Te már ismered a víz titkait? Ökomesekönyv a legkisebbeknek

Hiába úgynevezett felnőtt téma Földünk védelme, a mi feladatunk egy olyan új generáció felnevelése, akiknek a környezetünkről való felelős gondolkodás már természetes.

Környezetünk védelme, bolygónk megőrzése óriási feladat a számunkra. Az idei évet meghatározó járványhelyzet élesen rávilágított sebezhetőségünkre, és felhívta a figyelmet a változtatás fontosságára. Bár a zöld gondolatok egyre inkább terjednek és fokozatosan alakítják át mindennapi szokásainkat, mégis nehéz átlátni az összefüggéseket környezetünk globális rendszerében.

Ha ilyen nagy fejtörést okoz ez a felnőtteknek, akkor hogyan lehet minderről a gyerekekkel beszélgetni? Természetesen izgalmas mesébe ágyazva. Mimó és Csipek, a két környezettudatos mesehős már több könyvvel bizonyította, hogy könnyen megtalálják a hangot a gyerekekkel. Mimó és Csipek, a két ökokalandor ezúttal Potyka béka segítségével ismeri meg a Föld felszínét több mint 70 százalékban elfoglaló vizeket.

Forrás: Europalánta Egyesület

 

Az izgalmas és szórakoztató mesében olyan kérdésekre is válaszokat kaphatunk, mint hogy hol kezdődik a tenger, vagy hogy honnan tudhatjuk, milyen messze jár a vihar. De szó lesz Csipek elveszett kalapjáról és egy különleges dalversenyről is. Az elsőre talán összefüggéstelennek tűnő cselekményelemek mind-mind izgalmas pillanatokra, megoldandó feladatokra világítanak rá a kalandos történetben.

A több, rövidebb fejezetből építkező mesét a fejezetek végén található játékos feladatok, valamint érdekességek teszik interaktívvá és még tanulságosabbá. Ahogy a sorozat többi mesekönyvéhez, úgy a legújabb kiadványhoz is tartozik foglalkoztatófüzet, ami a hátsó borító belső zsebében kapott helyet. A mesekönyv Mӓrcz Tamás, vízilabda szövetségi kapitány ajánlásával jelent meg.


(via Europalánta Egyesület)