Ezeket a filmeket ajánljuk hétfőre

Kezdjük a hetet jó kis esti tévézéssel!

Godzilla - RTL HÁROM, október 16. hétfő, 21h

A francia titkosszolgálat az egyik polinéziai szigeten atomrobbantást hajt végre, melynek hatására a sziget állatvilágában mutáció következik be. A kísérlet következtében gigantikusra nőtt, agresszív hüllő, Godzilla az éhségtől és dühtől hajtva megtámadja New Yorkot. A várost romba döntő szörnyeteget képtelenek a hadsereg csapatai megfékezni, s hamarosan kitör a pánik. Egy atomtudós (Matthew Broderick) és egy különös francia férfi (Jean Reno) közös erővel próbálják megfejteni az irtózatos méretű lény rejtélyét és megállítani a pusztítást, amíg még nem késő.

 

Az utolsó blues - Magyar Mozi TV, október 16. hétfő, 21h

Andris kettős életet él: Budapesten sikeres vállalkozó, férj és apa, Krakkóban pedig freskókat fest és lengyel barátnője van. Amikor a lány terhes lesz, Andrisnak döntenie kell...

 

A vadász - Paramount Network, október 16. hétfő, 21h

Martin profi zsoldos, legújabb megbízatását egy rejtélyes, biotechnikával foglalkozó cégtől kapja. A tasmán vadonba kell utaznia, hogy a kihaltnak hitt erszényes farkasok ismét látni vélt példányaiból hozzon egyet.

 

Rendőrakadémia - Viasat Film, október 16. hétfő, 21h

Az amerikai városban egy csapásra megváltozik az élet, amikor egy nő kerül a polgármesteri székbe. Így most, amikor a polgármesterasszony hatására a Rendőrakadémia, nemtől, testsúlytól és iskolázottságtól függetlenül, mindenki előtt kitárja kapuit, szeretnivaló, örök vesztesek rohamozzák meg a kiképzőbázist. Így nem csoda, hogy ami rossz csak megtörténhet, az meg is történik a két osztálytárssal: Karen Thompsonnal és Moses Hightowerrel. A kiképzőszemélyzet, élükön Callahan őrmesterrel és a ravasz Harrisszal, mindent elkövet, hogy a hallgatók kihozzák magukból a maximumot.

 

A 13-as rendőrőrs - Film Mánia, október 16. hétfő, 21h

A detroiti Jake Roenick (Ethan Hawke) és társai kis ünnepség keretében arra készülnek, hogy örökre bezárják a város legrégebbi rendőrőrsét, amikor éjszakára behoznak néhány nehézsúlyú bűnözőt, akiket a hóvihar miatt nem tudnak elszállítani a központi fogdába. Köztük van Marion Bishop (Laurence Fishburne) is, akire nemcsak a rendőrség foga fájt már régóta. A másik bűnbanda hamarosan megjelenik a szilveszterező őrsön, hogy vetélytársaikat kiiktassák. Élet-halál harc veszi kezdetét a rendőrök és a bandák között.

 

A végső megoldás: Halál - Moziverzum, október 16. hétfő, 21.25h

Bár Ellen Ripley sikeresen megmenekült, amikor űrhajója lezuhan a Fiorina 161 bolygón, a balesetet Newt és Bishop nem élik túl. A Fiorina 161-ről hamar kiderül, hogy a bolygó nem más, mint egy fegyenctelep, ahol a magukra hagyott rabokra van bízva, hogyan maradnak életben. Ripley-nek hamar rá kell jönnie arra, hogy bár társai meghaltak, nem ő maradt a hajó egyetlen utasa. Noha titokzatos útitársa gyilkos szándékkal érkezett, Ripley hamar rájön arra is, hogy nem a titokzatos idegen a legfélelmetesebb ellenfele.

 

Mr. Majestyk - DUNA Televízió, október 16. hétfő, 21.35h

Vince Majestyk, a keménykötésű coloradói dinnyetermelő farmer, aki mellesleg vietnami veterán, nem hagyja magát, amikor a helyi maffia embere, Kopas arra akarja kényszeríteni, hogy tapasztalt mexikói munkások helyett az általuk küldött semmirekellő részegekkel takarítsa be a termését, amitől a megélhetése függ. Amikor Kopas feljelentése nyomán Majestyket letartóztatja a rendőrség, a fogdában találkozik a bérgyilkos Frank Rendával. A foglyok átszállítása közben Renda társai megtámadják a buszt, Majestyk azonban magához ragadja a kezdeményezést, hogy időben visszaérjen földjéhez befejezni a termés betakarítását.

 

Bosszúállók - Mozi+, október 16. hétfő, 22h

Nick Fury (Samuel L. Jackson), az Ügynökség vezetője új fenyegetést észlel. Az ellenfél minden eddiginél nagyobb veszélyt jelent a Földre. Fury a katasztrófa elkerülésére összehívja a szuperhősöket. A toborzás eredményeként hamarosan sohasem látott szupercsapat néz farkasszemet az ellenséggel. Vasember (Robert Downey Jr.), Amerika kapitány (Chris Evans), a Fekete Özvegy (Scarlett Johansson) és a többiek indulnak harcba, hogy megakadályozzák bolygónk pusztulását. Bruce Banner (Mark Ruffalo) megfékezhetetlen alteregója, Hulk azonban kis híján mindent szétrombol.

 

Ocean's Thirteen - A játszma folytatódik - Viasat3, október 16. hétfő, 22h

Willy Bank, a könyörtelen kaszinótulajdonos kórházba juttatta Danny Ocean barátját és mentorát, Reubent. Álmában sem gondolta volna, hogy ezek után szemben találja magát a díszes társasággal. De Bank elszámította magát, a fiúk nem hagyják annyiban a dolgot. Mindent megtesznek, hogy visszavágjanak, mégpedig Bank nagy napján, a róla elnevezett kaszinó megnyitóján. Először meg akarják kopasztani, majd meg akarják fosztani a dicsőségtől, a szállodáiért kapott Öt gyémánt-díjaktól. A terv veszélyes, és majdnem lehetetlen végrehajtani, de a fiúk nem ismerik ezt a szót.

 

Árnyék hatás - Film Mánia, október 16. hétfő, 23h

Egy fiatalember élete a feje tetejére áll, amikor erőszakos rémálmai fokozatosan kezdenek összemosódni a valósággal és kezdi elveszíteni a kontrollt cselekedetei felett.

 

Fácángyilkosok - SuperTV2, október 16. hétfő, 23h

Egy tóparti nyaralóban brutálisan meggyilkolnak egy fiatal ikerpárt. A nyomok alapján a rendőrség egy helyi bentlakásos iskola gazdag és befolyásos családból származó diákjai között keresi az elkövetőt, mivel azonban a bizonyítékok nem perdöntőek, vádemelés nélkül a lezáratlan ügyek közé kerül az akta. Az elfekvő ügyekkel foglalkozó Q-ügyosztály 20 évvel később újra foglalkozni kezd az esettel. Carl Morck nyomozó és társa beleássa magát az ügybe, és hamar rájönnek, hogy a bűncselekmény körül valami bűzlik.

 

A szobatárs - Viasat Film, október 16. hétfő, 23h

Sara Iowa államból érkezett Los Angelesbe. Alig várja, hogy elkezdődjön az egyetem, és megismerje a nagyvárost. Találkozik a kollégiumi szobatársával, Rebeccával. A gazdag pasadenai lány a szárnyai alá veszi, megmutatja neki a várost, megosztja vele a ruháit. Sara hamarosan másokkal is összebarátkozik, ami, úgy tűnik, rosszul esik Rebeccának. Miután összejön a jóképű Stephennel, egyre kevesebb időt tölt a lakótársával. Rebecca egyre nehezebben viseli mindezt, és Sara gyanakodni kezd, hogy a szobatársa talán mégsem az a bájos, kedves lány, mint akit megismert.

 

A spártai - Filmcafe, október 16. hétfő, 23.05h

Robert Scott (Val Kilmer) különleges ügynök küldetése, hogy megtalálja az elnök elrabolt lányát, mielőtt a dolog kipattanna és a sajtó tudomására jutna. Ezúttal a szövetségiek és a CIA együttműködésével Scott felderít egy bűnszövetkezetet, ami prostitúcióra kényszeríti az elrabolt lányokat és aminek köze lehet az elnök lányához is. Scott rájön, hogy az eset csak az első nyoma egy életveszélyes összeesküvésnek, aminek a szálai a legfelsőbb szintekre vezetnek.

 

Gengszterzsaruk - Film+, október 16. hétfő, 23.30h

Los Angelesben, a bankrablások fővárosában a bűnözőknél csak a Nagy Nick (Gerard Butler) által vezetett rendőrségi elit akciócsoport tagjai veszélyesebbek. Mikor Nick megtudja, hogy a hírhedt mestertolvaj, Merrimen (Pablo Schreiber) élete legvakmerőbb rablására készül, zsarolással rákényszeríti a banda leggyengébb láncszemét, Donnie-t (O'Shea Jackson Jr.), hogy legyen a rendőrség besúgója. Elindul a versenyfutás a dörzsölt bűnözők és az elitosztag között, ám hamarosan ráébrednek, hogy valaki mindkét felet átverte.

 

Az energia - RTL HÁROM, október 16. hétfő, 23.55h

Egy csapat telekinetikus és tisztánlátó képességekkel rendelkező fiatal évek óta bujkál a Divízió nevű titkos amerikai kormányhivatal elől, akik egyszerű emberekből genetikai transzformáció segítségével pszi harcosokat kreálnak. Aki nem engedelmeskedik, azt megsemmisítik. Nick Gant (Chris Evans), a másodgenerációs telekinetikus megdöbbenve szembesül egy tini látó, Cassie (Dakota Fanning) jóslatával, aki azt állítja, hogy fontos szerepe lesz az ország felszabadulásában, és Nicket több alternatív verzióban is holtan látta. A győzelemhez azonban meg kell találniuk a szökevény Kirát (Camilla Belle), akinél a kulcs van a Divízió programjának megszüntetéséhez.