Vasárnapi programajánló

Na, vasárnapra rendeltem jó időt, a szbadtéri programok okán. A nevelőszülők tegyék tiszteletüket az Állatkertbe, a mások meg menjenek üstöllést a rakpartra! Majd elmondom, melyikre. Aztán könyvfesztivál, és iszkiri a moziba! Utána irány a koncert!

Állatkerti Nevelőszülők Találkozója

Fővárosi Állat- és Növénykert, október 2., 9:00

Szülői értekezlet a Fővárosi Állat- és Növénykertben 2022. október 2-án, vasárnap! Hamarosan itt az őszi Állatkerti Nevelőszülők Találkozója! A megnyitó után lesz szülői értekezlet: különböző időpontokban és helyszíneken érdeklődhettek kedvenceitek hogylétéről, szokásairól, egyenesen a gondozóktól.  Készülnek nektek tombolával, állomásjátékkal és persze meglepetésvendéggel is!

Dunai Regatta - Családi és sport nap

Műegyetem rakpart, október 2., 9:00

Vedd fel a ritmust! Megújult formában tér vissza a Dunai Regatta Budapest szívébe. Az első nap továbbra is az egyetemisták összecsapásairól szól, legyen szó akár sárkányhajós, evezős, streetball vagy urban volley bajnokságról.

Vörösmarty Mihály: Csongor és Tünde - Nádasdy Ádám magyarázó jegyzeteivel

Millenáris, október 2., 11:00

„Ez a könyv a Csongor és Tünde teljes eredeti szövegét tartalmazza, bőséges magyarázó jegyzetekkel és a nehezebb szövegrészek prózai átiratával. Élvezetes munka volt ez számomra, mert a Csongor és Tünde igazi remekmű, a magyar irodalom egyik kincse. Remélem, ez a kiadás könnyebben hozzáférhetővé teszi a szélesebb közönség számára.” Nádasdy Ádám

Corvin 100 - Állami áruház

Corvin mozi, október 2., 15:00

A fiatal, idealista Kocsis Ferencet (Gábor Miklós) az új állami áruház élére nevezik ki. A munkáját számos lelkes kollégája segíti, de a régi igazgató áskálódik ellene. A kirúgott férfi azt a rémhírt terjeszti, hogy a szocialista termelés nem tud lépést tartani a vásárlók igényeivel. Tömeghisztéria pattan ki, de a Kocsis vezette áruház sikerrel állja a rohamot.

Beck Zoltán, Vecsei H. Miklós

Karaván Színház és Művészeti Alapítvány, október 2., 19:00

A fesztivál zárónapján Beck Zoltán érkezik Vecsei H. Miklóssal, hogy egy kicsit kártyázzanak a közönséggel. 32 lapjuk van, mint egy pakli magyar kártyában. Nem tudják előre, hogy aznap este milyen lapokat osztanak nekik, hiszen a nézők húznak. A kártyákhoz történetek, versek, dalok, személyes élmények kapcsolódnak. Olyanok, amelyeket nem árulnak el előre még egymásnak sem.

Magyar Zene Háza, október 2., 19:30

Október első hétvégéjén a Magyar Zene Háza az idén 75 esztendős Sebő Ferencet köszönti két különleges koncertből álló kurátori hétvégéjével. Vasárnapi koncertünkön gyűjtőútjaira kísérhetjük el Sebőt a táncházmozgalom kezdeteihez. A koncerten Sebő Ferenc elmesélésében elevenednek meg utazásainak anekdotái, a népzenegyűjtés örömei, nehézségei.

Swing me Amadeus

Budapest Jazz Club, október 2., 20:00

Az előadásban megkísérlik közérthetővé tenni az OPERA műfaját és az azt körülvevő légkört. Teszik mindezt Mozarttal, mert közismert, szórakoztató és utánozhatatlan, zenéjét hallgatni és játszani egyaránt fantasztikus.Az előadás során egy varázslatos zenei körutazást tesznek a szerző leghíresebb áriáinak feldolgozásával, Mozart muzsikájától a 20. század legkellemesebb könnyűzenei műfajai felé vándorolva.