Bemutatkoztak az új Cápák, az egyik rá is harapott egy vállalkozásra

Elstartolt a Cápák között 6. évada, bemutatkozott Orbók Ilona és dr. Varga Eszter.

Szeptember 3-án, vasárnap elindult a Cápák között 6. évada, amelyben két új cápa mutatkozott be. Tomán Szabina és Lakatos István helyére Orbók Ilona, a BDO cégcsoport tulajdonos-ügyvezetője és dr. Varga Eszter, bankár, befektető, jogász, a Pannonhitel Zrt. társtulajdonosa érkezett. Előbbi rögtön egy befektetési ajánlattal debütált.

Az RTL nézői számára ismerős fiatalember nyitotta az új évadot: a Simon’s Burger egyik arca, Tóth Simon, A Konyhafőnök 2022-es versenyzője és testvére, Tóth Máté. A Cápákat lenyűgözte a burgeres cég gyors fejlődése és ambiciózus franchise tervei, de sokallták a cégértéket, a 100 milliós ajánlatot, 5 százalékos tulajdonrészért cserébe. Dr. Varga Eszter, aki felső vezetőket is coachol évek óta, egyértelművé tette a srácok számára, hogy nincs szükségük befektetésre, olyan szép eredményeket értek el eddig is. 

 

Balogh Levente és Orbók Ilona ennek ellenére tettek egy-egy ajánlatot. Levente 100 millió forintért 25 százalékot kért az üzletből, ehhez Ilona is csatlakozott, ő az ajánlatában megadná a 100 millió forintot 5 százalékért cserébe, viszont a profit 50 százalékát elkérné, plusz vétójogot kérne a vállalati döntésekben. 

A srácok először Leventével próbáltak megalkudni, 10 százalékot felajánlva az üzletből, amire Levente ellenajánlata 20 százalék volt. Mivel a srácok végül nem fogadták el egyik Cápa ajánlatát sem, Levente végső ajánlatként 100 millió forintért 20 százalékot kért, majd amikor ezzel sem ért célt, felajánlotta azt is, hogy a megtérülést követően 10 százalékra csökkentené tulajdonrészét. Végül a fiatalok visszautasították a Cápák összes ajánlatát.

 

Az üzleti showműsor történetében először Daru Mihály vállalkozó, aki a Pink taxi ötletével érkezett, üzlete 100 százalékát ajánlotta fel a Cápáknak, megyeszékhelyenként 200 millió forintért, amiért ő mindössze a majdani árbevétel nettó 10 százalékát kérte cserébe. Ez a taxis vállalkozás kifejezetten a nőket célozná meg, női sofőrökkel, ezáltal zaklatás- és flörtmentes lenne minden nő útja. A Cápák szerint ebben a modellben nincs potenciál, ezért sorban kiszálltak.

 

Györfi Gyula és fia, ifj. Györfi Gyula biztonságtechnikában utaznak. Olyan szoftvert fejlesztettek és fejlesztenek, amely megakadályozza vagy leleplezi a biztonsági őrök esetleges hanyagságait. A szolgálatok vezetői GPS-alapon különböző feladatokat oszthatnak ki a rendszeren belül, amelyek elvégzése az őrzött objektum biztonságát szavatolja, átverés nélkül. Fejlesztéshez és marketinghez 25 millió forintot kértek, amiért 10 százalékos üzletrészt ajánlottak fel. A Cápák megrágták a családi vállalkozás ajánlatát, és végül nem adtak ellenajánlatot, egyelőre. Balogh Petya ugyanis felajánlotta, ha elérik a 100 ügyfelet, keressék fel őt.

 

Halmi Bence sportautókat ad bérbe, dinamikusan növekvő vállalkozása azonnal felkeltette több Cápa érdeklődését is. A vállalkozó 22 millió forintért 15 százalékot ajánlott fel üzletéből. Bár a piacon nagy a verseny, sok cég foglalkozik autóbérléssel, ilyen különleges modelleket mégis kevesen adnak bérbe. Orbók Ilonáról kiderült, hogy nagy autórajongó, és az oldtimereket kifejezetten imádja, ajánlatot is tett a fiatal vállalkozónak, 22 millióért 25 százalékos üzletrészt kért, amit némi alkudozást követően elfogadott a Shelby Rent tulajdonosa. Ezzel nemcsak az „új” Cápa első befektetési ajánlata valósult meg a stúdióban, de a Cápák között hatodik évadának első befektetési ajánlata is elhangzott.

 

Via: rtl.hu