Ezeket a filmeket ajánljuk csütörtökre

Csütörtök esti válogatás a tévéből.

Az Amazonas kincse - Film+, szeptember 15. csütörtök, 21h

Beck, a behajtó szerepében maga Rock rombol végig a kincsvadászok ösvényein. Utolsó feladata, hogy megkeresse és visszaszállítmányozza főnöke kalandor fiát, Travist, aki épp régész kíván lenni és az indiánok rég elveszett kincsét keresi a dzsungelben. Kezdetét veszi az őrült hajsza: a kincskereső, az embervadász, a sűrűben bujkáló gerillák, az aranybánya szeszélyes és kegyetlen tulajdonosa, egy skót dudás, egy bombázó csaposlány és egy csapat túlfejlett humorérzékű pávián kergetőzik a fák között, a kincs körül, az aranybányákban és egy katonai táborban.

 

FOMO - Megosztod, és uralkodsz - Paramount Network, szeptember 15. csütörtök, 21h

Gergőt és barátait három dolog foglalkoztatja: a bulizás, a sex, és internetes követőik. Egy éjszaka Lilla a fiúk áldozatává válik. Egy bátorság-teszt rosszul sül el és a fiatalok élete egy éjszaka alatt örökre megváltozik.

 

Nagyfater elszabadul - Moziverzum, szeptember 15. csütörtök, 21h

Sosem tudhatod a nagyfater milyen extra igényekkel áll elő. Jason Kellyt egy hét választja el, hogy feleségül vegye főnöke irányításmániás lányát, és így végre társtulajdonossá váljon apósa ügyvédi irodájába, amivel megkezdődhet kiszámítható, tökéletesnek tűnő élete. Azonban ez a szépen megtervezett jövő egy csapásra veszélybe kerül, mikor Jason szabadszájú nagyapja, Dick csőbe húzza a mit sem sejtő ifjú titánt. Dick a felesége halálát követő napon arra kéri unokáját utazzon el vele Daytonába, ahová a feleségével jártak el minden évben, és ahol éppen a Tavaszi Szünet nevű, vad partijairól híres fesztivál zajlik.

 

Piszkos lappal - Viasat Film, szeptember 15. csütörtök, 21h

Matt, az alkohol- és szerencsejáték _ függő egykori zsaru nyakig ül az adósságban. Ráadásul az egyetlen ember, akire még számíthat, volt feleségének férje és lányának gyámja. Amikor egy titokzatos férfi felajánlja, hogy kiegyenlíti minden tartozását egy elvetemült gengszter kiiktatásának fejében, Matt nem riad vissza a feladattól és ezzel örökre megváltozik az élete. A tiszta lapnak azonban ára van: sorra érkeznek az újabb végrehajtandó gyilkos megbízatások a város nagykutyáival a célpontban. Matt hamarosan saját bőrén tanulja meg, hogy az alvilági játszmákban semmi sem az, aminek látszik.

 

Króm hadművelet - Film Mánia, szeptember 15. csütörtök, 21h

Egy katonai osztag döntő fontosságú csatát vív Incshonban, a koreai háborúban.

 

Ismeretlen férfi - Viasat3, szeptember 15. csütörtök, 21h

Dr. Martin Harris (Liam Neeson) súlyos autóbalesetet szenved Berlinben. A kómából magához térve meglepve tapasztalja, hogy a felesége nem ismeri fel, és egy ismeretlen férfi (Aidan Quinn) elfoglalta az életét. Miután a hatóságok nem hisznek neki, Harris kénytelen a maga kezébe venni a nyomozást. Az egyetlen dolog, amin elindulhat, a taxi, amellyel balesetet szenvedett. A sofőr, Gina (Diane Krueger) segít neki kideríteni az igazságot, ami nagy meglepetéseket tartogat Harris számára.

 

A szörny - AMC, szeptember 15. csütörtök, 21.30h

Lake Placid, azaz Szelíd-tó pokoli hellyé változik, amikor szörnyű beszámolók kezdenek keringeni egy emberevő krokodilról. A tulajdonosok még a turistaszezon előtt szeretnének a híresztelések végére járni, és egy csapatot bíznak meg az ügy tisztázására. Még hogy krokodil a hegyek között? A nagyvárosi paleontológusnőt, Kelly Scottot (Bridget Fonda) egy helybéli keményfiú, Jack Wells (Bill Pullman) segíti a rejtély megoldásában. Munkájukat azonban jelentősen akadályozza egy túlbuzgó állatbarát, aki betegesen szereti a krokodilokat. Az új veszély hamarosan felborítja a kisváros csendjét.

 

Anakonda - AXN, szeptember 15. csütörtök, 22.55h

Terri Flores (Jennifer Lopez) és kis csapata a brazíliai őserdőbe érkezik, hogy dokumentumfilmet készítsenek egy titokzatos indián törzsről. Csatlakozik hozzájuk egy magányos vadász, Paul Sarone (John Voigt), aki karizmájának köszönhetően hamarosan átveszi az expedíció irányítását. Vezetésével egyre mélyebbre hatolnak az őserdő sűrűjébe, mire a filmesek rádöbbennek, hogy Sarone csapdába csalta őket. A megszállott vadászt ugyanis egyetlen cél hajtja: megtalálni és foglyul ejteni a folyó gyilkos urát, a 16 méteres anakondát.

 

Sosem voltál itt - Paramount Network, szeptember 15. csütörtök, 23h

Joe háborús veterán, és egykori FBI-ügynök. Karrierje során olyan dolgokat látott és tett, amik lényegében tönkretették az életét. Amikor épp nem az öngyilkosság gondolata marcangolja, különböző megbízásoknak tesz eleget, otthonról megszökött, eltűnt vagy emberkereskedők kezére jutott lányokat szabadít ki. Egy napon azonban olyan megbízást kap, mely sokkal veszélyesebb, mint bármi, amivel eddig szembe kellett néznie.

 

Bavadulva - Moziverzum, szeptember 15. csütörtök, 23.10h

1959-ben járunk, Indokínában. Miután a franciák kivonultak, a terület szinte teljes anarchiába csúszott. Háborús bűnösök, nemzetközi bűnözők melegágya lett. Martin Tillman ezen a kegyetlen vidéken próbál küzdeni a jobb életért, nem sejtve, hogy az útja végére legenda válik belőle.

 

Egyszer - M5, szeptember 15. csütörtök, 23.10h

A Fiú utcazenész, aki Dublin utcáin nappal slágereket, éjjel a saját számait énekli. A Lány cseh emigráns, aki alkalmi munkákból tartja el magát. A Fiú az apjával él, bedolgozik annak porszívójavító műhelyében. A Lány az anyjával és a kislányával él. A Fiút nemrég hagyta el élete nagy szerelme. A Lány nemrég hagyta ott a férjét. Egy nap a Lány megáll a Fiú előtt az utcán és önfeledten hallgatja a zenéjét. Ő is zenész, de nincs pénze zongorára, ezért egy hangszerboltba szokott bejárni, ahol megengedik neki, hogy zongorázzon. A Fiú elkíséri oda és ahogy eléneklik az első dalt együtt, egy láthatatlan, de annál erősebb kötelék alakul ki közöttük.

 

Texas gyilkos földjén - Film Mánia, szeptember 15. csütörtök, 23.10h

Mike emberölési ügyekkel foglalkozó nyomozó egy texasi városkában. Ő és társa, a New Yorkból átküldött zsaru, Brian egy szadista sorozatgyilkos után nyomoznak, aki áldozatai megcsonkított hulláit rendszerint egy közeli kísértetjárta mocsárban rejti el, melyet a helyiek csak "gyilkos földnek" hívnak. Bár a mocsaras terület kívül esik a hatáskörükön, mégsem tudnak hátat fordítani a hátborzongató gyilkosságoknak. Nemsokára a szadista tettes megváltoztatja a saját maga által írt játékszabályokat, és immár a nyomozókra kezd vadászni.

 

Végjáték - Viasat Film, szeptember 15. csütörtök, 23.10h

Az akcióvígjáték középpontjában két, kormánynak dolgozó kémcsapat áll, akiknek a bázisa egy titkos földalatti létesítményben van, és a Tarot kártya lapjairól kapták fedőneveiket. Amikor közös főnöküket titokzatos körülmények között meggyilkolják, mindkét csapat a másikat gyanúsítja az akcióval, így hamarosan kirobban köztük a háború.

 

Véres gyémánt - Film+, szeptember 15. csütörtök, 23.15h

Solomon (Djimon Hounsou), akit elválasztanak a családjától, és arra kényszerítenek, hogy a gyémántmezőkön dolgozzon, egy nap különleges drágakövet talál, amit élete kockáztatásával elrejt, hogy az érte kapott pénzzel megmentse a családját. Archer (Leonardo DiCaprio), az exzsoldos tudomást szerez a kincsről, és Mady Bowen (Jennifer Connelly) újságírónő közvetítésével Solomon mellé szegődik abban a reményben, hogy a kincs sikeres értékesítésével ő is jól jár, és végre elhagyhatja Afrikát. A két ember sorsa végzetesen összefonódik az életveszélyes vállalkozás során.

 

Hellboy II - Az Aranyhadsereg - Mozi+, szeptember 15. csütörtök, 23.15h

Mike Mignola képregényéből! Véget ért az emberiség és a Föld láthatatlan birodalma közti fegyverszünet. Az alvilág ura, a zsarnok Nuada herceg azt tervezi, hogy felébreszti az évszázadok óta szunnyadó gyilkos, elpusztíthatatlan Aranyhadsereget. Megöli az apját, hogy a koronájával életre keltse a föld alatt rejtőző sereget, melynek segítségével magához ragadhatja a hatalmat, felemelve a fantáziatestet öltött, elnyomott és elfelejtett fajokat. A Paranormális Kutató és Védelmi Iroda és az emberiség már csak Pokolfajzatban bízhat. Egyedül a szuperhős állíthatja meg a sötét uralkodót és martalócait, és mentheti meg a világot a megsemmisüléstől...

 

Tudom, mit tettél tavaly nyáron - Viasat3, szeptember 15. csütörtök, 23.25h

Az érettségi bankett varázslatos éjjelén négy végzős gimnazista _ két fiú és két lány _ beül egyikük új autójába és önfeledt hangulatban nekivágnak az éjszakának. Hirtelen a semmiből feltűnik egy alak. Ray hiába fékez, az ismeretlen mozdulatlanul fekszik az út közepén. A fiatalok pánikba esnek a rájuk váró súlyos büntetés miatt. Félelmükben olyan lépésre szánják el magukat, ami örökre megváltoztatja egész életüket. A holttestet a közeli mólóról a tengerbe dobják. Az ismeretlen azonban magához tér, de Barry szándékosan vízbe fojtja. A négy barát fogadalmat tesz, hogy megőrzik titkukat mindhalálig. Valaki azonban követi őket. Akárhova mennek, mindig a nyomukban van és mindent tud róluk. Látta, amit tettek. Ügyes és kegyetlen lelki terroristájuk ismeri minden gyenge pontjukat, nem akarja futni hagyni őket. Most visszafizeti nekik mindazt a szörnyűséget, amit ők okoztak az idegennek.