Ezeket a filmeket ajánljuk keddre

A kedd esti tévés kínálatból válogattunk.

A vadnyugat fiai - Film4, május 14. kedd, 20h

1878, Mexikó. John Tunstall felkarol egy csapat fiatalt, akiknek a vezetője nem más, mint Billy, a Kölyök. John megegyezik a fiúkkal abban, hogy a farmon való munkákért cserébe, megtanítja őket írni és olvasni. A kis csapat tagjai egészen addig élvezik az új helyzetet, amíg fel nem tűnik Murphy, a szomszédos farm rosszindulatú, korrupt tulajdonosa. Murphy lelöveti Johnt, miután kiderül, hogy nem akar vele üzletet kötni. A fiúk elhatározzák, hogy bosszút állnak.

 

Nyúl Péter - Viasat3, május 14. kedd, 21h

Beatrix Potter elbűvölő történetében főhősünk, a lázadó Nyúl Péter elhatározza, hogy mindenáron bejut a szomszédban élő gazda veteményeskertjébe. A buli azonban túl jól sikerül, nem csak az udvart, hanem a házat is elfoglalja Péter és kis barátai.

 

Csinibaba - M5, május 14. kedd, 21h

1962. augusztus 28. Ezen a szombat reggelen is ellátja Simon bá' (Gálvölgyi János) hírekkel, tanácsokkal és zenével a háztömbrádión keresztül a rábízott állampolgárokat. Közben a KISZ meghirdeti a Ki mit tud-ot, amelynek győztesei kimehetnek a Helsinki VIT-re, ami a vasfüggönyön túl van. Maga az édes élet. Sok-sok bonyodalom, még több sláger, ármány, szerelem és mulatság után kiderül, hogy a véletlent sem bízzák a véletlenre, és senki sem abba a révbe érkezik, mint amibe beevezett… A film digitálisan felújított változatát sugározzuk.

 

A Skorpió megeszi az Ikreket reggelire - Magyar Mozi TV, május 14. kedd, 21h

Tamás szerelemből nősült. Amikor első gyermekük megszületik, örömmel szeretné közölni a hírt nagyanyjával, de a telefon félrekapcsol. Pannival, a csinos fotóslánnyal hozza össze a végzet. Hamarosan tisztázódik a félreértés, s végül Panni egy üveg pezsgővel állít be a telefonfülkébe. A koccintás hosszú csókban végződik.

 

Gyilkos ösvény - Moziverzum, május 14. kedd, 21h

Egy vidéki hegyi kisváros korrupt seriffhivatala összeomlik, amikor egy nem kívánt szemtanú megzavarja kétes ügyeiket.

 

Hancock - Film+, május 14. kedd, 21h

Hancock (Will Smith), az iszákos szuperhős a barbár megoldásainak köszönhetően a leggyűlöltebb emberré vált Los Angelesben. Egy nap a maga meggondolatlan módján megmenti Rayt (Jason Bateman), az idealista reklám szakembert, aki viszonzásképpen felajánlja, hogy szerethetővé teszi a Szuperman-képességű szuperhőst. Ez azonban nagyobb feladat, mint megmenteni a világot, ráadásul Ray gyönyörű felesége, Mary (Charlize Theron) is zavarbaejtően ellenséges a közelében.

 

Maga a pokol - Film Mánia, május 14. kedd, 21h

Nagy pénzek forognak kockán Kelet-Európa egyik legkorruptabb börtönében, ahol a rabok gladiátorokként, életre-halálra küzdenek. A brutalitás, a nyereségvágy és az életösztön vérengző szörnyetegekké teszi őket. Az egyik legújabb versenyző Kyle LeBlanc (Jean-Claude Van Damme), akit életfogytiglanra ítélt az orosz bíróság felesége gyilkosának megöléséért. A börtönben tomboló brutalitás belőle is szörnyeteget csinál, de talán épp ez az egyetlen, ami megmentheti az életét.

 

Mad Max 3. - Az igazság csarnokán innen és túl - Filmcafe, május 14. kedd, 21h

A túlélhetetlen jövő örök vándora, Mad Max (akit természetesen ismét az utánozhatatlan Mel Gibson alakít) ezúttal újfent a túlélésért küzd. Az elhagyott sivatagban épült különös város úrnője _ őt Tina Turner játssza _ gladiátorjátékokkal szórakoztatja magát. Mad Max kiállja a próbát, mégis halára ítélik. Ám a nukleáris katasztrófa utáni világ mindig újabb meglepetéseket tartalmaz: egy különös, csak gyerekekből álló törzs menti meg őt, és segíti bosszúját. Csodálatos fantáziával készült ez a film: különös járművek, hihetetlen fegyverek, és elképzelhetetlen emberek töltik meg képeit. Izgalmas és félelmetes: csak azoknak ajánljuk, akik szeretik a feszültséget, a gyors akciókat, és szabadjára tudják engedni a fantáziájukat.

 

Az oltalmazó - Mozi+, május 14. kedd, 21h

A veterán Jim Hanson Arizonában, a mexikói határ mentén él. A férfi nehéz időszakot tudhat maga mögött, nemrég hunyt el ugyanis imádott felesége rákban. Jimet a gyászból két illegális bevándorló zökkenti ki: az anya-fiú párosra véletlenül bukkanó exkatona egy lövöldözésbe keveredik a mexikói kartell tagjaival, mely során egy eltévedt golyó végez az édesanyával. Jim így, ha vonakodva is, de szárnyai alá veszi a fiút, Miguelt, hogy elvigye őt Chicagóban élő rokonaihoz. Ám a kartell legelvetemültebb tagjai továbbra is ott vannak a nyomukban…

 

Bosszútól fűtve - Viasat Film, május 14. kedd, 21h

Victor (Colin Farrell) egy New York-i maffiavezér, Alphonse (Terrence Howard) jobbkeze, akinek egy ismeretlen baljós üzeneteket küldözget, és sorra gyilkolja az embereit. Darcy (Dominic Cooper), Victor barátja, aki szintén Alphonse-nak dolgozik, megszállottan üldözi a gyilkost, hogy kivívja főnöke elismerését és feljebb lépjen a ranglétrán. Mindeközben Victor megismerkedik a vonzó és titokzatos Beatrice-szal (Noomi Rapace), aki a szemközti házban lakik az édesanyjával, Valentine-nal (Isabelle Huppert). Beatrice azonban nem kalandot keres: bosszút akar állni valakin, aki szörnyű sebet ejtett rajta, és ehhez Victort akarja felhasználni. Hamarosan azoban rá kell döbbennie, hogy a férfi sem az, akinek látszik.

 

Halálos fegyver 3. - RTL HÁROM, május 14. kedd, 21h

Riggs (Mel Gibson) és Murtaugh (Danny Glover) komoly problémával kerül szembe. Egy rendőrből lett bandafőnök támad a városra. Őrült tetteiben nincs rendszer: lopott fegyverekkel kereskedik, de árujának java részét saját maga használja. Azokat a házakat és autókat, melyeket a nyomában lévő rendőrpáros véletlenül épen hagyna, ő teszi a földdel egyenlővé. Robbanások, üldözések és utcai lövöldözések követik egymást elképesztő sebességgel. És hogy a felfordulás teljes legyen, a túlbuzgó ingatlanügynök Getzen (Joe Pesci) kívül egy harcias rendőrnő (Rene Russo) is színre lép.

 

Csúcshatás - AMC, május 14. kedd, 21h

Bradley Cooper és Robert De Niro a főszereplői a Csúcshatás című lebilincselő akcióthrillernek, amelyben egy sikertelen író életét fenekestül felforgatja egy szupertitkos "intelligens gyógyszer". Segítségével teljes agykapacitását kihasználja, és önmaga tökéletes verziójává válik. Rendkívüli képességeire azonban olyanok is felfigyelnek, akiket kétes szándékok vezérelnek, és hamarosan a túlélése a tét ebben az izgalmas és provokatív filmben.

 

Végső állomás 5. - AMC, május 14. kedd, 22.55h

Minden hiába, a Halált nem lehet becsapni. Az építőmunkások egy csoportját szállító autóbuszon rossz előérzete támad az egyik utasnak. Sam szerint szörnyű katasztrófa fog történni, leszakad a függőhíd, amelyen át kell haladniuk, és a balesetnek rengeteg áldozata lesz. Természetesen senki sem akar hinni neki, végül csak néhány embert, köztük a barátját, Petert és a barátnőjét, Mollyt sikerül meggyőznie. A tragédia bekövetkezik, ám ők sincsenek biztonságban. A kis csapat versenyt fut az idővel, hogy elkerülje az elkerülhetetlent.

 

Schindler listája - Moziverzum, május 14. kedd, 23h

Egyetlen ember is képes lehet arra, hogy a körülmények ellenére megváltoztassa a dolgok menetét. A mondás igazát mi sem bizonyítja jobban, mint Oskar Schindler története. Steven Spielberg nem sokkal a megjelenése után elolvasta az ausztrál Thomas Keneally regényét, mégis 10 évnek kellett eltelnie, hogy elég érettnek tartsa magát a Schindler listája filmre vitelére.A film főhőse, Oskar Schindler született üzletember és szerencsejátékos. A második világháború legelején elkerül a megszállt Lengyelországba és azonnal megérzi, milyen hatalmas üzleti lehetőségek nyílhatnak meg előtte. Baráti kapcsolatok és némi ügyeskedés révén megszerez magának egy gyárat _ a Deutsche Emailware Fabrikot _ és nem győz eleget tenni a beözönlő megrendeléseknek. Könyvelője, Itzhak Stern rábeszéli arra, hogy minél nagyobb számban foglalkoztasson zsidókat, így nemcsak olcsó munkaerőt talál magának, hanem segíthet a koncentrációs táborokban szenvedő embereken. A gyár hamarosan a zsidók egyetlen menedéke lesz. 1944-ben a nácik az Endlösung, azaz a zsidókérdés végső megoldása jegyében bezáratják a helybéli táborokat, és a rabokat Auschwitzba és Treblinkába, vagyis a biztos halálba akarják küldeni.Schindlernek gyorsan lépnie kell, ha meg akarja menteni a munkásait. Némi korrupció árán rábeszéli a német hatóságokat, hogy a termelés szempontjából nélkülözhetetlen munkásokkal együtt a gyárat áttelepíthesse a cseh-lengyel határra, Brinnlitzbe. Ekkor készül el az 1100 nevet tartalmazó lista, amelynek résztvevői kalandos úton, de megmenekülnek a krematóriumokból. Brinnlitzben Schindler gondoskodik arról, hogy a gyár fennállásának 7 hónapja alatt semmi olyasmit ne állítson elő, amelyet a németek hadicélokra tudnának használni. 1945. május 7-én, amikor a tábor lakói megtudják, hogy a németek kapituláltak, és abban is biztosak, hogy az oroszok pillanatokon belül elérik Brinnlitzet, Schindler elbúcsúzik védenceitől. Magára hagyja őket, mert tudja, jobb, ha az amerikaiak kezére adja magát...

 

Emelt fővel - Mozi+, május 14. kedd, 23.15h

Chris Vaughn (The Rock) nyolc év elit katonai szolgálat után hazatérve kisvárosába szomorúan tapasztalja, hogy a dolgok igencsak megváltoztak az utóbbi időkben. Az egész környék Jay Hamilton (Neal McDonough) kezébe került, aki mindenkit rettegésben tart. Chris és barátja, Ray (Johnny Knoxville) is hamar bajba kerülnek a kaszinóban, ahol kis híján az életükkel fizetnek, amikor rájönnek a piszkos üzelmekre. Chris azonban nem tudja tétlenül nézni gyerekkori barátja, Hamilton zsarnokságát...