A Szomszédok 7 főbűne

A magyar tévétörténelem Szent Tehenét nem lehet bántani, pedig akárhogy nézzük, a szerethetősége, a már bálványimádással felérő kultusza ellenére is vannak olyan hibák, amik mellett nem lehet szó nélkül elmenni.

Tény, hogy a Szomszédok, a gazdagréti Dallas népszerűsége töretlen, és nem is olyan pusztító, mint lehetne. Nem Lenke néni, Etus, Vágási Feri és Sümeghy alkotják az apokalipszis négy lovasát, de ők is hozzájárultak ahhoz, hogy legyen a Szomszédoknak hét olyan bűne, amit nehezen lehet megbocsátani. 

Szomszédok – A presszó mint a romlás és a bűn melegágya

Idézzünk fel néhány felkavaró, ám halhatatlan jelenetet az ominózus fertőből!

Tovább

Ilyen az állandó sopánkodás, a semmi sem jó, a “még a szar is keserű” attitűd, amiben minden szereplő előszeretettel dagonyázik. 

Ilyen az is, hogy a szereplők be vannak oltva karakterfejlődés ellen. Minden figurának jó az, ami van. Egyedül Vágási Feri az, aki hajlandó feszegetni a saját határait, aki mer nyitni a jövő felé.

„Skizofrén” Szomszédok-karakterek, akiket több szerepben láthattunk

Kevés olyan nagyszabású átjáróház létezett a hazai színész szakma számára, mint a Szomszédok. Sőt, akadtak művészek, akik évek elteltével új személyazonossággal tértek vissza (akár többször is), ami egy kéthetente jelentkező sorozat esetében anno aligha keltett feltűnést.

Tovább

Ilyen a teljesen hiteltelen, konstans jóemberkedés, hogy mindenki segít mindenkinek a lakótelepen, hogy Taki bácsi a saját kontójára fuvarozza a fél paneltömböt, mert ő ilyen jóember. 

És persze Etus kivételes helyzete is olyan, amin sokat lehet bosszankodni, amit részletesen meg is teszünk az alábbi podcastben.

Itt lehet meghallgatni:

és itt: