Ezeket a filmeket ajánljuk hétfőre

Hétfő este ezekkel a filmekkel lazulhattok.

Penge: Szentháromság - Film+, július 18. hétfő, 21h

Penge (Wesley Snipes), a világ legelszántabb vámpírgyilkosa visszatér egy harmadik, egyben utolsó ütközet kedvéért. A vámpírvadász éveken át az éjszaka leple alatt harcolt a vérszívók ellen, de most, hogy az FBI vérdíjat tűzött ki a fejére, kénytelen kimerészkedni a napfényre, hogy egyesítse erőit egy emberekből álló vámpírvadász klánnal, melynek létezéséről még csak nem is tudott. Oldalán két rettenthetetlen ifjúval, Abigaillel (Jessica Biel) és Hanniballal (Ryan Reynolds) Penge egy ősi ellenfél nyomába szegődik, aki nem más, mint a legelső vámpír, minden vérszívó őse: Drakula (Dominic Purcell).

 

D-War - Sárkányháború - Film Mánia, július 18. hétfő, 21h

Egy koreai legenda szerint minden ötszáz évben az égiek kitüntetnek egy kígyót (azaz egy Imoogit) jócselekedeteiért, s átváltoztatják mennyei sárkánnyá, akinek az a feladata, hogy a Földön megtaláljon egy nagyhatalmú medált mielőtt a gonosz sárkány rá nem akad. A történet az ősi Koreában kezdődik, ahol születik egy leánygyermek, Narin, kinek vállán egy sárkány alakú tetoválást lehet tisztán kivenni. Ő a kiválasztott, aki magában hordozza a medált. A rá ügyelő szerzetes kiképez egy fiatal fiút, Haramot, hogy óvja meg a lányt, és gondoskodjon róla, hogy az általa hordozott hatalom ne kerüljön rossz kézbe. A két fiatal természetesen egymásba szeret, ám harcuk tragédiával végződik, a gonosz elől menekülve egy szakadékba vetik magukat, s így az Imooginak várni kell, hogy a medál újra feltűnjön. Los Angeles, napjainkban. Ethan, a fiatal riporter egy súlyos katasztrófa helyszínére érkezik a belvárosba. Mintha egy hatalmas lény pusztított volna ott. Ethan visszaemlékszik egy férfira, aki gyermekkorában megismertette vele a kígyó és a medál legendáját, és azt mondta neki, hogy eljön az idő, amikor meg kell majd találnia a medált. Kiderül, hogy Haram és Narin újjászülettek Ethan és egy Sarah nevű lány testében, így hősünknek nem sok ideje marad arra, hogy megtalálja Sarah-t, és hogy legyőzze a hatalmas sárkánysereget. Szerelme és az emberiség sorsa a tét.

 

Szemben a Nappal - Viasat Film, július 18. hétfő, 21h

Meggyilkolják Tokió kormányzóját. A nyomok a japán gengszterek, a jakuzák világába vezetnek. Az amerikai Központi Hírszerző Ügynökség főnöke a volt CIA-ügynökhöz fordul segítségért. Travis Hunter Japánban nőtt fel és mestere a távol-keleti harcművészeteknek. Rá vár a feladat, hogy felkutassa a tetteseket, segítőtársa egy zöldfülű FBI-ügynök, Sean Mac. Hamarosan kiderül, hogy a kormányzó likvidálása csak az első lépés a nemzetközi összeesküvésben, amelynek célja a kemény drogok szabad áramoltatása a japán és a kínai maffia között.

 

Az útvesztő: Halálkúra - Mozi+, július 18. hétfő, 21h

Az útvesztő-trilógia nagyszabású befejező részében a tisztársak, élükön Thomasszal, végső s egyben legveszélyesebb küldetésükre indulnak. Hogy megmentsék barátaikat, be kell törniük a VESZETT fennhatósága alatt álló legendás Utolsó Városba, ami a korábbinál is halálosabb útvesztőnek bizonyulhat. Aki élve kijut, választ kap azokra a kérdésekre, ami a kezdetek óta foglalkoztatják a tisztársakat. 

 

A hazafi - Moziverzum, július 18. hétfő, 21.30h

Dr. Wesley McLaren a múltban orvosszakértőként dolgozott egy titkos katonai bázison, ahol egy fanatikus megszállott, tesztelés céljából elszabadít egy mesterségesen előállított vírust. Montana állam lakosságának nagy része áldozatául esik a biológiai katasztrófának, köztük McLaren felesége és kisfia is. A megrázó esemény hatására McLaren visszavonul az aktív munkától, és a kislányával vidékre költözik. A katonai célokra kifejlesztett vírust azonban ismét bevetik. A halálos biológiai fegyver hatástalanítása most McLaren-re vár...

 

Sikoly 3. - Film Mánia, július 18. hétfő, 22.30h

A Sikoly 3, film a filmben: a színhely Hollywood, a Döfés 3 _ Visszatérés Woodsboróba című film forgatása. Sidney a Windsor egyetemen történtek óta visszavonultan él Észak-Kalifornia egy eldugott erdejében, de halott anyja képe még mindig kísérti. Egy napon őt is felhívja a gyilkos, aki a woodsborói borzalmakról szóló film forgatásán újból szedi áldozatait, otthagyva mellettük Sidney anyjának képét. Sidney Hollywoodba utazik, de feltűnik Gale Weathers, a sikeres tévériporter, mint a Woodsboro-ügy szakértője és régi szerelme Dewey Riley is, aki a készülő film technikai tanácsadója. A Döfés 3 színhelyén mindannyian szembesülnek az őket játszó színészekkel, és a kérdéssel, hogy a gyilkos "forgatókönyve" alapján vajon ki lesz a következő áldozat.

 

Amerikai pszichó - Filmcafe, július 18. hétfő, 22.45h

Patrick Bateman egy gazdag és befolyásos Wall Street-i befektető fia, igazi aranyifjú. Könnyen halad előre az apja által kitaposott úton, megszállottja a pénznek, a sikernek, a divatnak és a stílusnak. Igazi társasági ember, központi figura, amolyan kétlábon járó sikersztori. Bateman emellett minden idők legkegyetlenebb és leggátlástalanabb sorozatgyilkosa is. Ismerősöket és ismeretleneket mészárol le különös kegyetlenséggel, nem válogatva az eszközökben _ kés, láncfűrész, fegyver, nála egyre megy. Indítéka nincs _ hacsak az ölés gyönyöre nem számít annak. A rendőrség sötétben tapogatózik, eleinte senki nem gondol arra, hogy a legbefolyásosabb körökben kellene keresni az egyes számú közellenséget.

 

Harcosok klubja - Film+, július 18. hétfő, 23.20h

Tyler (Brad Pitt) és Jack (Edward Norton) egy különös, titkos társaság, a Harcosok Klubjának megalapításával próbál megszállottan úrrá lenni a világ káoszán. Ha éjjel az utca összes nyilvános telefonja összetörik, ők jártak ott, ha egy köztéri szobor óriás fémgömbje legurul talapzatáról, és szétrombol egy gyorsétkezdét, az is a Klub műve, s ha egy bank parkolójának összes autóját összerondítják a galambok, az sem véletlen. A Harcosok Klubja vigyáz a leveleinkre, átveszik telefonüzeneteinket, kísérnek az utcán; és még csak most készülnek a végső dobásra...

 

Gyémánthajsza - Moziverzum, július 18. hétfő, 23.25h

Lucas Hill gyémántkereskedő és a legjobb a szakmájában. Miután egy északi kisvárosba utazik, hogy üzletet kössön egy kétes hírnevű vállalkozóval, rájön, hogy a tét most sokkal nagyobb, mint eddig bármikor. Bár nem tudott róla, de a nála lévő gyémántok eredete igencsak megkérdőjelezhető, és miután erre a vevő is rájön, Hill élete veszélybe kerül.

 

Barátság extrákkal - Viasat3, július 18. hétfő, 23.45h

Jamie munkaügyis fejvadász New Yorkban, Dylan nagymenő szerkesztő Los Angelesben. Mindketten fiatalok, sikeresek, de szerencsétlenek a szerelemben, miközben családi gondokkal küszködnek. Egy jó munka ígéretével Jamie a Nagy Almába csábítja Dylant, sőt, a munkáltató mellett maga is rákattan a srácra. Az érzés kölcsönös, ám mindketten félnek egy esetleges újabb csalódástól. A helyzet tisztázása érdekében megállapodnak, hogy a kapcsolatuk szerelemtől és más kötöttségektől mentes, pusztán szexuális célzatú lesz. Ám más dolog ígérni valamit, és más betartani.

 

13 óra: Bengázi titkos katonái - Paramount Network, július 18. hétfő, 23.50h

Michael Bay filmje, a 13 ÓRA: BENGÁZI TITKOS KATONÁI egy valódi eseményeket bemutató izgalmas történet, melyben 6 ex-katonai operátor, akiknek feladata a CIA-kirendeltség megvédése volt, szembeszállt az elsöprő túlerőben lévő terroristákkal, mikor azok 2012. szeptember 11-én megtámadták az amerikai diplomáciai képviselet épületcsoportját. Mikor minden rosszra fordult, ennek a hat férfinak volt bátorsága ahhoz, hogy jót cselekedjen. A film Mitchell Zuckoff, a New York Times bestseller szerzőjének könyvén, a 13 ÓRA: BENGÁZI TITKOS KATONÁI című valós eseményeket bemutató könyvén és az Annex Biztonsági Csoport tagjai által elmondottakon alapul.