Bemutatják Colin Hanks dokumentumfilmjét a Bataclan-beli mészárlásról

Hétfőn mutatja be az HBO Colin Hanks dokuját az Eagles of Death Metal tagjairól, akik három hónappal a tragikus és még mindig felfoghatatlan párizsi Bataclanban történt terrortámadás után visszatértek, hogy befejezzék koncertjüket.

Colin Hanks (Tom Hanks fia) tucatnyi filmszereppel a háta mögött arra vállalkozott, hogy dokumentumfilmet forgat az Eagles of Death Metal (EODM) tagjaival. Mint ismeretes, 2015. november 13-án egy iszlamista terrorista tüzet nyitott a párizsi Bataclan nevű koncertteremben, és megölt 90 ott szórakozót. A tragédia idején épp az Eagles of Death Metal játszott, akiket iszonyúan megrázott a tragédia. 

A támadás után három hónappal visszamentek a tragédia helyszínére, hogy befejezzék a koncertet, és lezárják magukban is a történteket. Erről a koncertről forgatta le Hanks az Eagles of Death Metal: Nos Amis (A barátaink) című dokumentumfilmet, amit az HBO február 13-án tűz műsorára az Egyesült Államokban.

A filmben nagyon sokféle érzelem halmozódik fel. Józan emberi ész számára felfoghatatlan dolog történt akkor abban a koncertteremben, és a mészárlás által kiváltott érzelmeket szinte lehetetlen feldolgozni a túlélők számára: szomorúság,  düh, lelkiismeret-furdalás, a túlélők önvádja mind helyet kap a filmben. Hanks az együttes tagjai közti szoros barátságra fókuszálva próbálja végigvezetni a nézőt az együttes énekesének, Jesse Hughes-nak és társalapítójának, Josh Homme-nak belső (és valós) utazásán. Josh Homme, aki nem volt jelen a vérengzésnél, a filmben meghatottan beszél barátjáról, Jesse Hughes-ról, és arról, hogy az énekes hogyan talált magának új célokat, amikor a tragédia után újra színpadra tudott lépni, és természetesen megszólalnak a túlélők is.

A filmet mozikban is vetíteni fogják, a forgalmazó pedig a Live Nation koncertszervező cég lesz, melynek ez az első filmes projektje.