntarthatóság és a sport jegyében zajlik. Az ökológiai lábnyom csökkentése érdekében figyelemfelkeltő, interaktív játékok ösztönzik cselekvésre az odalátogató kicsiket és nagyokat, miközben a színpadon szórakoztató és látványos produkciók váltják egymást.


Mese, mese, meskete - Bábos-babusgatós előadás

Eötvös10 Művelődési Ház - március 26., 10.00

A program során babzsákokon ülve a gyerekek anyukájuk, apukájuk ölébe bújva nézhetik végig a 20-25 perces kis előadásokat, melyet minden esetben közös játék követ.


Az Időmanó kalandjai - Bíró Eszter családi, interaktív koncertje

Müpa (Üvegterem) - március 26., 11.00

Nem mindenki tudja, hogy az idő múlásának rendjét az Időmanó felügyeli, aki véletlenül összetöri a világórát, sosem látott galibát okozva... Fülbemászó dallamok, szellemes játékok, elgondolkodtató mese: Bíró Eszter interaktív családi koncertje közben senki se fogja nézegetni az óráját.


Az aranytollú madár

ÓKK Csillaghegyi Közösségi Háza - március 26., 16.00

Erdőlánya tündér titokban felneveli Bergengócia királyának kisfiát és kislányát, akiket az ármányos banya tett ki az erdőbe. Amikor eljön az ideje, az Aranytollú madár visszaviszi a gyerekeket a szüleik közelébe a selyemrétre, ahol palotát emel nekik. A banya megsejti, hogy kik a gyerekek, ezért próbatételeket eszel ki, hogy elveszejtse őket...


Húsvétváró a Ferenc téren

Ferenc tér - március 27., 9.00-13.00

Vidám húsvétváró családi nap a Ferenc téren. Lesz tojáskeresés, Mosoly Háza mozgásfejlesztő, kézműveskedés , népi körhinta, pónilovaglás, állatsimogató, és különféle tojásfestési technikákat is ki lehet próbálni.


KölyökMozi – Szaffi

Csekovszky Árpád Művelődési Ház - március 27., 10.00

A vetítések után közös alkotásra invitálják a családokat! Ismerjetek meg pár hagyományos technikát, készítsétek el saját mozgóképeteket!


Családi vasárnap - A Liget-tündér küldetése - Interaktív nyomozós játék a parkban

Millennium Háza - március 27., 10.00

A Liget tündérkirálynőjének ellopták a varázserejű nyakláncát. Ez beláthatatlan következményekkel járhat. A természet egyensúlyának fenntartása érdekében mindenképp vissza kell kapnia nyakékét, ehhez pedig Hősökre és Hősnőkre van szüksége...


HAB A TORTÁN! mesesorozat Mesél: Mórocz Andrienn és Kovács Lehel

Jurányi Produkciós Közösségi Inkubátorház - Jurányi Ház - március 27., 10.15

Harcos Bálint rengeteg szép mesével ajándékozta már meg a gyerekeket. Ő jegyzi többek között a Pagony kiadó gondozásában megjelent Szofi-sorozatot és A boszorkánycicát. Most a végtelenül lírai hangulatú mesekönyvének, a Dorka és az elgurult gombnak az első tündérmeséjét csodálhatjátok meg a színpadon.


Nagyon KÉK - Rajzműhely és workshop Gévai Csillával

Erzsébetligeti Színház - Corvin Művelődési Ház - március 27., 10.30

Nemcsak hogy személyesen felteheted kérdéseidet a művésznek, hanem együtt is alkothatsz vele! A foglalkozáson lesz mese, együtt gondolkodás, rajzolás, színezés, vágás és ragasztás. A víz világnapja alkalmából egy nagyméretű egyéni-közös képet készíthettek majd el.


Liszt-kukacok Akadémiája - Feltalálók - Schubert, a lélekkutató

Zeneakadémia (Solti György Kamaraterem) - március 27., 11.00

Az ember, aki megreformálta a dalt. A szerző, aki úgy zenésítette meg a költők verseit, ahogy korábban senki. A kutató, aki kiemelte a zongorát szimpla kísérő szerepéből, és az énekes egyenrangú főszereplőtársává tette. Ő Franz Schubert, a romantika Bíró Lászlója, a Liszt-kukacok Akadémiája tavaszi évadának harmadik feltalálója.


Építs velem, Boribon!

Pagony Játékház - március 27., 11.00

A vasárnapi eseményen a főszereplő az Építs velem, Boribon! társas lesz. A 3 éven felülieknek szóló játék egyszerre fejleszti az ügyességet és készteti a kicsiket egyszerű döntések meghozatalára, miközben élvezettel, kreatívan építgetnek.


Farkasházi Réka és a Tintanyúl: Életmesék

Marczibányi Téri Művelődési Központ - március 27., 11.00

Hazai kortárs költők megzenésített versei mellett, a zenekar saját szövegei és dalai is felcsendülnek, melyek a családról, a barátságról, a szerelemről, emberségről, összetartozásról szólnak.


A kuflik és a nagy táncelőadás

Nemzeti Táncszínház - március 27., 11.00

A Kulcsár Noémi Tellabor társulat Dániel András nagysikerű Kuflik mesekönyv-sorozata nyomán készítette a legkisebb korosztálynak szánt játékos, sajátos humorú és szórakoztató táncelőadását. Benne egy szép reggelen a virgonc Pofánka arra ébred, hogy táncolni volna kedve – és sorra próbálja meggyőzni barátait, hogy adjanak elő együtt egy nagy táncelőadást.


Zenemánia

Müpa (Fesztivál Színház) - március 27., 11.00 és 15.00

A Zenemánia következő évada egyetlen nagy jelentőségű zenei műfajt jár körül: a szimfonikus költeményt. Ám nem a híres darabokat fogja megvizsgálni, hanem olyan szerzők itthon nem játszott műveit, akiknek minden egyes hangjuk meglepetést tartogat.


Vasárnapi barangoló - A mozgóképalkotás legelső technikája: Zoetróp készítés

Kiscelli Múzeum - március 27., 15.00

Helstáb Martin 10 éve foglalkozik animációs filmkészítéssel, rövidfilmjeit világszerte díjazták és vetítették. Az animációs workshopjának résztvevői megismerkedhetnek a mozgóképalkotás legelső technikájával, a zoetróppal.