Ezeket a filmeket ajánljuk csütörtökre

Már majdnem péntek van, lazíts a tévé előtt!

Bérhaverok - Viasat3, december 9. csütörtök, 21h

A balfék Doug boldog esküvőről álmodik. Ezért azt hazudja a menyasszonyának, hogy sok barátja van, gondoskodik közülük megfelelő vőfélyről és tanúról. A lagzi közeledtével Doug egyre szorultabb helyzetbe kerül. Végül Jimmy cégénél köt ki, amely pont ilyen lúzerekre szakosodott. A nagydumás csávó gondoskodik régi iskolatársakról, gyerekkori pajtásokról, tanúról vagy vőfélyről. Össze is szervez hét gyanús figurát, hogy Doug legjobb barátainak képében megédesítsék a pirulós, dadogós, és nagyon szerelmes fickó élete nagy napját.

 

Az U.N.C.L.E. embere - Film+, december 9. csütörtök, 21h

A hidegháború csak átverés volt, az igazi veszély kívülről fenyeget. Az U.N.C.L.E nevű titkos kémszervezet ügynöke, Napoleon Solo (Henry Cavill) ezért kénytelen közös bevetésre indulni az orosz Ilja Kurjakinnal (Armie Hammer). Egy nemzetközi bűnszövetkezet a III. világháború kirobbantására készül. A páros nem hibázhat, és csupán egyetlen nyom áll rendelkezésükre. Mielőbb meg kell találniuk az eltűnt német tudós lányát, aki segíthet behatolni a bűnszervezetbe.

 

Őrülten hiányzol - Filmbox Extra HD, december 9. csütörtök, 21h

Egy brit egyetemista beleszeret amerikai diáktársába. A lánynak azonban lejár a vízuma, így kénytelen hazautazni. Vajon szerelmük kiállja a próbát, amit a földrajzi távolság jelenthet?

 

Ruben Brandt, a gyűjtő - M5, december 9. csütörtök, 21h

Egy különös rablássorozat rázza meg a világ leghíresebb múzeumait: egy rejtélyes bűnbanda egymás után szerzi meg a legértékesebb képeket. Hiába minden óvintézkedés, semmi sem akadályozhatja meg a Gyűjtőt és csapatát az újabb festmények ellopásában, a rendőrség pedig tehetetlen. Csupán Kowalski, a washingtoni magánnyomozó veszi észre, hogy mi a közös az ellopott műtárgyakban, de az ő élete is veszélybe kerül, amikor beleszeret a rablóbanda femme fatale-jába, Mimibe. A pánikba esett biztosítótársaságok százmillió dollár jutalmat ajánlanak a nyomravezetőnek, ezt hallva pedig az alvilág is bekapcsolódik a macska-egér játékba, mindent elsöprő lavinát indítva el.

 

Éli könyve - Sony Movie Channel, december 9. csütörtök, 21h

A Földet 30 évvel a történet kezdete előtt atomháború pusztította el. A világvége utáni pusztaságban az erőszak az úr. Ha nem hord az ember szemüveget, könnyen megvakulhat. Az utakon lerobbant, holtestekkel teli autók állnak, fosztogatók leselkednek a vándorokra. Éli, a magányos harcos nyugatra akar eljutni, hogy beteljesítse küldetését. Van nála valami, ami értékesebb minden fegyvernél és az élelmiszernél is. Egy könyv utolsó példánya, amely hitet adhat az embereknek, hogy van remény az újjászületésre. Vannak, akik ölni is hajlandóak azért, hogy megszerezzék a Bibliát. Éli a kisvárosban keresztezi a környéket uraló hadúr útját. Carnegie a martalócaival megszállottan kutatja a könyv nyomát, a könyv segítségével akarja kiterjeszteni hatalmát. Az emberiség sorsa Éli kezében van.

 

Machete gyilkol - Filmcafe, december 9. csütörtök, 21h

Az amerikai elnök alkut ajánl Machete-nek: ha sikerrel teljesít egy veszélyes küldetést, cserébe megkapja az amerikai államporgárságot. Ehhez el kell fognia Mexikóban az egyik drogkartell főnökét, aki Washingtont fenyegeti. Miközben bérgyilkosok és zsoldosok vadásznak rá, Machete teljesíti a küldetést, és leszállítja a fickót a különc milliárdos fegyvrekereskedőnek, Luther Voznak, az egyetlen embernek, aki képes hatástalanítani a bombát. Machete azonban rájön, hogy valójában Voz mozgatja a szálakat.

 

Szépek és bolondok - Duna Tv, december 9. csütörtök, 22.10h

Ivicz István, a hajdani pék, most kenyérkihordó. Szürke, magányos életének egyhangúságát a hétvégék törik meg, amikor futballbíróként az NB III-as meccsek rendíthetetlen ura. Következetes, igazságos és megvesztegethetetlen. Ha szakmájában nem is, de emberileg ezeken a meccseken mindenképp kiteljesedik. Hasonló indíttatás vezérli partjelzőit is. Arra várnak, hogy egyszer a sportban kapjanak szakmai elismerést, írjon róluk a Népsport... A kiváló színész, Kállai Ferenc a filmben nyújtott alakításáért 1977-ben a legjobb férfialakítás díját kapta Teheránban.

 

Ellenségek - RTLII, december 9. csütörtök, 23.55h

Több évtizednyi háborúskodás után Blocker (Christian Bale), a századosi rangig jutott indián-gyűlölő katona egy utolsó megbízást kap a nyugdíjazása előtt. A cheyenne indián főnököt, Sárga Sólymot (Wes Studi) és családját kell visszakísérnie a szülőföldjére. Blocker egy cseppet sem örül a parancsnak, mivel az út egy rendkívül veszélyes területen keresztül vezet. A küldetés minden eddiginél nehezebbnek bizonyul, mert nemcsak a rájuk vadászó ellenséggel kell megküzdenie, hanem saját előítéletével is.

 

A port.hu zenés műsorának vendégét legtöbben onnan ismerhetik, hogy szinte állandóan síkideg, csak ő nem alakul át tomboló zöld szörnyeteggé, mint Bruce Banner. Turai Barna sokat köszönhet ennek az oldalának, emiatt kaphatnak nagyobb teret komolyabb projektjei is.