Ezeket a filmeket ajánljuk csütörtökre

Nincs is jobb csütörtök, mint a tévés!

Beverly Hills-i nindzsa - Viasat2, január 12. csütörtök, 20h

Az árva Haruról (Chris Farley), akit a tenger vetett ki a japán partokra, megtalálói, a harcművész mesterei azt hiszik, hogy ő az a gyermek, akinek eljövetelét egy ősi nindzsa legenda megjövendölte. Nagyot tévednek! Bár mindent megtesznek, hogy kiképezzék, hamar kiderül, hogy Haru egy nagy rakás szerencsétlenség. Mestere azonban mégis hisz benne, és amikor elérkezik a nagy lehetőség, elkíséri Beverly Hillsbe egy titokzatos, gyönyörű lány megsegítésére. És a nagy fehér nindzsajelölt elindul Amerikába, ahol tekintélyes kilóit és kissé egyedi harcstílusát az igazság oltalmazására használja, mindenki őszinte megrökönyödésére.

 

A mesterlövész - Moziverzum, január 12. csütörtök, 21h

A visszavonult mesterlövész, James Dial sohasem bocsátotta meg magának, hogy futni hagyta a világ egyik legveszedelmesebb terroristáját. Nem is kérdés hát, hogy újra fegyvert ragad, amikor is egykori megbízói felkeresik a lehetőséggel: fejezze be, amit elkezdett. A rutinmunkának ígérkező küldetés azonban hamarosan rémálommá válik, amikor a teljes brit rendőrség Dial nyomába ered. Majd, amikor Windsor főnyomozó megölésével is őt gyanúsítják, Dial ráébred, hogy megbízói átverték. Egyetlen reménye egy 12 éves kislány, akinek a segítségével kétségbeesett kutatásba kezd a gyilkos és az igazság után...

 

Szupercella 3: Az ördögverem - RTL HÁROM, január 12. csütörtök, 21h

A biztonsági szakértőt, Ray Breslint (Sylvester Stallone) egy hongkongi milliárdos keresi meg azzal, hogy segítsen kiszabadítani a lányát, akit elraboltak. Hamarosan kiderül, hogy a lányt Breslin ellenségének, Lester Clarknak a fia (Devon Sawa) tartja fogságban Lettországban, egy titkos és veszélyes bűnözőkkel teli börtönben. Breslin azonnal mozgósítja Derosát (Dave Bautista) és csapatát, és közben nem is sejti, hogy a bosszúra éhes Clark milyen meglepetéseket tartogat még számára. Hamarosan Breslin barátnőjét is elrabolják.

 

A testőr - Film Mánia, január 12. csütörtök, 21h

Roland Sallingert (Steven Seagal), a Los Angeles-i zsarut korrupt társa lelövi. Sallinger túléli a merényletet, de később kénytelen megválni a rendőrségtől. A szakmától azonban nem: különleges terrorelhárítási kiképzésen vesz részt. Egy nap régi barátja, Conner Wells (Steph DuVall), a Texasban élő gazdag üzletember keresi meg. Azt szeretné, hogy Sallinger Wells lánya, Nikita (Liezl Carstens) testőre legyen. Kiderül, hogy Nikitát többször megfenyegették, majd emberrablók csaptak le rá. Sallinger habozás nélkül igent mond, s könyörtelenül szembeszáll a kegyetlen gengszterekkel.

 

Alita: A harc angyala - Mozi+, január 12. csütörtök, 21h

Évszázadok múlva a jövőben, Iron City roncstelepén egy kiber-doktor, Ido, rábukkan a magára hagyott, eszméletlen kiborglányra, Alitára, és magával viszi klinikájára. Magához térve, Alita képtelen felidézni, kicsoda ő, és a világról sincsenek ismeretei; minden új élményt jelent számára. Próbál hozzászokni új életéhez és Iron City veszedelmekkel teli utcáihoz, miközben Ido óvná őt rejtélyes múltjától. A lány összebarátkozik a talpraesett Hugóval, aki viszont inkább segítene neki visszanyerni emlékezetét. A két fiatal egyre közelebb kerül egymáshoz, ám az Alita nyomában járó halálos erők hamarosan fenyegetést kezdenek jelenteni kapcsolatukra. Ekkor ébred rá a lány, hogy különleges harci képességekkel rendelkezik, amiket barátai és szerettei védelmezésére fordíthat. Elhatározza, hogy fényt derít származására; Alita olyan útra indul, ami során megmérkőzik e sötét, romlott világ igazságtalanságaival, és azt is felfedezi, hogy egyetlen fiatal nő is képes változtatni a világon, amiben él.

 

Ál/Arc - Film+, január 12. csütörtök, 21h

Sean Archer (John Travolta) FBI-ügynök élete legőrültebb akcióját hajtja végre, amikor orvosi beavatkozással arcot cserél gyűlölt ellenségével, a kómába esett Castrol Troy-jal (Nicolas cage). A megszállott ügynök így próbálja kiszedni a kegyetlen terrorista öccséből, hová rejtették a várost fenyegető bombát. Csakhogy időközben az arc nélküli Troy magához tér, és bosszúra éhesen Archer arcával távozik a kórházból.

 

A Vaslady - M5, január 12. csütörtök, 21.10h

A Vaslady meghitt és meglepő életrajzi film Margaret Thatcherről, az Egyesült Királyság első es egyetlen női miniszterelnökéről. A XX. Század egyik legismertebb és legbefolyásosabb asszonya a semmiből érkezett, és szétzúzott minden nemi és osztálybeli előítéletet egy olyan világban, ahol az érkezéséig kizárólag férfiak uralkodtak.

 

Kalandorok - DUNA Televízió, január 12. csütörtök, 22.12h

Elekes Géza trombitaművész a magánéletben nem túl jól muzsikál, a negyedik házassága is csődöt mondott. Egyik nap felhívja az apja, akivel már évtizedek óta nem beszélt telefonon. Ennek hatására a fiával, a zavaros ügyekben utazó Andrással felkerekedik, hogy meglátogassa a határon túl élő szüleit. Erdélybe érve az apja azzal fogadja: elege van az asszony féltékenységi jeleneteiből, hozzáköltözik. Géza vonakodva fogadja az ötletet, de végül a három férfi elindul Budapestre. Útközben számos megpróbáltatással szembesülnek: gázolás, üldözés, nők, hullák és a zöldhatár vár a kalandorokra...

 

Mr. Brooks - Filmcafe, január 12. csütörtök, 22.55h

Mr. Brooks látszólag az amerikai középosztály megtestesült mintaképe: sikeres üzletember és boldog családapa. Mindez azonban csak álca, Mr. Brooks valójában brutális sorozatgyilkos. Két esztendőn át sikerült visszafognia a benne szunnyadó sötét erőt, ám a gyilkos ösztön most újra kitört belőle. Ezúttal egy szeretkező pár az áldozat, ám egy szemtanú is akad. Tom hamarosan bejelentkezik nála, ám nem pénzt akar, hanem életre szóló élményre vágyik. Nem elég, hogy Mr. Brooksnak meggyűlt a baja a zsarolóval, de egy okos nyomozónő, Tracy Atwood is a nyomában van.

 

Támadóerő - Viasat Film, január 12. csütörtök, 22.55h

Marshall Lawson egy hidegvérű és látszólag véletlenszerű támadás során elveszíti elit kommandóját. A brutális öldöklés szokatlan körülményei felkeltik a gyanúját, és a saját szakállára nyomozni kezd az ügyben. Hamarosan egy szupertitkos katonai akció nyomaira bukkan, és ezzel kimondja maga fölött a halálos ítéletet. Lawsont azonban semmi sem állíthatja meg: könyörtelen háborút indít a hadsereg szakadár csoportja ellen, amely droggal próbálja megfertőzni a világot.

 

Hetedik - AMC, január 12. csütörtök, 22.55h

A történet helyszíne New York vigasztalan, szürke és nyirkos betonrengetege, ahol őrült sorozatgyilkos után nyomoz a rendőrség. A férfi a Bibliában megírt hét halálos bűnlajstromát követve szedi áldozatait, míg üldözői, a nyugdíjba készülő, higgadt és bölcs, William Sommerset nyomozó és a türelmetlen, lobbanékony újonc, David Mills megpróbálják megakadályozni beteg terve végrehajtásában. A befejezés azonban olyan csavart tartogat, amihez foghatót csak a legjobb Hitchcock-filmekben láthattunk. A lélegzetelállítóan izgalmas krimi-thriller az elmúlt évek egyik kultuszfilmjévé vált!

 

Taxisofőr - AXN, január 12. csütörtök, 23h

Travis Bickle, a Vietnamot megjárt veterán nem leli helyét New Yorkban. Éjszakai taxisként dolgozik, aki napközben álmatlanságtól gyötörve a tévét bámulja, éjjel pedig furábbnál furább figurákat fuvaroz. Nőttön nő benne a vágy, hogy ne csak dühöngjön a világ mocskosságán, hanem változtasson is rajta. Sikertelenül közeledik egy szép politikai aktivista lányhoz, hasztalan győzködi a vidékről feljött, kiskorú prostituáltat, hogy térjen jó útra, hiába üzeni a polgármesterjelöltnek, hogy takarítsa el az utcákról a szemetet. Úgy érzi, neki kell cselekednie: kopasz fején kis sörénnyel, dagadóra gyúrt izmokkal, pisztollyal a kezében elindul, hogy rendet tegyen.A kaptár 3. - Teljes pusztulás

 

A kaptár 3. - Teljes pusztulás - Moziverzum, január 12. csütörtök, 23h

Miután a kísérleti stádiumban lévő T-vírus kiszabadult a Védernyő Vállalat titkos földalatti laboratóriumából, először Racoon City városát, majd az egész világot megfertőzte és a népesség nagy részét zombivá változtatta. Alice egykor maga is kísérleti alany volt, akinek a kutatók megváltoztatták a génjeit. Ennek köszönhetően emberfeletti képességekre tett szert, amelyeket a gátlástalan tudósok, illetve a cég ellen fordított. Egyetlen dolog élteti és hajtja, hogy bosszút álljon a szenvedéseiért és segítsen az életben maradottaknak. Régi és új társaival most az elnéptelenedett Las Vegasban portyázik...

 

Az üres ember - Mozi+, január 12. csütörtök, 23.30h

Az üres ember egy természetfeletti horrorfilm telis-tele akcióval, feszültséggel és színtiszta borzongással. Miután egy középnyugati kisvárosból titokzatos módon kezdenek eltünedezni a tinédzserek, a helyiek gyanút fognak, hogy az eltűnések talán kapcsolódhatnak egy félelmetes helyi legendához. A nyugalmazott zsaru, James Lasombra (James Badge Dale), aki még mindig próbálja feldolgozni felesége és fia halálát, elkezdi vizsgálni a közösséget megrázó történéseket. Az események bizarr fordulatot vesznek, amikor Lasombra felfedez egy titkos okkultista csoportot, akik úgy tűnik, hogy egy szörnyű, misztikus entitást próbálnak életre hívni. Nem sokkal később Lasombra rájön, hogy a saját és a hozzá közel állók életét is szörnyű veszély fenyegeti.

 

Good Will Hunting - Paramount Network, január 12. csütörtök, 23.40h

Amerika egyik legjobb egyetemének legbrilliánsabb elméje nem egy diák, hanem a fiú, aki az iskola folyosóit takarítja. Will Hunting egy eszes, munkásréteg-beli zseni, aki azonban megbukik az élet iskolájában. Will a megengedhetőnél többször nézett már szembe a törvénnyel, és most az utolsó esélyt egy pszichológus tanár jelentheti számára. A professzor az egyedüli ember Will élete során, aki közel tud férkőzni hozzá. Miután Will rákényszerül arra, hogy szembenézzen múltjával, rájön, hogy ő maga az egyedüli akadály, ami visszarántja őt.

 

Rejtélyek szigete - Film+, január 12. csütörtök, 23.55h

Edward Malus (Nicolas Cage), a visszavonult seriff egy kislány után nyomoz, aki titokzatos módon tűnt el egy félreeső szigeten. Amikor megérkezik, furcsa érzése támad a sziget zárkózott lakóival kapcsolatban. Ez az érzése egyre fokozódik, amikor elkezdi leleplezni a különös szexuális rituálékat és az emberáldozatokat.