Lesd a hullócsillagokat Kerekítő manóval!

Új Kerekítő mesekönyv óvodásoknak

Az idén tizenöt éves Kerekítő baba-mama foglalkozássorozat megálmodója, J. Kovács Judit új történeteket mesél el a varázssipkás manóról. A Kerekítő manó és a hullócsillagok című kötet április végén jelent meg, és négy, óvodásoknak szóló mesét tartalmaz. A jubileum alkalmából márciusban Kerekítő manó világa címmel egy olyan vándorkiállítás indult útjára Kállai Nagy Kriszta képeivel, amely idén az ország több könyvtárában is látható lesz. Ezenkívül Sződön Kerekítő mondókatanya születik mondókaállomásokkal; ezt a családdal vagy óvodai-kisiskolai csoportokkal is élmény lesz felkeresni.

A Kerekítő hazai és határon túli családok és pedagógusok körében egyaránt népszerű, értékőrző közösségek épültek köré. A baba-mama foglalkozásokon, a Kerekítő Mondókázón, Manó Tornán és Tippentőn a könyvsorozatban megbújó népi ölbeli játékok elsajátításán van a hangsúly, mindez szeretetteli hangulatban, családias légkörben. Az ölbeli játékok szemtől szembe, szívből szívbe, lélektől lélekig érnek – segítenek kapcsolódni egymáshoz.

A Kerekítő világának másik alappillére az idén huszonkét kötetre bővülő könyvcsalád. A mondókás népi alapsorozat mellett meséket is olvashatunk Kerekítő manó kalandjairól, játszhatunk repülőset, vagy liftezhetünk Lackfi János Százérintő című kötetének a segítségével, továbbá az ünnepre hangolódásban segít a Kerekítő Évkerék és Kerekítő manó adventi mondókatára, telis-tele jeles napi érdekességekkel. A kötetek hanganyaga könnyen elérhető a Kerekítő YouTube-csatornán és a zenemegosztó oldalakon.

A Kerekítő a számok tükrében: 7 országban 270 helyszínen heti rendszerességgel elérhető 3-féle baba-mama foglalkozás; 80 foglalkozásvezető; 20 könyv a Móra Könyvkiadónál; 3-féle módszertani képzés pedagógusoknak; Kerekítő mintacsoportok bölcsődékben, óvodákban és mintaintézmények; több ezer szülő és pedagógus követő a honlapon és a közösségi oldalakon.


A program megálmodója, J. Kovács Judit 2023-ban Janikovszky Éva-díjat kapott. A díjátadó ünnepségen Sándor Ildikó néprajzkutató, aki „univerzumként” említette a Kerekítőt, így fogalmazott: „Ezek a könyvek a legfogékonyabb időszakban, közös családi élményként lesznek a gyermek életének részei, hogy aztán végigkísérje őket az olvasás, a szépirodalom szeretete.”

A Kerekítő mára nemcsak egy baba-mama foglalkozáshálózat, hanem pedagógusképzés és széles körű élménypedagógiai módszertár is, melyből óvodák és bölcsődék is örömmel merítenek. Kerekítő manó számos helyen csoportbábként van jelen a kicsik életében; a gyerekek örömmel hallgatják a róla szóló meséket.




J. Kovács Judit: Kerekítő manó és a hullócsillagok
Mesék óvodásoknak

Forrás: Móra Kiadó

Ki ne fürkészte volna már az éjszakai égboltot, reménykedve, hogy megpillant egy hullócsillagot, és teljesül a titkos vágya? Vajon mit kíván a mondókás és mesekönyv sorozat közkedvelt főszereplője, Kerekítő manó és hű társa, Kacska macska? Egy biztos: miközben a csodára várnak, megannyi igaz barát siet a segítségükre, és kerekíti őket jókedvre.
J. Kovács Juditnak, az immár 15 éves Kerekítő könyvcsalád Janikovszky Éva-díjas megálmodójának legújabb kötetében négy, az évszakokhoz kapcsolódó kalandos, szívmelengető mesét találsz.

Olvass bele ITT!