Nézd meg autósmoziban a Vissza a jövőbe 2-t!

Péntek 13-án az is jól érezheti magát a Lupa Drive-in Autósmoziban, akinek nincs se légdeszkája, se DeLoreanja.

Július 1-jén nyitotta meg a kapuit a PORT.hu, a Totalcar, a Filmio és a Lupa Beach együttműködésében a Lupa Drive-in Autósmozi a budakalászi Lupa-tó parkolójában. Azóta heti négy alkalommal csupa olyan közönségkedvenc alkotást lehetett már itt megnézni, mint a Jurassic Park, a Blöff, a Macskafogó vagy a Ford Fairlane kalandjai. A jobbnál jobb filmek sora augusztus 13-án, pénteken az 1989-es Vissza a jövőbe 2-vel folytatódik.

Forrás. UIP-Duna Film

 

Ez az a Vissza a jövőbe-rész, amit az időutazós családi vígjátékok rajongói talán még az 1985-ös első filmnél is jobban szeretnek, hiszen nagyon vicces volt az az alternatív 2015-ös esztendő, ahová Marty (Michael J. Fox) és a blondos Doki (Christopher Lloyd) elkeveredtek, hogy megoldják a McFly család néhány jövőbeli problémáját. Csakhogy amikor visszatérnek a jelenbe, rá kell döbbenniük, hogy a sportújságot ellopó Biff fenekestül felforgatta a téridő-kontinuumot, és rémséges körülményeket teremtett az 1985-ös Hill Valley-ben. Az egyetlen remény: megint visszautazni 1955-be, ahol meg kell állítani a kiskirályként uralkodó Biffet, a család esküdt ellenségét!

Forrás: UIP-Duna Film

 

Azt, hogy miért lett kultikusabb a Vissza a jövőbe 2, mint az első Vissza a jövőbe, nehéz megmondani. Talán az 1985-ben elképzelt futurisztikus 2015-ös év fogta meg az embereket, ami miatt a mai napig népszerűek azok az összeállítások, hogy mi valósult meg az ott felvonultatott ötletekből (légdeszka, önbefűzős Nike cipő, okosotthon, VR-szemüveg, videochat, kutyasétáltató drón, Cápa 19), és mi nem.

Érdekes azonban, hogy a Vissza a jövőbe-trilógia hatalmas népszerűségét egyetlen időutazós film sem tudta megismételni (talán csak a Bosszúállók: Végjáték). Ennek oka a filmek forgatókönyvírója és producere, Bob Gale szerint (mint ahogy azt korábban egy interjúban elárulta) abban keresendő, hogy:

A Vissza a jövőbe azért működik, mert egy olyan családnak a története, amelynek a része az időutazás. Teljes mértékben kéz a kézben jár a karakterekkel.

Végezetül íme néhány tudnivaló azoknak, akik autósmoziban néznék meg a Vissza a jövőbe 2-t, és később esetleg más filmet is:

  • A belépőjegy 4990 forint. Ez egy személyautóra vonatkozik, amibe bármennyien beülhetnek – 
    viszont fontos tudni, hogy az igazi autósmozi-élmény (ahogy azt az amerikai filmekből már megszokhattuk) csak az első ülésekből élvezhető.
  • Jegyet a helyszínen (Budakalász, Lupaszigeti u. 8.) is lehet venni, de érdemes online, elővételben megvásárolni, hogy biztosan jusson hely.
  • A helyszínen az autósmozi munkatársai mutatják meg, kinek hová kell leparkolnia a kocsijával.
  • A film egy 60 négyzetméteres vásznon pörög, a hangot az autórádión keresztül lehet hallgatni.
  • A napi vetítéseket csak szélsőséges időjárási körülmények esetén törlik (ebben az esetben a jegy érvényes lesz a pótelőadásra, illetve vissza is váltható).
  • A mosdó és a büfé előtt mindenki ügyeljen a távolságtartásra!