A Menő Könyvek októberi újdonságai

Három különleges és nagyon várt könyv érkezik októberben. A hat bíborszín darumadárban ázsiai legendák olvadnak össze egy izgalmas fantasyvé. Adam Silvera a népszerű ifjúsági könyv-szerzővel, Becky Albertallivel írt közösen egy újabb érzelmes történetet. Az Örök Kedvencek-sorozatunk pedig Charlotte Brontë egyik legkülönösebb hangulatú regényével folytatódik.

Elizabeth Lim: Hat bíborszín darumadár
Fordította: Herman Alexandra

Hat bíborszín darumadárEgy száműzött hercegnő, egy alakváltó sárkány, hat elvarázsolt darumadár és egy irtózatos átok... Ez a mesék és mítoszok világából merítkező fantasy elvarázsolja az olvasóit.

Shiori'anma, Kiata hercegnője titkot őriz. Tiltott varázserőt birtokol. Rejtett képességére az eljegyzési ünnepség reggelén derül fény, mikor elveszíti az uralmát felette. Eleinte úgy tűnik, a véletlen a kezére játszik, hiszen lemondják az esküvőt, amit sosem akart, ám egyúttal magára vonja mostohaanyja, Raikama figyelmét is.
Raikama, aki ugyancsak varázserővel bír, Shiroi bátyjait darumadárrá változtatja, s megtiltja a lánynak, hogy bárkinek is szóljon erről; ha csak egy szó is elhagyja a száját, egy testvére meghal.
Shiroi magára maradva, némán és nincstelenül bátyjai felkutatására indul, s eközben fényt derít az összeesküvésre, amely a trónt fenyegeti. Csakis ő mentheti meg a királyságot, ám ehhez meg kell ajándékoznia bizalmával egy papírmadarat, egy szeszélyes sárkányt és a fiút, akivel frigyre kellett volna lépnie. És ez még nem elég: varázserejét, amelyet egész életében titkolt, fel kell szítania, bármibe is kerül...

14 éves kortól
Megjelenés: 2023. október 25.


Adam Silvera - Becky Albertalli: What If It's Us? – Mi van, ha pont nekünk sikerül?
Fordította: Hartinger Emese

What If It's Us? – Mi van, ha pont nekünk sikerül?ARTHUR csak a nyarat tölti New Yorkban, de ha valamit megtanult a Broadwayen, az az, hogy az univerzum akkor is képes elsöprő románcot produkálni, amikor a legkevésbé számítunk rá.

BEN úgy gondolja, hogy az univerzum inkább törődjön magával. Ha az univerzum az ő pártját fogná, akkor most nem egy dobozt kellene cipelnie a postára tele a volt barátja holmijaival.

De amikor Arthur és Ben csomagfeladás közben egymásba botlanak, akkor vajon pontosan mit is tartogat számukra az univerzum...?

Talán semmit. Végtére is, szakítanak.
Talán mindent. Végtére is, újra összejönnek.

De mi van akkor, ha háromszori újrakezdés után sem sikerül összehozniuk az első randit?
Mi van, ha Arthur túlságosan igyekszik, hogy működjön, Ben pedig nem eléggé?
Mi van, ha az élet tényleg nem olyan, mint egy Broadway-darab?

De mi van, ha mégis?
Mi van, ha nekünk sikerül?

A két, kritikusok által is elismert bestselleríró, Becky Albertalli és Adam Silvera egyesítette tehetségét ebben az okos, vicces és szívből jövő együttműködésben, amely két nagyon különböző fiúról szól, akik nem tudják eldönteni, hogy az univerzum összehozza őket - vagy szétszakítja egymástól.

18 éves kortól
Megjelenés: 2023. október 17.


Charlotte Brontë: Villette
Fordította: Róna Ilona

VilletteLucy Snowe, az egyedülálló hajadon kihajózik Angliából, hogy egy bentakásos leányiskolában találjon munkát Villette kisvárosban, ahol az igazgatónő, Madame Beck ellenségeskedésével és saját összetett érzelmeivel kell megküzdenie - először az iskola angol orvosa, majd a szigorú professzor, Paul Emanuel iránt táplál vonzalmat.

Charlotte Brontë negyedik, önéletrajzi indíttatású műve, amelyben saját, boldogtalan brüsszeli nevelőnői élményeire támaszkodik, életében utolsóként jelent meg. A magány és elszigeteltség, valamint a viszonzatlan szerelem megindító regénye egy olyan hősnő tolmácsolásában, aki elhatározta, hogy a kedvezőtlen körülmények ellenére megőrzi függetlenségét.

Megjelenés: 2023. október 19.