Ezeket a filmeket ajánljuk csütörtökre

A csütörtök esti tévés kínálatból ezeket válogattuk.

Oltári fiúk - Film4, május 16. csütörtök, 20h

Minden, ami a képzelet világában él, megtestesül a valóságban. Vagy a valóság a képzelet része? Ez Francis életének egyik nagy kérdése. Francisnek van egy barátja, Tim. A fiúk 14 évesek, egy egyházi iskola diákjai. A tanárok és a srácok "csak" valódi, élő emberek, egészen addig, amíg a Francis által rajzolt képregényekben életre-halálra menő harcot vívó hősökként "testet nem öltenek". Már csak azt kell eldönteni, melyik az igazi arcuk. A gond csak az, hogy Francis ezt barátján kívül senkivel nem tudja megosztani, mert a képregény nem illik a katolikus iskola szigorához, lévén túl életszagú, obszcén és csélcsap. A kalandok és megpróbáltatások során a gonosz Assumpta nővér leleplezi a fiúkat és a képregényeket, ezért hőseink bosszút esküsznek, ami megváltoztatja az életüket.

 

Háborgó mélység - Viasat3, május 16. csütörtök, 21h

Az Aquatica tengeri kutatólaboratórium fedélzetén veszélyes kísérletek folynak. A tudóscsoport vezetője, Dr. Susan McAlester cápákon végez genetikai vizsgálatokat, mert azt reméli, hogy kutatásai révén megtalálja az Alzheimer-kór ellenszerét. Mivel édesapja is ebben a betegségben szenved, ezért maximális odaadással próbálja befejezni a kutatást. Türelmetlenségében azonban végzetes hibát követ el: megszegi a génmanipuláció törvényeit és kitenyészt egy cápafajt, mely okosabb a delfineknél. Amikor a stáb a kísérletek sikerét ünnepli, egy hirtelen jött vihar megrongálja a kutatóbázist és a veszedelmes cápák elszabadulnak.

 

Terminátor 3.: A gépek lázadása - Moziverzum, május 16. csütörtök, 21h

Egy évtized telt el azóta, hogy John Connor-nak sikerült megakadályoznia azt a napot, amikor a Skynet csúcsfejlesztésű gépei öntudatra ébredtek, és a világ elpusztítására törtek. Connor-nak mára, 22 évesen sikerült tökéletesen köddé válnia, lehetetlen a nyomára bukkanni. Mindaddig, amíg egy napon a jövőből elő nem bukkan a T-X, a Skynet eddigi legtökéletesebb, nőnek álcázott cyborg gyilkológépe, akit azzal a feladattal küldtek vissza az időben, hogy fejezze be elődje, a T-1000 félbehagyott munkáját. Connor-nak egyetlen esélye korábbi ellenfele, akit ezúttal egy új feladattal küldtek vissza...

 

Halálos fegyver 4. - Film+, május 16. csütörtök, 21h

Riggs (Mel Gibson), Murtaugh (Danny Glover) és Cole (Rene Russo) nyomozó állandó segítőjük, a hiperaktív Leo Getz (Joe Pesci) segítségével újra romba döntik a várost. Ezúttal a kínai triádokkal kerülnek összetűzésbe, melynek kíméletlen vezetője (Jet Li) Amerikában akar illegális pénzügyleteket bonyolítani. Ráadásul ezúttal minden szülésre képes nő terhes: Lorna Riggs gyermekét várja, míg Murtaugh lánya egy zsarutól állapotos.

 

A 23-as szám - Filmcafe, május 16. csütörtök, 21h

Walter Sparrow (Jim Carrey) meghökkenve olvassa a 23-as szám című könyvet, amelyről egyre inkább az az érzése, hogy ő a főszereplője. Ráadásul úgy tűnik, a történet szerzője nemcsak a múltját, hanem a jövőjét is pontosan ismeri és meglehetősen csúnya véget szán neki. Walter nyomozni kezd az igazság után, amivel egyáltalán nem biztos, hogy képes szembenézni.

 

Taxi 2. - Mozi+, május 16. csütörtök, 21h

Émilien (Frédéric Diefenthal), a kétballábas rendőr végre megszerzi a jogosítványt, Daniel (Samy Naceri), a turbómeghajtású taxis pedig szép barátnőjével randizik. Ám az események elszabadulnak, amikor a városba látogat a japán védelmi miniszter, akit elrabol négy rejtélyes nindzsa. A miniszternek nyoma sincs, ahol pedig a rendőrség tehetetlen, csupán egy megoldás van: a taxis, aki utálja a zsarukat, de barátjáért a gázba tapos, frontálisan megütközik a nindzsákkal, és megmenti a franciák becsületét. Hamarosan fékezhetetlen banditák és csúcsra pörgő ellenfeleik üldözik egymást Marseille kanyargó sikátoraiban...

 

A 657-es járat - Viasat Film, május 16. csütörtök, 21h

A film egy kétségbeesett apa történetét meséli el, aki lánya orvosi kezelésére igyekszik elegendő pénzt összegyűjteni. Belemegy egy kaszinó kirablásába, ám a dolog rosszul sül el, így társaival kénytelenek elrabolni egy buszt.

 

X-akták: A film - AMC, május 16. csütörtök, 21h

Öt esztendei vizsgálat után a kormány lezártnak tekinti az X-aktákat. Egy dallasi eset kapcsán azonban Mulder ügynök ismét gyanút fog. A városban ugyanis felrobbant és porig égett az egyik épület. A romok között pedig emberi maradványokat találtak. Muldernek a fülébe jut, hogy talán nem is igazi áldozatok ők, már halottak voltak, amikor a robbanás történt. Úgy tűnik, hogy a kormány valamilyen titkos program bizonyítékait akarta így eltüntetni. Mulder választ szeretne kapni a kérdéseire. Amikor a társát Scullyt elrabolják, nyomozni kezd, és megdöbbentő felfedezésre jut.

 

A szarvasvadász - M5, május 16. csütörtök, 21.10h

Három jóbarát kapja meg behívóját a vietnami háború idején. A kisváros acélművében dolgozó Michael, Nick és Steven még részt vesz az utóbbi esküvőjén és az utána következő elmaradhatatlan vadászaton, majd egyik pillanatról a másikra egy szörnyű háború közepén találják magukat, ahonnan egyikük sem térhet haza sértetlenül... A Magyarországon sokáig betiltott alkotás 5 Oscar-díjban részesült. A Hazatérés című filmmel megosztva kapta a legjobb film díját, továbbá a férfi mellékszereplő (Christopher Walken), a rendező (Michael Cimino), a vágó (Peter Zinner) és a hangmérnökök is Oscart kaptak.

 

Tigrisek földjén - Film Mánia, május 16. csütörtök, 22.40h

1971 szeptemberében újoncok érkeznek vietnámi bevetésük előtti utolsó kiképzésre a Tigrisek Földje elnevezésű, Louisiana állambeli zöld pokolba. A tisztek az egyhetes tréning minden egyes napjának minden egyes percében emlékeztetik a fiúkat arra, hogy a kőkemény kiképzés az életüket mentheti meg Vietnam dzsungeleiben. A kegyetlen felkészítésnek a megaláztatás is része, a kadétok egymás közötti vitái is egyre hevesebbek. Ebben a felhevült közegben barátkozik össze a nagyszájú, minden szabályra fittyet hányó Bozz és a háborút csupán írói pályafutása startkövének tartó Paxton. A renegát Bozz kívülállósága és különcsége eleinte csak bajt hoz rá és bajtársaira, ám az embert próbáló körülmények között megmutatkozik, ki az igazi hős.

 

Védelmi kód - Viasat Film, május 16. csütörtök, 22.55h

A balul sikerült akció után Emerson CIA-ügynök talonba kerül. Egyszerű, unalmas feladattal bízzák meg, a jelentéktelen kommunikációs állomáson a fiatal, kódoló Katherine-re kell vigyáznia. Egy nap azonban autóba rejtett pokolgép robban mellettük, és megtámadják a bunkert. Emerson és Katherine csapdába kerülnek, segítségre sem számíthatnak. Az ügynöknek és társának sejtelme sincs, mi a célja a rajtaütésnek, kik akarnak végezni velük. Ám ha élve akarják megúszni az akciót, ki kell deríteniük mi áll a háttérben.

 

Az oltalmazó - Moziverzum, május 16. csütörtök, 23.15h

A veterán Jim Hanson Arizonában, a mexikói határ mentén él. A férfi nehéz időszakot tudhat maga mögött, nemrég hunyt el ugyanis imádott felesége rákban. Jimet a gyászból két illegális bevándorló zökkenti ki: az anya-fiú párosra véletlenül bukkanó exkatona egy lövöldözésbe keveredik a mexikói kartell tagjaival, mely során egy eltévedt golyó végez az édesanyával. Jim így, ha vonakodva is, de szárnyai alá veszi a fiút, Miguelt, hogy elvigye őt Chicagóban élő rokonaihoz. Ám a kartell legelvetemültebb tagjai továbbra is ott vannak a nyomukban…

 

A dagadék - Film+, május 16. csütörtök, 23.30h

A gazdasági válság a Mikulás (Mel Gibson) pénztárcáját sem hagyja hidegen, költségvetése évről évre gyatrább. Ezért kénytelen különböző munkákat elvállalni, hogy megmentse hanyatló üzletét. Eközben Billy (Chance Hurstfield), az elhanyagolt és túl sok akciófilmet látott 12 éves gyerek felbérel egy bérgyilkost, hogy ölje meg a Mikulást, miután egy darab szenet kapott tőle a ajándékba. A bérgyilkos (Walton Goggins) akcióba lép, ám arra nem számít, hogy a Mikulás és jól képzett manói képzettebbek, mint a tengerészgyalogság.

 

Szemtől szemben - RTL HÁROM, május 16. csütörtök, 23.40h

A legprofibb rendőr játszmája a legprofibb bankrabló ellen. Neil McCauley (Robert De Niro) a bűnözők királya az évszázad bűntényére készül. Vincent Hanna nyomozó (Al Pacino), a rendőrség legjobb koponyája, aki már szinte mániákusan üldözi McCauleyt, bármi áron el akarja kapni. Hanna a leggyengébb láncszemet, Christ (Val Kilmer) figyelteti, akit a barátnője megzsarolásával próbál elkapni. A rablást végül sikeresen végrehajtják, a menekülési tervbe azonban hiba csúszik.

 

Fenegyerek - Paramount Network, május 16. csütörtök, 23.55h

A19 éves JR (Brenton Thwaites) belekóstol a kegyetlen börtönélet valóságába, amikor egy kisebb bűncselekmény miatt hűvösre vágják. Nehéz bent megmaradni védelem nélkül, de a magányos srácot hamarosan Brendan Lynch (Ewan McGregor), Ausztrália leghírhedtebb bűnözője veszi a szárnyai alá. Ennek viszont ára van: JR-nek a szabadulását követően segítenie kell kívülről Brendan szökésében. JR kötélnek áll és az első rablásnál beszáll a buliba védelmezője mellett. A több milliót érő aranyrudak közelségében azonban halálos macska-egér játék veszi kezdetét, melyben nincs már helye az illúzióknak és el kell dönteni, ki kivel van.