Folytatást kapott a Netflix népszerű erotikus thrillere

Már előzetes is van a 365 nap folytatásához, ami 365 Days: This Day címen lesz elérhető április 27-től a streaming óriás kínálatában.

2020 nyarán másról sem szóltak a hírek, mint hogy „a szegény ember Szürke ötven árnyalata”, azaz a 365 nap című lengyel erotikus film az egyik legnépszerűbb tartalom a Netflixen. Igaz, elég sokan támadták amiatt, hogy piedesztálra emeli a nemi erőszakot és romantikus színben tünteti fel a Stockholm-szindrómát.

Mi volt a kirobbanó siker titka és a hatalmas médiafigyelem oka? Egyrészt az, hogy a film eleve egy lengyel bestseller, Blanka Lipinska azonos című erotikus regényéből készült. Másrészt az, hogy a  film nem árult zsákbamacskát, tényleg olyan, mint valami pornófilm, amiből kivágták a nemi szerveket közelről mutató képeket: a Szicíliában nyaraló Laura (Anna Maria Sieklucka) a legváltozatosabb helyeken (fürdőszoba, repülőgép, jacht, kötözős kéjbarlang, stb.) szeretkezik egy jóképű, de romlott lelkű maffiózóval, Massimóval (Michele Morrone). A kirobbanó siker után tényleg csak idők kérdése volt a folytatás. Úgyhogy különösebben nincs is mit csodálkozni azon, hogy április 27-én debütál a Netflixen a 365 Days: This Day, amelyben nemcsak visszatér Laura és Massimo, de erotikusabbak, mint valaha! Íme az előzetes:

A kerettörténet tehát az, hogy Laura és Massimo boldogan(?) élnek, ám Massimo maffiózó családtagjaival nem olyan egyszerű a luxusjachtos-sportkocsis élet. Ráadásul amíg a dolgos gengszterfőnököt örökké elszólítja a hivatása, egy titokzatos széptevő egyre közelebbi viszonyt akar kialakítani Laurával... Erotikában és izgalomban tehát ezúttal sem lesz hiány. A folytatást ugyanúgy Barbara Bialowas és Tomasz Mandes rendezték, ahogy az első részt is. (via Uproxx & Indiewire)