Ezeket a filmeket ajánljuk húsvét vasárnapra

Pihenjetek a tévé előtt!

Osztály, vigyázz! - Filmcafe, április 9. vasárnap, 9.25h

Richard Clark (Jon Lovitz) azt állítja, hogy neveletlen kölykök nincsenek. Olyannyira hisz ebben, hogy feladja biztos és kényelmes állását az apja vezette elegáns főiskolán, és elszegődik abba a gimnáziumba, amelyet mindenki csak a közoktatás legsötétebb bugyrának tart. Néhány nap, sőt, már néhány perc is elegendő Clarknak ahhoz, hogy rádöbbenjen, hamis az előbb említett elképzelés, ugyanis az itteni diákok még a legsötétebbnél is sötétebbek. De vajon mit keres egy ilyen helyen a gyönyörű Victoria (Tia Carrere), akinek fel sem tűnik, hogy mennyire abszurd az a tény, hogy a sulinak saját temetője van.

 

King Kong - Film Mánia, április 9. vasárnap, 9.50h

Jack Prescott paleontológus fellopózik egy olajat kutató kereskedelmi hajóra, amely egy ismeretlen sziget felé tart. A földdarabon azonban nem csupán olajat találnak. A sziget primitív lakóit egy óriási majom, King Kong tartja rettegésben, akinek nőket áldoznak fel. Ezért a bennszülöttek a kutatókkal tartó gyönyörű Dwant foglyul ejtik, hogy feláldozzák az istenként tisztelt szörnynek. Prescott kiszabadítva Dwant foglyul ejti King Kongot és mindannyian visszatérnek New Yorkba. Az óriási majmot cirkuszi látványosságként akarják mutogatni Amerika-szerte, de az _ óriási pánikot keltve _ megszökik fogvatartói elől, hogy megtalálja Dwant.

 

Fejjel a bajnak - Moziverzum, április 9. vasárnap, 11.10h

Nehéz a kamaszok sorsa… A szülők ugyanis többnyire szeretnék mindentől megóvni a gyermeküket. A póráz mindig rövidebb, a pénz mindig kevesebb, a megértés pedig mindig szűkösebb, mint kellene. Sam természetesen, ahogy lehet, egyetemre menekül az otthon melege elől. Igaz, ő rosszabb helyzetben van a kortársainál. Nála az otthon ugyanis a Fehér Házat, az apa pedig az Egyesült Államok elnökét jelenti. Szegény lány nem vágyik másra, csak arra, ami járna neki: bulikra, pasikra, szórakozásra. De hogyan lehet úgy élni, ha minden titkos randira tíz testőr kíséri az embert?

 

Ki nevel a végén? - Filmcafe, április 9. vasárnap, 11.10h

Dave Buznik (Adam Sandler) átlagos, hétköznapi, látszólag nyugodt ember, akit egy repülőgépen lezajlott incidens után a bíróság indulatkezelési terápiára kötelez. Pszichiátere dr. Buddy Rydell (Jack Nicholson) nem mindennapi figura és terápiás módszerei sem mondhatóak szokványosnak. Rydell hamarosan beköltözik Dave lakására is, és a kezelés ideje folyamatosan vele marad. Furcsábbnál furcsább helyzetek követik egymást, amik látszólag nem szólnak másról, mint Dave további ingerléséről, akinél akkor szakad el végleg a cérna, mikor Rydell elhódítja tőle a barátnőjét.

 

Annapolis - Ahol a hősök születnek - AMC, április 9. vasárnap, 11.45h

Mikor Jake Huard bejut az Annapolisi Tengerészeti Akadémiára, úgy érzi, végre valóra váltak álmai. Ám a küzdelem, hogy férfivá érjen, csak most veszi kezdetét. Nehezen megy neki a beilleszkedés, a teljesítménye ingadozó, és attól fél, nem tud megfelelni a majd a nagy múltú intézmény szigorú követelményeinek. Ám Jake-et kemény fából faragták, nem adja fel a küzdelmet: benevez a tengerészeti bokszbajnokságra. Szembeszáll a könyörtelen Cole hadnaggyal, remélve, hogy így kivívhatja bajtársai szeretetét, felettese elismerését, és büszkévé teheti édesapját.

 

Hook - Viasat3, április 9. vasárnap, 12.05h

Pán Péter (Robin Williams) felnőtt, ráadásul elfelejtett repülni. Peter Banningként sikeres ügyvédi karriert futott be, s New Yorkban él családjával. Mindene megvan és mégsem boldog. Amikor azonban ősi ellensége, Hook, a gonosz kalózkapitány (Dustin Hoffman) elrabolja gyermekeit, rá kell döbbennie, hogy ő az a fiú, aki réges-régen Seholsziget egei felett repdesett, hogy felvidítsa szomorú barátait. Az elveszett fiúk és Giling-galang visszavárja a mesék földjére, hiszen a vidámság és a játékok mellett komoly feladat vár rá. Ő az egyetlen, aki legyőzheti a kampókezű Hookot és kiszabadíthatja a fogságba vetett gyermekeket.

 

Oscar - Film Mánia, április 9. vasárnap, 12.40h

Christian Martin megkéri főnöke lányának kezét, és az alkalmat megragadva fizetésemelést is kér. Arcátlansága itt még nem ér véget: ha már itt van, egyben azt is közli, hogy eddigi szolgálata alatt csinos kis összeget lopott össze. Csak jóval később derül ki, hogy Christian nem a megfelelő lány kezét kérte meg, s hamarosan nagy kavarodás támad. Ezt tetézi, hogy a szórakozott szobalány összekever három bőröndöt, amelyekben ékszerek, bankjegyek és női fehérneműk vannak. Előbb utóbb persze minden tisztázódik, a kérdés csak az, melyik lány lesz Christian felesége.

 

Poirot: Az elefántok nem felejtenek - TV4, április 9. vasárnap, 13h

A történet 13 évvel korábban kezdődik egy sziklaszirten Eeastbourneben, ahol egy pár tragikusan meghal. De sok kérdés maradt megválaszolatlan, vajon a férj Ravenscroft tábornok ölte meg a feleségét, vagy a feleség Molly ölte meg a férjét? Napjainkban _ Poirot-t felhívja egy régi barátja Dr Willoughby, akinek idős édesapját egy kimagasló tudású professzort holtan találnak. Megfulladt a hidroterápiás kezelésekhez használt kádban _ egy meglehetősen brutális szerkentyű, amit évtizedekkel korábban használt pszichiátriai betegek kezelésekor. Poirot-t kíváncsivá teszi az ügy, és nagyon szeretne segíteni a barátjának, bár a doktor maga is gyanúsított lesz a nyomozást vezető rendőr szemében. Ez alatt Poirot régi barátja a krimi író Ariadne Oliver saját ügyén dolgozik. Egy szörnyű irodalmi ebéden megszólítja Mrs Burton-Cox, és erőszakosan ragaszkodik hozzá, hogy Ariadne fedje fel az igazságot Ravenscroftsról és a fiáról Desmondról, aki el szeretné venni a lányát Celiát…

 

Házibuli - Filmcafe, április 9. vasárnap, 13.10h

A 80-as évek egyik legnagyobb slágerfilmjében a 13 éves Vic élete első házibulijába készül, ahol nemcsak a zene és a tánc, hanem az első szerelem is várja. A kérdés csak az: vajon egy tinédzser a szerelemben meddig mehet el, hol érnek véget a szülők által felálított korlátok, és a saját félelmek az ismeretlentől. Vic titkaival életvidám, modern hárfaművész dédnagymamájához fordul, mivel szülei tizenöt év házasság után krízishelyzetbe kerülnek. Fogorvos papája és rajzfilmrajzoló mamája ugyanis épp hasonlóan váratlan és mulattató kalandokat és bonyodalmakat él át, mint a kamasz Vic...

 

Csupasz pisztoly 2 1/2 : A dermesztő rémület - Mozi+, április 9. vasárnap, 13.20h

Frank Drebin visszatért. Nincs mit tenni…Frank Drebin hadnagy imádja a rejtélyeket. Miért vagyunk itt? Van-e élet a szex után? Igen, Drebin nagy kérdéseket kutat _ és most a legnagyobb az, hogy miként lehet meghiúsítani a fondorlatos Quentin Hapsburg tervét, mellyel a környezetet akarja tönkre tenni! A Csupasz pisztoly fergeteges folytatásában Nielsen-nel együtt visszatér Priscilla Presley, mint Jane, a nő, aki húsz lépésről is megolvasztja a sajtos szendvicset, és George Kennedy, mint az elszánt Ed Hocken kapitány. Itt az egész banda. És velük a poénok is. Ahogy Drebin, te is imádni fogod!

 

Balek-suli - RTL HÁROM, április 9. vasárnap, 13.30h

Roger, a New York-i parkolóóra-leolvasó, kisebbségi komplexustól szenved. Ennek legyőzésére önbizalom-fejlesztő tréningre iratkozik be a behízelgő modorú, de alattomos Dr. P-hez. A kurzust tartó, rendhagyó módszereiről elhíresült orvos és asszisztense, Lesher garantált eredményt ígér, amire nemcsak hősünknek, de hasonlóan szerencsétlen társainak is egyaránt szüksége van. Bár hamarosan határozott javulást tapasztal, és sikerül is összeszednie a bátorságot a régi szerelem, Amanda randira hívásához, Rogernek rá kell jönnie, hogy a lány megszerzéséhez riválisán, azaz magán Dr. P-n át vezet az út.

 

Semmelweis - Duna Tv, április 9. vasárnap, 13.40h

Semmelweis Ignác a bécsi klinika tanársegédje, kétségbeesetten látja, hogy a szülészeten a halálozási arányszám egyre emelkedik, míg a szomszédos bábaképzőben ez az arány csak negyedannyi. Elhatározza, hogy megfejti ennek a titokzatos kórnak a titkát. Rádöbben, hogy a fertőzést maguk az orvosok terjesztik, hiszen a boncteremből jövet magukkal hozzák a halálos mérget. Rájön, hogy a fertőtlenítés lehet a megoldás a problémára. Véletlenszerűen kipróbálja a klórmeszes kézmosást, amelyről bebizonyosodik, hogy hatástalanítja a hullamérget. Megkezdődik Semmelweis Ignác, az anyák megmentőjének küzdelme… A filmből a 2022-ben a Nemzeti Filmintézet- Filmarchívum és Filmlabor által digitálisan restaurált változatot vetítjük.

 

Marslakó a mostohám - Paramount Network, április 9. vasárnap, 14h

Egy idegen bolygóról érkezett lény elcsábít egy félénk fizikust a Földön, hogy megszerezze a kutatási eredményeit. A fontos küldetés a vártnál is sokkal jobban sikerül.

 

Noé - RTL, április 9. vasárnap, 14.45h

Isten figyelmezteti Noét (Russell Crowe) a közelgő özönvízre, mellyel megtisztítja a Földet a bűntől. Noé és családja a bukott angyalokból lett kőóriások segítségével bárkát épít, és hamarosan özönleni kezdenek az állatok. Ám a gonosz Tubálkain (Ray Winstone) időközben sereget gyűjt, és csak arra vár, hogy eleredjen az eső. Ráadásul Noé kisebbik fia, Hám (Logan Lerman) titokban ígéretet kap Tubálkaintól, hogy Ilához (Emma Watson) hasonló feleséget kap, ha mellé áll.

 

Sztárom a párom - Prime, április 9. vasárnap, 15.55h

Anna Scott hollywoodi megasztár, legújabb filmjének, a Helix című sci-fi-nek a bemutatójára Londonba érkezik. A kissé ügyefogyott William Thacker _ ahogy mindenki más _ távolról imádja álmai nőjét. Annát mindenki ünnepli, a fényben él, 15 millió dollárt keres filmenként. William, London festői részén könyvkereskedőként dolgozik. Csendesen éli az elvált, csalódott férfiak életét, míg a világhírnév be nem toppan az ajtaján: egy napon a híres színésznő ugyanis betéved Thacker kis könyvesboltjába. Anna Scott nem csak a filmvásznon csodás, meglátni és megszeretni egy pillanat műve! William el sem hiszi a szerencséjét, amikor másodszor is véletlenül összetalálkoznak. Ezt már nem szabad annyiban hagyni! Lassan, romantikusan ismerik meg egymás valódi életét, amely igen szokatlan mindkét fél számára. Annát mindenhova elkíséri a szenzációhajhász újságírók hada. Azonban a hír nem maradhat titokban, s a színésznő amerikai barátja is hamarosan feltűnik a színen, korántsem barátságos szándékkal...

 

Seveled - Cool, április 9. vasárnap, 16.15h

Gergő (Mészáros Béla), a menő kritikus nagykanállal falja az életet. Bármikor bárkinek bekamuzik bármit a siker érdekében, és ez alól kórházban betegeskedő édesanyja, Emma (Básti Juli) sem kivétel. Komoly partnereként mutatja be Sacit (Tenki Réka), a gyermeket váró nagyszájú ex-sztriptíztáncosnőt, hogy utolsó napjaira boldoggá tegye az unokamániás anyukát. Emma annyira megörül az unokának, hogy meggyógyul. Ettől kezdve Gergő és Saci folytatják az átverést, és bár alig bírják egymást elviselni, ha jön a nagyi, ők a tökéletes pár. Egy azonban bizonyos, a megoldásnak előbb kell megszületnie, mint a babának.

 

Grease - Paramount Network, április 9. vasárnap, 16.25h

A hetvenes évek népszerű sztárjai, John Travolta és Olivia Newton-John, néhány másik kedvelt hollywoodi személyiséggel együtt elhozza a filmvászonra a Broadway egyik legnépszerűbb musicaljét, amiben a Rydell középiskola élete felkavarodik, amikor Danny rájön, hogy a lány, akivel a nyara töltötte a városba költözött.