Ezeket a filmeket ajánljuk csütörtökre

Itt a kispéntek, és hozzá a legjobb filmek a tévében.

A szerelem hullámhosszán - Viasat2, június 2. csütörtök, 20h

Karácsony este a rádióban egy talk-show műsorvezetője álmokról, vágyakról, kívánságokról kérdezi a hallgatókat. Egy seattle-i kisfiú betelefonál és az édesapjának kér segítséget, aki felesége halála óta magányosan neveli őt. Annie-t (Meg Ryan), a bájos, házasság előtt álló lányt, aki autóvezetés közben a rádió éjszakai műsorát hallgatja, valósággal elvarázsolják a kisfiú és az édesapa (Tom Hanks) megindító szavai. A messzi távolból úgy érzi, épp a nagy ő hangját hallja a rádió hullámhosszán. Elhatározza, hogy kerül, amibe kerül, elindul és megkeresi az ismeretlent, akiben felismerni vélte az "igazit".

 

Dick és Jane trükkjei - Viasat3, június 2. csütörtök, 21h

Az éveken át tartó kitartó munka meghozza gyümölcsét, Dick Harper a média óriáscég alelnöke lesz. Ám a cég váratlanul összeomlik és Dicknek mennie kell. Még pénzt sem tudott félretenni a borús napokra. Most viszont zuhog, mintha dézsából öntenék. Dick és neje, Jane rettegve nézi, amint a csinos külvárosi otthonuk és az autóik elúsznak, az érdekbarátaik eltűnnek mellőlük. A korrupt munkaadója példáján felbuzdulva Dicknek ragyogó ötlete támad: ha a főnöke lopott, talán ő is célt érhet hasonló módszerrel. Frissen szerzett tudományával Dick és Jane kacagtató bosszúhadjáratba kezd.

 

Halálos fegyver - Film+, június 2. csütörtök, 21h

A nyugdíjra készülő Roger Murtaugh (Danny Glover) nyomozót a vakmerő Martin Riggs-szel (Mel Gibson) hozza össze a sors. Felesége halála óta Riggs a rendőrségi pszichológusok rémálma, két lábon járó időzített bomba, valóságos halálos fegyver _ zsaruigazolvánnyal a zsebében. A két rendőrnek egy öngyilkossági ügyet kell megoldania, melynek szálai a hírhedt nemzetközi drogkartellhez vezetnek. Hamar felismerik, ha túl akarják élni, meg kell bízniuk egymásban. Nem telik el 48 óra, és máris túlesnek egy közös családi vacsorán, ártalmatlanná tesznek néhány embert, túlélnek egy lövöldözést, kézigránátokat hajigálnak, tetőről ugrálnak, megmentik Murtaugh elrabolt lányát, és közben persze szórják a jobbnál jobb poénokat.

 

Bíbor folyók - Filmcafe, június 2. csütörtök, 21h

Az Alpok csúcsai által körbezárt francia kisvárosban sírrongálási ügyben nyomoz a forrófejű Kerkérian hadnagy. Tőle nem messze, az elit egyetem zárt világában a rutinos, magának való Niémans felügyelő egy különös gyilkosságra próbál magyarázatot találni. A nyomozás során a két zsaru keresztezi egymás útját. Nem igazán szívlelik egymást, de kénytelenek együttműködni. Hamarosan rájönnek, hogy a két ügy összefügg egymással. A helyzet azonban tovább bonyolódik, és újabb gyilkosságok történnek.

 

Jack Reacher - Mozi+, június 2. csütörtök, 21h

Amikor egy fegyveres megöl öt embert hat lövéssel, minden bizonyíték a letartóztatott gyanúsítottra utal. A kihallgatás során azonban a gyanúsított csak egy cetlit nyújt át a következő szöveggel: "Kerítsék elő Jack Reacher-t!" Így kezdődik a rendhagyó hajsza az igazság után, amelynek során Jack Reacher egy váratlan ellenféllel kerül szembe, aki mestere az erőszaknak, miközben súlyos titkot őriz...

 

Cleo - Ha visszaforgathatnám az időt - M5, június 2. csütörtök, 21h

Egy berlini mese egy elsőfilmes rendezőtől _ A csodálatos Amelie német változata….nem Párizsban, hanem Berlinben Egy mágikus óra, ami visszafordíthatná az időt… Filmünk álmodozó gyönyörű főszereplője, Cleo vágya, hogy megtalálja a mágikus órát, mióta hallott a kincs létezéséről. Egy napon megismerkedik Paul-lal, akinek a birtokába került egy kincses térkép, szövetkeznek és kezdetét veszi egy eszeveszett utazás Berlin pulzáló városában. Az álmodozó Cleo mindig is különös, érzékeny kapcsolatban volt a várossal, Berlinnel. Élete álma, hogy képes legyen visszafordítani az időt _ egy mágikus óra segítségével, amit még az 1920-as években raboltak el, és azóta sem került elő. Azt reméli, hogy az óra segítségével meg tudja menteni szülei életét. Egy nap találkozik a kalandor Paul-lal, aki egy lakóhajón él és nemrég egy aukción vett egy kincses térképet. Cleo újra reménykedni kezd, hogy talán ez a térkép elvezeti őt a rég áhított kincshez. Cleo és Paul kalandos utazásra indulnak Berlin örökké lüktető városán keresztül. Útjuk során izgalmas, szerethető figurákkal találkoznak, Berlin legendáival ismerkednek. A nagy utazás végén, Berlin sötét földalatti alagútrendszerében, Cleo szembe találja magát élete legfontosabb kérdésével: biztos, hogy vissza akarja fordítani az időt?

 

A túlélő - Moziverzum, június 2. csütörtök, 21h

Az Amerikai Külügyminisztérium egyik emberét azzal a megbízással küldik Londonba, hogy megakadályozzon egy esetleges terrorcselekményt. Mikor ő maga is gyanúba keveredik, nem marad más esélye, csak a menekülés.