Elképesztő dolgokat árult el a Venom 2-ről a rendezője

Andy Serkis a Vérontó alcímre hallgató folytatás „coming out”-pillanatáról, illetve a Tom Hardy által alakított Eddie és alien szimbiótája szerelmi kapcsolatáról mesélt.

A korábban inkább színészként ismert Serkis az Uproxxnak adott interjúban beszélt a Venom 2. – Vérontó eksztázisjelenetéről, amelyben a főhős, pontosabban Venom nevű szimbiótája elmegy egy LMBTQ-partira, ahol meglesz a maga coming outja.

A rendező elárulta, hogy a szóban forgó képsor eredetileg afféle kárhozottak karneváljaként működött volna, de aztán amikor kiderült, hogy a Little Simz nevű rapper a filmtől függetlenül kiadott egy Venom című dalt, aminek a témája kapcsolódott az első filmhez, az alkotók kapcsolatba léptek vele, és ez a dal lett a jelenet vezérfonala.


„Tom (Tom Hardy, a főszereplő – a szerk.) és Kelly (Kelly Marcel társ-forgatókönyvíró) mindig is azt akarták, hogy legyen egy coming out-esemény a filmben, szóval ez lett az. Tényleg nagyon emlékeztet egy LMBTQ-fesztiválra. Szóval úgy fogalmaznék, ez lett Venom coming out-partija” – mondta Serkis, és hozzátette, hogy mindez épp annyira szól az esélyegyenlőségről és az egyenlő bánásmódról is, amit Venom alienként mindig követel magának.

A direktor a beszélgetés során elég csapongva és homályosan beszél, szóval egy darabig nem egyértelmű, hogy a coming outot csak szimbólumként használja a szimbióta kirekesztettségére és másságára, de az interjú végén a riporter kérdésére megerősíti, hogy a főhős, Eddie és az őt „megszálló” Venom között szerelmi viszony van.

„Abszolút így van: szerelmesek egymásba, és a film középpontjában is ez a szerelmi kapcsolat áll”

– mondta. Hát ez érdekes lesz! Október 14-én minden további részlet kiderül...


(via The Hollywood Reporter)