A feleségeik hagyják, hogy más csajokkal legyenek, de minek?

Az Elhajlási engedély két mamlasz férj története, akik egy hétig azt csinálhatnak, amit akarnak - vagy amit tudnak -, a feleségük pedig nem kérdez semmit. Bulinak hangzik, szívás lesz belőle!

Rick (Owen Wilson) és Fred (Jason Sudeikis) jóbarátok, mindketten régóta házasok. Szeretik a feleségüket, de ez nem jelenti azt, hogy ne néznének más nőkre. Egy idő után a két nejnek is feltűnik, hogy rendszerint pont nem őket stírölik. Grace (Christina Applegate) és Maggie (Jenna Fischer) sajátos módon próbálja leszoktatni őket erről: egy hét kimenőt adnak férjeiknek, és az elhajlási engedély birtokában azt csinálnak, amit akarnak. Nem kell számot adniuk semmiről, nincsenek kérdések, nincs számonkérés. De ha letelik a hét, vissza kell térniük a hűséges párjaikhoz. Rick és Fred fejest ugrik a szabadságba, ám hamar megtapasztalják, hogy más az álmodozás és más a valóság. A valóságban például jobban esik a haverokkal egy nagyot kajálni, mint csajozni, betépve pedig használhatatlan az ember.

Forrás: InterCom

 

Ha a két mamlasz férj nem is maxolja ki az alaphelyzetet, a film készítői igen, és kellemetlenebb helyzetből még kellemetlenebb helyzetig ráncigálják őket, mert a legtöbb vígjáték attól vígjáték, hogy valaki a képernyőn nagyon hülyén érzi magát és bamba fejet vág hozzá. Wilson és Sudeikis a bambakép vágás világbajnokai, de azért eljutunk a konkrét csajozásig – ezért szerepel a stáblistán pár olyan dögös csaj, mint Alexandra Daddario, Alyssa Milano vagy Vanessa Angel, -, majd váratlan fordulatként a feleségek is rájönnek, hogy a címbeli elhajlási engedély akár rájuk is vonatkozhat. Az eredmény egy jó kis szaftos komédia, kiaknázva az alaphelyzet minden lehetőségét – persze úgy, hogy a végkicsengés mégis pozitív legyen. Mégiscsak rendes családapákról és családanyákról beszélünk!

Forrás: InterCom