Ugrás a jövőbe – Kreatív pályázatot hirdet fiataloknak a MOME

A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem online kreatív pályázatot hirdet 7–10. osztályos fiataloknak. A pályázat célja megmutatni, hogy csak egy jó gondolat kérdése, és bárkiből lehet designer vagy jövőkutató.

Hogyan képzelik el a fiatalok a jövőt? Milyen lesz az élet a jövő sulijában? Milyen eszközök segíthetik a jövőben a tanulást és az oktatást?

Hogyan fognak tanulni, sportolni, öltözködni, enni, beszélgetni? Mit csinálnak a szünidőben? Milyen szakmákban dolgoznak majd az emberek húsz év múlva, azaz 2041-ben?

És hogyan változik meg a környezetünk?

A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) Rektorátusa és a MOME Design Kompetencia Központ által meghirdetett UGRÁS A JÖVŐBE! című online alkotói pályázattal az egyetem a 7–10. osztályos magyarországi és határon túli tanulókat és tanáraikat szólítja meg. Az alkotás örömének átélése, a kreatív képességek kibontakoztatásának segítése mellett a pályázat célja egy olyan módszertani csomag átadása, ami segít újraértelmezni a tudásszerzést, a tudás rendszerezését, felhasználását és a megszerzett tudás alapján kreatív gondolkodással, csapatmunkával létrehozott vizuális tartalmat.

Forrás: MOME

 

A pályamunkának tartalmaznia kell az ötletet jól bemutató vizuális produktumot és az ötletet támogató kerettörténetet. A vizuális produktum lehet analóg (kreatív rajz-festés, kollázs, hajtogatás, makettépítés), digitális (film, fotósorozat, animáció, .gif, digitális kollázs, 3D számítógépes modell, kreatív applikáció) vagy vegyes (3D nyomtatás, videóhoz, fotóhoz készített díszlet, terepasztal stb.). A csapatok és felkészítő tanáraik, felnőtt segítőik online felkészítő programon vehetnek részt!

A pályázatra a 2–5 fős csapatok február 1-jétől március 14-ig regisztrálhatnak, és április 25-ig küldhetik be munkáikat. Az első fordulón továbbjutott csapatok alkotásaikat egy MOME designer hallgató és egy oktató segítségével fejleszthetik tovább a második fordulóban. A beérkezett pályamunkákat mindkét fordulóban rangos szakemberekből álló zsűri értékeli. A pályázat részletes kiírását és a regisztrációs oldalt itt találjuk. A legjobb csapat diákjai Canon IVY REC akciókamerákat nyernek, felnőtt segítőik pedig ingyen vehetnek részt egy MOME OPEN tanfolyamon a 2021. őszi tanévben.


(via MOME)