Elhunyt Amerika egyik legikonikusabb hangja

Vin Scully 94 éves volt, a Los Angeles Dodgers baseballcsapatának szpíkeréről kapta a nevét Scully ügynök az X-aktákban.

94 éves korában elhunyt a legendás Vin Scully, aki több mint hat évtizeden át volt a Los Angeles Dodgers hangja – jelentette be a csapat kedden.

"Egy ikont veszítettünk el. Óriási ember volt, nemcsak mint műsorvezető, hanem mint emberbarát is" - mondta Stan Kasten, a Dodgers elnök-vezérigazgatója a közleményében.

A rádiós és televíziós műsorvezető, aki 1927. november 29-én született Vincent Edward Scully néven New Yorkban, a Los Angeles megyei Hidden Hillsben lévő otthonában halt meg - közölte a csapat. Öt gyermeket, 21 unokáját és hat dédunokát hagyott maga után.

Scully pályafutása alatt megkapta többek közt az Elnöki Szabadság Érdemérmet és egy csillagot is a hollywoodi hírességek sétányán.

A pályán kívül filmekben és sorozatokban is cameózott, a legtöbbször hangban, de néha arccal is. Az 1999-es For Love of the Game című filmben és az 1961-es Bachelor in Paradise-ban önmagát alakította, az 1960-as Wake Me When It's Overben a CBS híradós riportereként tűnt fel, az 1966-os Fireball 500 című film narrátora volt, és baseballmeccseket kommentált az Experiment is Terrorban (1962), a Zebra a konyhában (1965), A parti (1968) és A bakancslista (2007) című filmekben, valamint olyan tévésorozatokban, mint a General Electric Theater, az Alcoa Premiere, a Mister Ed, a Joey Bishop Show, a The Fugitive, a Highway to Heaven és a Brooklyn Bridge.

Az X-akták című tévésorozat Dana Scully karakterének vezetékneve tisztelgés Vin Scully előtt, mivel a sorozat készítője, Chris Carter Dodgers-szurkoló; maga Scully is hallható, amint meccset közvetít a 6. évad "The Unnatural" című epizódjában.

Via: THR / Wikipedia