Gigantikus pénzügyi bukta lett Harrison Ford kutyás kalandfilmje, A vadon hívó szava

Hiába a nagy név és a cuki CGI kutya, olyan gyér a nézettsége, hogy a Disney 50 millió dollárt bukott rajta!

Hatalmas bukásnak ígérkezik Harrison Ford legújabb családi kalandfilmje, a február 19. óta világszerte vetített A vadon hívó szava: nem egészen két hét alatt mindössze 79 millió dollárnyi bevételt termelt (ebből 45 millió az Egyesült Államok mozijaiból jött össze). Összehasonlításképp: Ford előző nagy dobása, a 2015-ös Az ébredő Erő már az első hétvégéjén 247,9 millió dollárt kaszált. Persze az egy Star Wars-film volt – de A vadon hívó szavát is a Disney égisze alá tartozó Fox stúdió forgatta le 135 millió dollárból, szóval szegről-végről mindkettő Disney-blockbuster.

A Disney azonban a jelenlegi állás szerint 50 millió dollárt vesztett a CGI-vel megrajzolt eb és a loncsos kutyának kinéző Harrison Ford miatt!

A bukás oka még eléggé kérdéses... Tény, hogy a Buck nevű jószág nem tűnik túl élethűnek, ordít róla, hogy számítógéppel rajzolták meg (talán nem akartak igazi kutyák beidomításával vesződni a forgatáson?), és a mogorva klondike-i aranyásót alakító Harrison Ford sem most éli a kalandfilmes fénykorát, és a rendező is egy profi Disney-veterán, Chris Sanders volt, aki aki olyan animációkon dolgozott korábban, mint az Aladdin, a Mulan, Az oroszlánkirály és az Így neveld a sárkányodat.

Lehet, hogy a mai gyerekeknek Jack London több, mint 100 éves kutyás-farkasos történetei már veszettül unalmasak? Nekem mondjuk sokkal jobban tetszettek, mint Karl May Winnetouja vagy Cooper indiánregényei, de mások szerint eljárt már az idő ezek fölött az ódivatú kalandregények fölött (lásd a Port.hu kritikáját), nem lehet az ilyesmit igazán jól megfilmesíteni a mai nézők számára. (via The Independent)