Minden, amit a Tőrbe ejtve folytatásáról tudnod kell

Miről szól? Mikor lesz a bemutató? És egyáltalán: mi a fenét jelent az alcímben szereplő üveghagyma?

Rian Johnsont előbb cafatokra tépték Az utolsó Jedik miatt, majd a Tőrbe ejtve után egekbe emelték, a streamingszolgáltatók pedig közelharcot vívtak egymással a folytatások jogaiért – végül a Netflixnek sikerült megszerezni rekordközeli 400 millió dollárért.

Benoit Blanc (Daniel Craig) újabb esete december 23-án kerül fel a Netflixre, majd – hogy olyan díjakért is indulhasson a film, amelyek figyelmen kívül hagyják a csak streamingre érkező alkotásokat – később moziban is be fogják mutatni, de az időpontot még nem jelentették be. A Tőrbe ejtve 2. – Az üveghagyma című filmben Blanc Görögországban nyomoz, a Netflix Tudum nevezetű információs oldalán megjelent rövid szinopszis szerint ismét egy rejtélyes gyilkosság ügyében.

Amikor egy tech-milliárdos, Miles Bron (Edward Norton) meghívja néhány közeli és legközelebbi hozzátartozóját egy kiruccanásra a privát görög szigetére, hamarosan kiderül, hogy a paradicsomban nem minden tökéletes. És amikor valaki holtan kerül elő, nos, ki lenne jobb Blancnál, hogy lehámozza az intrikák rétegeit?

A cikkben hozzáteszik:

Míg a Tőrbe ejtve a gyilkos családi kötelékekről szólt, az Üveghagyma jó érvet szolgáltat arra, hogy a legközelebbi barátainkkal is ugyanolyan óvatosnak kell lennünk.

Johnson, aki rendezőként és forgatókönyvíróként is visszatér, az eredeti szereplőgárdának megfelelő, kiváló színészekből álló stábot állított össze: Edward Norton, Janelle Monáe, Leslie Odom Jr., Kathryn Hahn, Jessica Henwick, Madelyn Cline, Kate Hudson, Dave Bautista és Ethan Hawke is szerepel a nyomozó gyanúsítottjainak listáján.  Kaptunk is egy szép képet róluk.

No de mi a csudát jelent az "üveghagyma"?

 

A nemrégiben a Tudumnak adott interjúban Johnson elárulta, hogy a cím a Beatles 1968-as, azonos című dalára utal, egyúttal Blanc szimbólumok iránti rajongására. 

Mindig valami vicceset keresek, amibe Blanc belekapaszkodhat, mint egy túltolt metaforába, és elrugózhat rajta. Ez már a kezdetektől fogva nyilvánvaló. Így jött az üveg ötlete, azaz valami, ami átlátszó. Nagyon őszinte leszek. Elővettem az iPhone-omat, és rákerestem a zenei könyvtáramban az üveg szóra. Biztos van néhány jó üveges dal. Azt gondoltam: "Ó, ez egy üvegerőd? Üvegvár? Egy üvegember?" Az első dolog, ami feljött, mert nagy Beatles-rajongó vagyok, az a Glass Onion volt.

A Netflix-szel kötött alku szerint Az üveghagyma után egy harmadik részre is számíthatunk, noha hivatalosan még nem jelentették be azt. De az első filmet, no és a Netflixet ismerve bizton számíthatunk rá.

(Forrás: Netflix Tudum)