Ezeket a filmeket ajánljuk csütörtökre

Töldsd a csütörtök estét is a tévé előtt!

Meg vagyunk lőve - Viasat2, szeptember 7. csütörtök, 20h

Colleen Gibson fülig szerelmes a jóképű Dickbe. Egy jósnő azonban elárulja neki, hogy kedvese gyakran jár más szoknyák után is. Túltéve magát érzelmein, a csalódott lány véget vet a viszonynak. A szakításba azonban egy kis hiba csúszik, amikor az ifjú hölgy egy pisztollyal a kezében próbálja nyomatékosítani szándékát és a fegyver véletlenül elsül. Coleen számára a legfontosabb kérdés ezek után már az, hogy mit tegyen a jóképű hullával.

 

Bizonyítás - Paramount Network, szeptember 7. csütörtök, 21h

Catherine éveket áldozott zseniális, ám mentálisan instabil apjának, Robertnak az ápolására. Apja halála után hátrahagy egy rejtélyt ami kihat a lány életére és épelméjűségére.

 

A sziget - Film+, szeptember 7. csütörtök, 21h

Licoln 6 Echo (Ewan McGregor) és Jordan 2 Delta (Scarlett Johansson) több száz társukhoz hasonlóan szigorú ellenőrzés alatt élnek, és mindegyikük abban reménykedik, hogy kiválasztják a szigetre, amely az egyetlen lakható hely maradt a Földön. Lincoln azonban hamarosan rájön, hogy minden, amit eddig saját magáról és a világról tudott az hazugság, a sziget meséje pedig a legkegyetlenebb átverés. Miután egyértelművé válik számukra, hogy holtan értékesebbek, mint élve, Lincoln és Jordan megszöknek a zárt létesítményből.

 

Törvénytisztelő polgár - Moziverzum, szeptember 7. csütörtök, 21h

Egy betörés vérengzéssé fajul, az egyedüli túlélőt semmi sem gátolhatja meg abban, hogy megbosszulja szeretteinek halálát. A Törvénytisztelő polgár az Olasz meló rendezőjének új, pörgős akciójelenetekkel teli filmje. Clyde Shelton (Gerard Butler) egy becsületes családapa, akinek feleségét és lányát brutálisan meggyilkolják a félresikerült betörés során. Miután a gyilkosokat elfogják, az ügy Nick Rice (Jamie Foxx), a feltörekvő ügyész kezében landol. Nick az egyik gyanúsítottnak vádalkut, és ezzel együtt enyhe ítéletet ígér, a gyilkos cserébe a társa ellen vall. Tíz évvel később a vádalkut kötött bűnözőt holtan találják, Clyde Shelton rögtön bevallja, hogy ő a tettes. Amikor előzetes letartóztatásba helyezik, figyelmezteti a ranglétrán már feljebb lépett egykori ügyészt, ha nem ismerik el tévedésüket az ügyet tárgyaló kollégáival együtt, minden résztvevő a gyilkosok sorsára jut. Hamarosan megkezdődik a tíz évig tervezett véres sakkjátszma.

 

Szindbád - Magyr Mozi TV, szeptember 7. csütörtök, 21h

Szindbád a szépséget a természet változásaiban, a szerelemben és nem utolsósorban a kulináris élvezetekben véli megtalálni. Gondolataiban életre kelnek emlékei. Megbarnult fényképek, elszáradt virágok, elsárgult szerelmeslevelek hozzák elő a múltból a szépasszonyokat, lányokat, a hozzájuk fűződő múló érzéseket, s a felejthetetlen húsleves illatát…

 

Mars – Az utolsó napok - Film Mánia, szeptember 7. csütörtök, 21h

Az első emberi legénységgel kivitelezett Mars-misszió utolsó napján Vincent Campbell a Tantalus bázis egyik asztronautája fantasztikus felfedezést tesz: olyan fosszíliákat talál, amelyek egyértelműen a bakteriális életre utalnak. Vincent azonban nem akar osztozni a dicsőségen a legénység többi tagjával, így a parancs ellenére egyedül indul küldetésre, hogy további bizonyítékokat találjon. Mintagyűjtés közben azonban a porózus talaj beszakad alatta, és egy mély barlangba zuhan. Kollégái összetörve, épphogy életben találnak rá, majd nem sokkal később egy másik társuknak is nyoma veszik. A csapat lassan rájön, hogy a halottnak hitt életforma talán mégis életben van, és ha nem érik el időben az űrhajót, talán mindannyiukkal végez.

 

A leleményes Hugo - Viasat Film, szeptember 7. csütörtök, 21h

Órás apja halála után iszákos nagybátyja veszi magához Hugót. A nagybácsi eltűnése után az árva fiú a pályaudvar óráinak javításával foglalatoskodik a legnagyobb titokban, vigyázva arra, nehogy elcsípjék. A főfelügyelő ugyanis az árva gyerekeket lelencházba dugja. Szabadidejében Hugo az egyetlen örökségét, a különös gépembert próbálja működésbe hozni, mivel meggyőződése, hogy az az apja üzenetét hordozza. Amikor alkatrészt lop hozzá a pályaudvari játékboltból, a tulaj lefüleli a fiút. Az árus keresztlánya, Isabelle azonban elhatározza, hogy segít neki. A gép körüli nyomozás sztorijába beágyazódik az egyik első világhírű filmes sorsa, bár az idős úr nem szívesen emlékezik hajdani dicsőségére, mert túl fájdalmas volt a bukása.

 

Die Hard - Drágább, mint az életed - Mozi+, szeptember 7. csütörtök, 21h

Régi ismerősünk, a zsaru John McClane megtudja, hogy a fiát, Jack-et letartóztatták Oroszországban. Bár elhidegültek egymástól, azonnal a segítségére indul, és Moszkvába utazik. Megdöbbenve szembesül azzal, hogy a fia beépített ügynökként azon dolgozik, hogy megvédje a kormány informátorát, Komarovot. A nézeteltéréseiket félretéve össze kell fogjanak, hogy kimenekítsék a férfit az országból, és megakadályozzák azt a bűntényt, amely katasztrófával fenyegeti a világot. Ehhez pedig Csernobilon át vezet az út...

 

Csók, Anyu! - M5, szeptember 7. csütörtök, 21.10h

Kádár-korszak végi életkép egy négytagú középosztálybeli családról. A helyszín egy majdnem tökéletesen kész, kétszintes ház. Kalmáréknak jól megy. Legalábbis anyagilag. A papa maszekol, a mama idegenvezető _ mindenki rohan, soha nincs ideje semmire. Még a két imádott gyerekre, a gimnazista Marira és a kis Petire sem, aki iskola helyett egész nap egy maga gyártotta periszkóppal tanulmányozza titokban a környék életét. A család belső kommunikációja írásban, a konyhai üzenőtáblán zajlik. Marinak egy pillanatra sikerül megállítania ezt a folyamatot…

 

Kígyófej - AMC, szeptember 7. csütörtök, 22.45h

Louisiana mocsaraiban mindig is nyüzsögtek a veszélyes ragadozók, de ilyen vérszomjas szörnyeteg még soha nem fenyegette az itt élőket. Egy óriás, génmanipulált ragadozó hal les áldozataira a vízben. Útját a parton szétszórt, megcsonkított holttestek jelzik. A hatóságok legjobb embereiket bízzák meg a brutális lény megfékezésével. A szörnyeteg azonban vízben és szárazföldön is képes lélegezni, gyorsan mozog, az étvágya pedig csillapíthatatlan.

 

A bűn hálójánan - Filmcafe, szeptember 7. csütörtök, 22.45h

Mallory Kane (Gina Carano) kiváló ügynök, aki az amerikai kormánynak dolgozik, és a világ legveszélyesebb pontjain teljesíti a megbízásait. Egy sikeres akció után azonban gyilkossággal vádolják, és hamarosan profi bérgyilkosok veszik üldözőbe, akik minden trükkjét ismerik. Mallory kénytelen szembesülni azzal, hogy elárulták. Országról országra menekül, míg végül úgy dönt, szembe néz üldözőivel, csapdát állítva tisztázza magát és kideríti, ki az áruló.

 

Vérmesék - RTL HÁROM, szeptember 7. csütörtök, 23h

A hírhedt maffiózó családnak mindene megvolt egészen addig míg Fred (Robert De Niro), a családfő az FBI-nak tett vallomásával három keleti parti maffiafőnököt is rács mögé juttatott, veszélybe sodorva ezzel kicsiny famíliája hétköznapjait. Húsz millió dolláros vérdíjjal a fején a tanúvédelmi program sem tűnik életbiztosításnak, de a maffia első számú ellenségének nem sok választása marad. Stansfield ügynököt (Tommy Lee Jones) kapja a feladatot, hogy Franciaországba telepítse és védelmezze Franket, feleségét, Maggie-t (Michelle Pfeiffer), két gyerekét Belle-t (Dianna Agron) és Warrent (John D'Leo).

 

A hónap dolgozója - Moziverzum, szeptember 7. csütörtök, 23.15h

Vincent egész életében közalkalmazott szeretett volna lenni, hogy a kényelmes élettel járó előnyöket maximálisan kihasználhassa. Ráadásul a munkajog értelmében kirúghatatlan, így igazi nyugdíjas állás az övé. Egy nap azonban az élete fenekestül fordul fel: amikor a kormány megszavaz egy hatalmas megtakarítási tervet, Vincent feje felett megjelenik a munkanélküliség réme. Mivel azonban önszántából nem hajlandó felmondani, kirúgni pedig nem lehet, főnöke a lehető leglehetetlenebb helyekre helyezi át, hogy megtörje a férfi ellenállását. Az Északi-sark, a börtön, a bűnözőktől hemzsegő külváros csak néhány, ahol Vincentnek az állása mellett az életéért is küzdenie kell. Ám a megpróbáltatásai során nemcsak a szépséges Evával és a szerelemmel ismerkedik meg, de egy szakszervezeti vezetőtől is tanácsokat kap, hogy miképp tartson ki a végsőkig.

 

Farkas - Viasat Film, szeptember 7. csütörtök, 23.40h

Will Randall egy könyvkiadó szerkesztője üzleti útjáról hazafelé tartva véletlenül elgázol egy farkast. Mikor kiszáll, hogy megnézze, mi történt, az állat megharapja, és ezzel drámai változás következik be a férfi életében. Érzékei élesebbé válnak, ereje megsokszorozódik, és éjszakánként különös szenvedély keríti hatalmába: magányos sétákra indul New York utcáin, melyekről később csak homályos emlékei maradnak. Lassanként a fenevad teljesen a hatalmába keríti, és a biztos pusztulás várna a farkasemberre, ha nem találna rá egy asszony szerelmére, aki minden körülmények között kitart mellette...

 

Az Amazonas kincse - AXN, szeptember 7. csütörtök, 23.50h

Beck, a behajtó szerepében maga Rock rombol végig a kincsvadászok ösvényein. Utolsó feladata, hogy megkeresse és visszaszállítmányozza főnöke kalandor fiát, Travist, aki épp régész kíván lenni és az indiánok rég elveszett kincsét keresi a dzsungelben. Kezdetét veszi az őrült hajsza: a kincskereső, az embervadász, a sűrűben bujkáló gerillák, az aranybánya szeszélyes és kegyetlen tulajdonosa, egy skót dudás, egy bombázó csaposlány és egy csapat túlfejlett humorérzékű pávián kergetőzik a fák között, a kincs körül, az aranybányákban és egy katonai táborban.