"Beépülsz a rendszerbe"

"Beépülsz a rendszerbe". Nem is rossz szöveg ez, simán elmenne sörreklámnak (bár annak ma már minden elmegy). Na de kérdem én: mi köze a Mátrix című filmhez? Meg is mondom: semmi. Más filmet néztek a brainstormerek, bocs.

Varga Feri a koleszban már réges rég megmondta: ez a valóság csak egy szimuláció, csak egy teszt, amiben az ő reakcióit vizsgálják. Az amcsik persze most is sokkal nagyvonalúbbak, mint Feri: a filmben gyakorlatilag az egész emberiség a szimuláció része. Az egyhangúság ellen van ez kitalálva, igen unalmas melója van ugyanis az embereknek: laposelemként vesznek részt a termelésben, közben piros trutyiban lebegnek. Meg vannak notórius munkakerülők is, a lázadók, központjuk Zion, a sztoriban érintett csapatuk főnöke Morpheus, megváltójuk Neo, mesterségük címere a napszemüveg. Zion annakidején kimaradt a végső nagy informatikai forradalomból, most innen indulva, és jóslatokra hagyatkozva Morpheus és kis csapata keresi a kiválasztottat, aki majd jól szétirtja a Mátrixot. Meg is találják Neot, ő Az.

Természetesen Keanu Reeves a Neo, ki más, jelenleg megváltásban ő a legjobb a világon. Most meg még kungfuzni is tud, sőt, természetfelettiskedik is, görbíti a falat, állítja a golyót, alázza a gravitációt, és néz halálosan. Carrie-Anne Moss (Trinity) a csaja, ő pedig a testhezálló bőrruha viselésében szerez elévülhetetlen érdemeket, imádom. De minden szuperségük ellenére nincs könnyű dolguk, jön Smith ügynök, zseniális színészi munkával, egészen a film végéig tart mire Keanu elintézi, és még akkor se biztos, hogy. Azért én reménykedem. Mert ugyanis állítólag ez egy háromrészes történet középső darabja, és jön majd a többi rész is. Ebben is
reménykedem.

A Törzsasztal Matrix című topicjában rengeteg okosság van a filmről, az IMDB elbújhat mögötte, simán.

Beszélgettem róla a Szilviával most, és tisztára meg van őrülve, azt mondja, milyen szar a film, nem értem, hogy mit mond, miről beszél egyáltalán, communications breakdown. Mindenesetre elvette a kedvem az egésztől, megyek megnézem még egyszer.