A hét, amikor a Tények volt a legnézettebb műsor

Megérkeztünk az uborkaszezonba, múlt héten vége tért az RTL vetélkedője, a Tippelj és vidd el!, a TV2-n a Szerencsekerékből szinte csak ismétléseket adtak, szóval itt a tévés szünidő is.

Múlt héten megszakadt a Tippelj és vidd el! „kéthetes sikersorozata” és megint csökkenésnek indult a vetélkedő nézettsége, de ezt az RTL-nek már nem kell tovább néznie, ugyanis kifutott az aktuális évad – bár és a nézőszámok alapján, csodálkoznánk, ha készülne belőle újabb évad. A fiatalok körében egy-egy adást átlagosan 92 ezren néztek, nagyon alacsony, 11 százalékos közönségarány mellett. (Előző héten 121 ezren néztek egy adást, a közönségarány 13,6 százalék volt.) A teljes lakosság körében is csökkent a nézettség 382 ezerről 360 ezerre, a közönségarány pedig 12,2 százalékról 12 százalékra.


A TV2-es Szerencsekerék is veszített nézőszámából: az előző heti 153 ezer helyett a múlt héten már csak 140 ezren néztek egy adást átlagosan a fiatalok körében, a teljes lakosság körében pedig a 654 ezer nézőből vesztettek, és már csak 604 ezren maradtak egy adásra. A közönségarány a fiataloknál 17,6-ról 16,9 százalékra csökkent, a teljes lakosság körében 21,1-ről 20,3-ra.

Forrás: TV2 Play

 

Ez valószínűleg annak is köszönhető, hogy a TV2 elkezdett ismétléseket adni,  persze a számokból nem látszik, hogy pontosan miért csökkentek, mindenesetre kétségkívül szerepe lehetett a nézőszámok alakulásában, hogy bármennyire is kedvelte a közönség a vetélkedőt, az ismétlésre már nem mindenki kíváncsi.

És ha már az ismétléseknél tartunk: érdekesen alakultak az RTL hétköznapjai, ugyanis a fiatalok körében A mi kis falunk ismétlései népszerűbbek voltak, mint a vadonatúj adásokkal jelentkező Tippelj és vidd el!. A sorozat részeinek átlagos nézőszáma 104 ezer volt, míg a vetélkedőé a már említett 92 ezer, ám ez a tendencia a teljes lakosság körében nem figyelhető meg, ott ugyanis A mi kis falunk átlagos nézőszáma 288 ezer volt, míg a Tippelj és vidd el!-t 360 ezren nézték. Ezekkel az eredményekkel pedig jobban teljesített, mint A Nagy Ő a TV2-n, ami szintén ismétlés, és a fiataloknál csupán 60 ezren néztek egy adást, míg a teljes lakosság körében 226 ezren.

És el is érkeztünk ahhoz a tényhez, amit már a címben elspoilereztünk, nevezetesen, hogy

a teljes lakosság körében a múlt hét három legnézettebb műsora három Tények-adás volt,

negyedik helyen pedig a Szerencsekerék legnézettebb adása , ötödik helyen ismét egy Tények végzett. A Magyarország-Litvánia EB-selejtező focimeccs a hetedik legnézettebb műsor volt a héten, és csak ez töri meg az első tíz helyen álló Tények és Szerencsekerék sormintát.

Forrás: TV2

 

A legnézettebb RTL-es műsor a vasárnapi RTL Híradó lett, és a 11. helyen ért célba, és a legnézettebb RTL-es NEM hírműsor a listán, egy Tippelj és vidd el! adás volt, ami a harmincadik (!) helyen végzett. A TV2 magazinműsora, a Tények Plusz is a lista első harmadában kapott helyet, vagyis a teljes lakosság körében a Szerencsekeréken túl szinte csak híreket néztek, és azt is inkább a TV2-n.

A fiatalok körében a legnézettebb műsor az eb-selejtező focimeccs lett 233 161 nézővel és 24,7 százalékos közönségaránnyal,

második helyen ért célba a vasárnapi RTL Híradó nagyon magas, 27,4 százalékos közönségaránnyal, a bronzérmes pedig a Szerencsekerék hétfői adása lett. Ebben a célcsoportban a negyedik helyen végzett a legnézettebb, hétfői Tények, majd három Szerencsekerék-adás következik a listán, nyolcadik helyen pedig A mi kis falunk legnézettebb, csütörtöki epizódja ért célba.

A fiatalok körében a hétköznapokat általában a TV2 nyeri, a hétvégék viszont az RTL-é lettek múlt héten: az Alkonyat verte a TV2-n sugárzott Indiana Jones-filmet – a teljes lakosság körében ez pont fordítva történt – vasárnap az RTL-en sugárzott Cobra 11 mindkét célcsoportban megnyerte a nézettségi versenyt.

A fiatalok körében, főműsoridőben mért közönségarányok tekintetében újra átvette a vezetést a TV2 12,2 százalékkal, az RTL egy kicsit lemaradva, 12 százalékkal ért be a második helyre.

A nagy kérdés, hogy ezen a héten sikerül-e az RTL-nek a héten indult Activityvel nyernie a hétköznapokat a TV2 ellenében, ahol Szerencsekerék ismétlésekkel várják a nézőket.

ez is érdekelhet

Activity - Túl sok celebcseszegetés, túl kevés játék

Az RTL leporolta és újrafazonírozta a régi vetélkedőt, ami most már nem igazán a játékról szól, hanem arról, ki milyen pikáns beszólással találja meg a másik celebet, nem csoda, hogy az első adásnak úgy lett vége, mintha el sem kezdődött volna.

Tovább