Ezeket a filmeket ajánljuk keddre

Összegyűjtöttük, hogy mi melyik filmeket néznénk kedden a tévében.

Célkeresztben - Viasat Film, március 29. kedd, 21h

Frank Horrigan, a titkosszolgálat embere olyan magának való, kemény fickó, akinek munkája iránti elkötelezettségét a magánélete, barátai és a családja sínylették meg. Bár szakmájának az egyik legjobbja, ma is élénken emlékszik első elnöki megbízatásának kudarcára, amikor 1963 novemberében John F. Kennedy-t kellett volna megvédenie egy Dallas-ban tett látogatás során. Majd harminc évvel később az Egyesült Államok elnöke a közelgő választásokra készülődik, s a Fehér Ház titkosszolgálatának keretében Horrigan is részt vesz fenyegető levelek és telefonok rutinszerű kivizsgálásában. Az egyhangú, kissé unalmas munka azonban váratlan fordulatot vesz, amikor Horrigan felfedezi, hogy egy profi bérgyilkos jár az elnök nyomában. A film egy olyan ember története, aki feloldozást keresve képes feláldozni akár saját életét is, hogy megmentse Amerika első emberét.

 

Boldogság bármi áron - Filmbox Extra HD, március 29. kedd, 21h

Claire-nek sajog mindene. Teste fájdalma eléggé nyilvánvaló a hegekből, melyek a testét fedik és abból, ahogy vonszolja magát, beleremegve minden egyes bizonytalan lépésbe. Hasonlóan gyengén rejtegeti az érzelmi fájdalmakat is. Szinte minden szavával valamilyen perzselő átkot szór környezetére. Elmarta maga mellől a férjét és a barátait is, még a fájdalommal élők támogatócsoportjából is kirúgatta magát. Az egyetlen, aki még megmaradt Claire egyébként teljesen remete életében, a házvezetőnője, Silvana, aki azonban már alig tudja tolerálni főnöke alkohol és nyugtatók iránti csillapíthatatlan vágyát. Ám Claire egyik társának a fájdalommal élők támogatócsoportjából, Ninának öngyilkossága felfedi egy másik szenvedélyét is. Ahogy Claire szép lassan beilleszti magát Nina férje és fia életébe, lehet, hogy végül megtalálja a megváltást.

 

A gyűjtő - Paramount Network, március 29. kedd, 21h

Nyolc elrabolt nő, mind gyönyörű és okos. Az életük Alex Cross nyomozó, és Kate Mctiernan kezében van, akik azon ügyködnek, hogy elkapják a "gyűjtőt", aki Casanovának hívja magát. Kate az egyetlen túlélője Casanova fogva tartásának, és minden erejével azon dolgozik, hogy megmentse a hozzá hasonló áldozatokat. A nyomozónak ezúttal nem csak a jó híre forog kockán, mivel unokahúgát is elrabolták.

 

Az éjszaka urai - Film Mánia, március 29. kedd, 21h

Bobby (Joaquin Phoenix) és Joseph (Mark Walberg) testvérek, akik az évek alatt egyre inkább eltávolodtak egymástól, köszönhetően teljesen különböző életfelfogásuknak. Bobby a család fekete báránya, aki már nem is használja a családi nevet, a '80-as évek New York-jának pezsgő, nagyvilági életét éli, egy menő éjszakai klub vezetőjeként. Joseph apjuk, a brooklyni rendőrkapitány nyomdokába lépett, és rendőrként szolgál. Bobby klubjának orosz tulajdonosa szoros szálakkal kapcsolódik a drogkereskedelemhez, Vadim, az unokaöccse a klubot használja a tranzakciók helyszínéül. Bobby bár személyesen nem érintett a drogüzletben, a "nem lát _ nem kérdez" politikáját követi. Ám, amikor a rendőrség Joseph vezetésével lecsap a bűnözőkre, választania kell a régi és az új élete között.

 

A szabadság útjai - M5, március 29. kedd, 21h

Frank és April mindig igyekezett elkerülni a középszerűség csapdáját. Ám a kertvárosi környezetben, ahová költöztek, lassan maguk is olyanná válnak, amitől annyira irtóznak: középszerű, unalmas középosztálybeli emberekké. April merész tervet sző, hogy kizökkentse kapcsolatukat ebből a kerékvágásból. Párizsban, az ismeretlen, ám izgalmas világvárosban akar új életet kezdeni. Ám amikor tényleg dönteni kell, Frank és April pánikba esik. Az egyik mindenáron szabadulni próbál a mostani helyzetből, a másik ugyanakkor bármilyen megalkuvásra képes.

 

A katasztrófaművész - Viasat3, március 29. kedd, 21h

Tommy Wiseau The Room című filmjének kulisszái mögé kalauzolja nézőket, melyet sokan a világ legrosszabb filmjének tartanak.

 

Rambo 2. - Mozi+, március 29. kedd, 21h

Egykori főnöke, Samuel Trautman, azzal keresi fel a börtönbüntetését töltő Rambo-t, hogy utazzon Kambodzsába és derítse ki, hogy vajon vannak-e ott amerikai hadifoglyok. Rambo-nak bizonyítékot kell szereznie, mégpedig úgy, hogy fényképeket készít a fogva tartottakról. Rambo vállalja a veszélyes feladatot, mivel úgy érzi, nincs vesztenivalója. Arra azonban nem gondol, hogy az amerikai hadsereg bizonyos tisztjeinek nem érdeke, hogy kiderüljön az igazság és, hogy ezek a tisztek bármit megtesznek annak érdekében, hogy Rambo küldetése ne járjon sikerrel…

 

Az Álmosvölgy legendája - Moziverzum, március 29. kedd, 21h

Washington Irving regénye alapján!A Hudson keleti partvidékének tágas völgyei egyikében húzódik meg az a titokzatos, eldugott, csendes kis szurdok, melyet Álmosvölgynek hívnak. Mesebeli, varázslatos táj tele mindenféle helyi mendemondával, kísértet-járta helyekkel, éji babonával. Ide érkezik 1799 egyik vészjósló napján New York-ból a legújabb tudományos nyomozási módszerek iránt elkötelezett Ichabod Crane felügyelő, hogy kivizsgálja a kis faluban történt rejtélyes eseteket. Három rendkívül különös gyilkosság zaklatta fel ugyanis a békés kis közösség nyugalmát. Mindhárom áldozatnak levágták a fejét, és a fejek eltűntek. A falubéliek váltig állítják, hogy tudják, ki követte el a rémséges tetteket: nem más, mint a legendás Fejnélküli Lovas! A bámulatos fantáziájú Tim Burton ezúttal Washington Irving klasszikus meséje nyomán a Hetedik forgatókönyvírójának segítségével alkotott lenyűgözően elbűvölő képi világú, rendkívül izgalmas és sokszor groteszkül komikus filmet olyan remek színészek közreműködésével, mint Johnny Depp, Christina Ricci, Miranda Richardson, Michael Gambon és Christopher Walken.

 

Rózsák háborúja - SuperTV2, március 29. kedd, 22h

A vérbő fekete komédia egy tizenhét éves házasság megromlásának, darabokra hullásának hiteles krónikája. Rózsáék háborúja a nemek háborújáról szól. A nagy szerelemről, amely néhány csodálatos, romantikus pillanattal kezdődik, az oltár előtt folytatódik, majd eljut a válóperes ügyvéd irodájába. De ez még mindig nem a végállomás: Oliver és Barbara, az egykor boldog pár nemsokára saját szobájában találja magát, a barikád két oldalán. A nehéztüzérség akcióba lép. Repül a váza és a gyertyatartó, és a helyzet egyre rosszabbodik.

 

Egyedülálló nő megosztaná - Viasat Film, március 29. kedd, 23.45h

John Lutz regénye alapján: Allie összeveszik barátjával Sammel, s hogy véletlenül se fogadja vissza, lakótársat keres maga mellé. A feladott hirdetésre sokan jelentkeznek, s végül az utolsó pillanatban Hedrát választja. Kedves, alkalmazkodó lány, aki nemcsak lakótársa, de barátja is lesz. Sam azonban nem veszi tudomásul a szakítást, folyamatosan keresi, bombázza Allie-t, mígnem mégis kibékülnek. Ez azonban Hedrának egyáltalán nem tetszik. A súlyosan pszichopata, beteg lány ugyanis Allie-ben gyermekkorában meghalt ikertestvérét kereste és látja, s mindent megtesz azért, hogy senki ne férkőzhessen közéjük.