Ezeket a filmeket ajánljuk hétfőre

Hétfő esti szórakozás a képládában.

A Bourne-csapda - Mozi+, augusztus 1. hétfő, 21h

 

 

Két évvel ezelőtt Jason Bourne azt hitte, hogy sikerült elmenekülnie a múltja elől. Ám hiába tűnt el a kedvesével együtt a világ szeme elől, sokaknak áll érdekében, hogy holtan lássák. A pár rejtőzködve él egy kis faluban, amikor felbukkan egy ügynök. Mindent hátrahagyva elmenekülnek, ám Marie áldozatul esik az üldözőiknek. S egykori munkaadói, az Ügynökség emberei ugyanúgy Bourne nyomában vannak, mint a maffiózó zsoldjában álló bérgyilkos. A hajsza tehát ott folytatódik, ahol régen abbamaradt. A helyzet azonban annyiban változik, hogy az ügynököt immár a személyes bosszú is hajtja…

 

Vas - AMC, augusztus 1. hétfő, 21h

 

 

Cary (Martin Henderson) több motort is ellopott az egyik motoros banda főnökétől, Henrytől (Matt Schulze). Csakhogy a motorokban elrejtve ott lapult valami, ami nagyon értékes volt, ezért Henry meg akarja leckéztetni azt, aki túljárt az eszén. Amikor megölnek egy rivális motorost, Carynek menekülnie kell, mivel minden nyom hozzá vezet. Hogy tisztázza magát, el kell kapnia az igazi gyilkost, persze úgy, hogy közben elkerülje a nyomában járó FBI-ügynököt és a bosszúszomjas Henryt is.

 

Babylon A.D. - Film Mánia, augusztus 1. hétfő, 21h

 

Az apokalipszis után, valamikor a nem túl távoli jövőben, a világ tele van háborús zónával, ahol mindennapos az erőszak. A kemény harcos, Toorop a túlélés egyszerű szabálya szerint él: öl, vagy őt ölik meg. Az egykori veterán elvállalja a sok pénzzel és egy tiszta útlevéllel kecsegtető megbízást: a gyönyörű Aurorát és a kísérőjét kell épségben leszállítania New Yorkba. Arról azonban mit sem tud, hogy a nő valójában egy olyan organizmust hordoz a testében, amely fontos szerepet játszik a nagyhatalmú szekta világmegváltó tervében. A világ sorsa Toorop kezében van.

 

Pofoncsata - Viasat3, augusztus 1. hétfő, 21h

 

 

Egy iskolai tanári kábé épp olyan, mint maga az élet: zavaros, zajos, látszólag senki sem normális, miközben a valóságban... tényleg senki sem normális. És néha pofozkodnak. Egy buzgó, bár kis növésű tanerő (Charlie Day), aki az életében még alig találkozott más kalanddal, mint a reggeli becsengetés, véletlenül kirúgatja egy kollégáját. Az állását vesztett pedagógus (Ice Cube) a gátlásait is elveszíti, és úgy dönt, hogy bosszút áll: tanítás utánra verekedni hívja a betoji pedagógust. A közelgő bunyónak pillanatok alatt híre megy, minden osztály a nagy összecsapásra készül, és senki sem kételkedik abban, hogy kit fognak laposra verni. Maga a jövendő áldozat sem. De mit tehetne mást? Készülni kezd, hogy ha már muszáj kapnia néhány maflást, legalább méltósággal essen hanyatt...

 

Félholt - Film+, augusztus 1. hétfő, 21h

 

 

Az Új Alcatraz nevű börtönből nem lehet megszökni. De a szupermodern biztonsági berendezést nem készítették fel arra, hogy azt is megakadályozza, ha valaki be szeretne jutni a rácsok mögé. Most mégis ezt történik. Az éjszaka ugyanis itt ül villamosszékbe az a férfi, aki egy évtizeddel ezelőtt kétszázmillió dollár értékű aranyat rabolt. Elkapták és elítélték, ám azt sosem szedték ki belőle, hol rejtette el zsákmányát. A börtönt megostromló banda feje azonban nem akarja, hogy titka a sírba szálljon vele. Bejut a börtönerőd szívébe, a kivégzőterembe. Túszul ejti az eseményre érkezett főügyésznőt. Terve tökéletes, emberei profik és kegyetlenek. De nem számolt egy fegyenccel, aki meg akarja menteni az ártatlan túszok életét. Sascha (Steven Seagal) és néhány kemény öklű rabtársa elhatározza, hogy újraírja a banditák terveit.

 

Holiday - SuperTV2, augusztus 1. hétfő, 22.15h

 

 

Két fiatal nő, két összetört szív. Iris reménytelenül szerelmes a kollégájába, akivel viszonyt folytat. S nem elég, hogy érzelmei viszonzatlanul maradnak, a férfi a karácsonyi bulin bejelenti, hogy eljegyezte az egyik kolléganőjüket. Eközben a munkamániás Amanda rájön, hogy a barátja megcsalja, ezért kiadja az útját. A két összetört szívű lány ekkor a világhálón akad egymásra. Miután kölcsönösen elsírják bánatukat, elhatározzák, hogy kipihenik megpróbáltatásaikat. Mivel az egyik Londonban, a másik pedig Los Angelesben él, kitalálják, hogy otthont cserélnek. A pasimentes vakáció azonban nem a tervek szerint alakul...

 

Jurassic viadal - AMC, augusztus 1. hétfő, 22.30h

 

 

A közeljövőben 10 halálra ítélt fegyenc kénytelen részt venni egy virtuális reality-játékban, amelyben dinoszauruszok és egymás ellen kell megküzdeniük.

 

Alvilági játékok - Film Mánia, augusztus 1. hétfő, 22.50h

 

 

Slevin Kelevra (Josh Hartnett) tudja, a bajok csőstől jönnek. Először megcsalják, majd kirabolják, végül végzetesen összetévesztik a haverjával. Slevin néhány óra leforgása alatt egy gengszterháború közepén találja magát, sarkában a halálos Macska úrral (Bruce Willis). A Főnök (Morgan Freeman) megbízásából meg kell ölnie a rivális banda vezetőjének, a Rabbinak (Ben Kingsley) a fiát, míg a Rabbi 33 ezer dollárt követel tőle. Mindkét helyen az életével fizet, ha a határidő lejár. A fiú egyetlen segítsége a szép Lindsey (Lucy Liu), aki nem is sejti, hogy Slevin ki is valójában.

 

Az Igazság mecénása - A feloldozás - Moziverzum, augusztus 1. hétfő, 23h

 

 

John Alexander egy veterán ügynök, aki egyik akciója során szembekerül egy Szindikátus nevű ukrán szervezettel. John úgy dönt, hogy utolsó küldetéseként leszámol velük, hogy számos bűnét jóvá téve új életet kezdhessen.

 

Rohanás - Viasat Film, augusztus 1. hétfő, 23.05h

 

 

A szabadulás nem egyenlő a szabadsággal. Egy férfi (Dwayne Johnson) kiszabadul a börtönből, és tudja: legfontosabb feladata az, hogy megbosszulja a testvére halálát, akivel együtt vett részt egy félresikerült betörésben. Nem érdekli, hogy vannak-e tanúk. Nem finomkodik. Akinek része lehetett az árulásban, annak vége. Tudja, hogy csak néhány órája van. A nyomában egy zsaru (Billy Bob Thornton) és egy bérgyilkos (Oliver Jackson-Cohen). Ő mégis mindenen keresztülverekszi magát, hogy megtudja, pontosan mi történt azon a végzetes éjszakán, megtalálja a bűnöst, és a szemébe nézzen.

 

Ház az utca végén - Filmcafe, augusztus 1. hétfő, 23.15h

 

 

Sarah nemrég vált el, szinte még meg sem száradt a pecsét a válási papírján. Az asszony új életet akar kezdeni a tini lányával, Elissával. Hamarosan meg is találják álmaik házát az egyik előkelő kisvárosban. Néhány megdöbbentő esményt követően megtudják, hogy a szomszédságukban, az utca végén álló házban évekkel ezelőtt szörnyű bűncselekmény történt. Egy lány megölte a szüleit, és utána eltűnt. A gyilkosságot csak a bátyja, Ryan élte túl. Elissa összebarátkozik a fiúval, ám kiderül, hogy a múlt árnyai kísértenek.

 

Joker - Mozi+, augusztus 1. hétfő, 23.15h

 

 

A szerencsejáték-függő Nick Wild (Jason Statham) személyi kísérőként dolgozik a Las Vegas-i kaszinókban. Amikor barátnőjét brutálisan helyben hagyják egy éjszaka során, Nick segít neki megtalálni az elkövetőt. Ám az csak később derül ki, hogy az alaposan megleckéztetett maffiózó, Danny DeMarco (Milo Ventimiglia) a helyi keresztapa fia. Nick tudja, hogy a menekülésnek nincs értelme, és tisztában van vele, hogy nagyon közel van élete utolsó napja. Ezért mindent egy lapra tesz fel...

 

Star Trek: Mindenen túl - Paramount Network, augusztus 1. hétfő, 23.20h

 

 

J.J. Abrams producer egyik legelismertebb idei filmje kerül a mozikba. Az űr legtávolabbi zugába indított mentőakciója során a USS Enterprise-t megtámadja Krall, a kegyetlen szövetségellenes hadúr. Egy ellenséges és ismeretlen világban végrehajtott kényszerleszállásuk után Kirk kapitány, Spock és a legénység el van vágva a menekülés minden módjától. Csak Jaylah, a lázadó idegen harcos segíthet nekik újraegyesülni és elhagyni a bolygót, hogy az idővel versenyt futva megállítsák Krallt egy összgalaktikus háború kirobbantásában.

 

A vörös bolygó - AXN, augusztus 1. hétfő, 23.45h

 

 

A földlakók túlélésének egyetlen záloga a Mars. Ha az oda küldött expedíciónak sikerül megtelepítenie a vörös bolygó felszínén bizonyos oxigéntermelő növényeket, az emberiség reménykedhet abban, hogy a legbátrabbak új lakhelyet találnak ott. Ha nem sikerül, a pusztulás előtt álló Földdel együtt pusztulnak majd mindazok, akik még rajta élnek. Kate Bowman parancsnok legénysége azonban nem embertársaiért, hanem saját életéért küzd. Kényszerleszállásukat követően minden kommunikációs és önvédelmi felszerelésüktől megfosztva bolyonganak a sivatagban. Egyetlen géptársuk, a felderítésre és kutatásra kifejlesztett gépkutya ellenük fordul, és mintha ismeretlen, távolról érkező utasításoknak engedelmeskedne. Bowman parancsnok visszatérhetne a Földre, de nem akarja sorsára hagyni legénységét, és különösen nem szerelmét, Gallaghert.