Megmenekült a kultikus tetőmozi

Kellemes meglepetés! Pénteken mégiscsak elstartol a régi és idén az új helyéről is kitúrt Budapest Rooftop Cinema, immár a nyolcadik évadával. Az új helyszínre igazán nem lehet panaszunk.

„Mi sem hittük, de mégiscsak elstartol a Budapest Rooftop Cinema nyolcadik évada! Fantasztikus új helyszínt építettünk

a Mammut 2 (1024 Budapest, Lövőház utca 2–6.) tíz éve nem használt tetőteraszán (nevezzük eztán csak Mammuttetőnek),

és nagy erőkkel dolgozunk, hogy itt is megteremtsük a hamisítatlan BRC atmoszférát, a pop up feelinget, az igazi tetőmozi hangulatot!” – olvasható a Budapest Rooftop Cinema szervezőinek közleményében.

A tavaly nyár végi helyszín, a Corvin Plaza tetején. Forrás: Budapest Rooftop Cinema

 

Ahogy ugyanis arról júniusban mi is beszámoltunk, az Európa legnagyobb tető(kert)moziját üzemeltető csapat tavaly a Corvin Club bezáratása miatt azonnali hatállyal költözni kényszerült. A mozi 2018 nyarának második felében a Corvin Plazában Budapest Rooftop Cinema „Special Edition” néven folytatta munkáját – idén azonban itt sem kezdhették meg tevékenységüket, mivel a bevásárlóközpont egy másik szolgáltatóval egyezett meg.

Forrás: Budapest Rooftop Cinema

 

Jó hír tehát minden rajongónak, hogy a Budapest Rooftop Cinema, azaz új, nem hivatalos nevén a Mammuttető idei szezonja július 12-én Wes Anderson Grand Budapest Hoteljével indul, amit az első héten olyan alkotások követnek, mint A nagy Gatsby Leonardo DiCaprióval, a Szárnyas fejvadász vagy az utóbbi évek egyik legszebb animációja, a Vörös teknős. Lesz ezenkívül a későbbiekben misztikus románc (Vanília égbolt), feszült igaz történet (Az Argo-akció), horrorvígjáték (Zombieland), romkom (Szex és New York) és súlyos klasszikus is (Nagyítás).

Forrás: Budapest Rooftop Cinema

 

De a szervezők premier előtti vetítésekkel is kedveskednek a hűséges látogatóknak: első alkalommal július 14-én az Életrevalók sztárja, Omar Sy új filmjét, a Yao utazását mutatják be. Fontos információ, hogy a Mammuttető és a Mammuttető bár minden nap 17 órakor nyit, a filmeket pedig sötétedéskor, azaz valamikor fél 9–9 körül kezdik vetíteni.


(via Budapest Rooftop Cinema)