Újra szólni fog a Radiocafé, de nem a régi

Hamarosan elindul ezen a néven egy új közösségi rádió.

A Media1 értesülései szerint a korábban a Civil Rádió által használt Budapest FM 98,0 MHz közösségi rádiós frekvencián elindul Radiocafé néven egy új rádió, szoros együttműködésben a Trend Fm-mel.

Az eredeti radiocafé 98.6 (hivatalosan így, kisbetűvel írták) 2003. január 1-én indult az EstFM utódaként, és egészen 2011-ig működött, amikor is díjtartozás miatt elnémította a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság.

Most egy másik médiaszolgáltató, a Szőke Tibor által tulajdonolt Match Point Official Kft. indít Radiocafe néven rádiót. A márkanevet még 2016-ban Komáromi Balázs újságíró, a Trend FM főszerkesztő-tulajdonosa védte le, ő engedi át most a névhasználatot. A tervek szerint az új Radiocafe műsorait a Trend FM (az egykori Gazdasági Rádió) budapesti, Váci úti stúdóhelyiségeiben fogják készíteni.

A Media1 szerint az együttműködés hátterében az áll, hogy a két rádió a tervezett közös stúdióhasználat révén meg tudja majd osztani a műsorgyártáshoz kapcsolódó, folyamatosan emelkedő rezsiköltségeket.

Szőke Tibor azt nyilatkozta a Media1-nek, hogy a Radiocafe műsorstruktúrája egyeztetés alatt áll, illetve még a stáb is formálódik, de annyit elmondhat, hogy

kulturális tematikájú rádiót terveznek, és sok pozitív élményt szeretnének nyújtani a hallgatóknak, akik sok értékes beszélő műsorra számíthatnak majd.

via: Media1