Ezeket a filmeket ajánljuk szerdára

Nagyszerű filmekkel tölthetjük a szerda estét a tévé előtt.

Véres gyémánt - AMC, február 16. szerda, 21h

Solomon (Djimon Hounsou), akit elválasztanak a családjától és arra kényszerítenek, hogy a gyémántmezőkön dolgozzon, egy nap különleges drágakövet talál, amit élete kockáztatásával elrejt, hogy az érte kapott pénzzel megmentse a családját. Archer (Leonardo DiCaprio), az exzsoldos tudomást szerez a kincsről és Mady Bowen (Jennifer Connelly) újságírónő közvetítésével Solomon mellé szegődik abban a reményben, hogy a kincs sikeres értékesítésével ő is jól jár és végre elhagyhatja Afrikát. A két ember sorsa végzetesen összefonódik az életveszélyes vállalkozás során.

 

A vörös sárkány - Moziverzum, február 16. szerda, 21h

Thomas Harris regénye alapján! Will Graham, a kiváló nyomozó azért hagyta ott az FBI-t, mert majdnem az életébe került elkapni Dr. Hannibal Lecter-t, a zseniális őrültet. Most, évek múltán azonban, amikor egy sor különösen szörnyű gyilkosság tartja rettegésben a közvéleményt, Graham vonakodva bár, de hajlandó visszatérni önként vállalt száműzetéséből és segédkezni az ügyben. Ám hamarosan rá kell döbbennie, hogy a Fogtündér néven elhíresült sorozatgyilkos elfogásához meg kell próbálnia a gyilkos agyával gondolkodni. Ehhez pedig ki kéne fürkésznie egy másik gyilkos elméjét, amely ugyanilyen briliáns _ és ugyanilyen beteg. Graham számára ez azt jelenti, hogy szembe kell néznie múltjával és ősi ellenségével, a jelenleg bebörtönzött Lecter-rel…

 

A 27-es klub - Filmbox, február 16. szerda, 21h

Elliot (Joe Anderson, Across the Universe: Csak szerelem kell) a Finn névre hallgató bandában játszott, míg annak frontembere, egyben Elliot legjobb barátja, Tom öngyilkos nem lett nem sokkal 27. születésnapja után. A fiatal férfi élete egyből darabokra hullik, ám két szokatlan új barát, egy kisvárosi fiú és egy ifjú ír stoppos segítségével Elliot nehezen, de összekaparja magát drogokkal és más tudatmódosító szerekkel körbebástyázott gyászából, és felkerekedik, hogy teljesítse Tom utolsó kívánságát.

 

Az U.N.C.L.E. embere - Film+, február 16. szerda, 21h

A hidegháború csak átverés volt, az igazi veszély kívülről fenyeget. Az U.N.C.L.E nevű titkos kémszervezet ügynöke, Napoleon Solo (Henry Cavill) ezért kénytelen közös bevetésre indulni az orosz Ilja Kurjakinnal (Armie Hammer). Egy nemzetközi bűnszövetkezet a III. világháború kirobbantására készül. A páros nem hibázhat, és csupán egyetlen nyom áll rendelkezésükre. Mielőbb meg kell találniuk az eltűnt német tudós lányát, aki segíthet behatolni a bűnszervezetbe.

 

Törés - Viasat3, február 16. szerda, 21h

Amikor Ted Crawford rájön, hogy a fiatal felesége megcsalja, tökéletes gyilkossági tervet eszel ki. A házába berontó rendőrök pisztollyal a kezében találják, és Crawford nem is tagadja, hogy lelőtte a nejét, akiben Nunally detektív döbbenten fedezi fel a szeretőjét. Crawfordot letartóztatják, és miután beismerő vallomást tesz, börtönbe zárják. Az eset könnyed feladatnak tűnik az ambiciózus Willy Beachum helyettes kerületi ügyész számára. Ám egyre jobban belebonyolódik az ügybe, és nem veszi észre, hogy Crawford mozgatja a szálakat. A két férfi között életre-halálra szóló küzdelem kezdődik.

 

A kegyelem - M5, február 16. szerda, 21.35h

1968-ban Donald Crowhurst angol üzletembert Sir Francis Chichester sikere arra ösztönzi, hogy egyedül vegyen részt a Golden Globe Race kikötés nélküli, világkörüli szólóvitorlás versenyén. Noha csak amatőr hajós, Crowhurst úgy véli, hogy a technológia és a képességei lehetővé teszik számára, hogy sikeres legyen, ezáltal anyagi biztonságot biztosíthatna feleségének és kisgyermekeinek. A költségek növekedésével fő szponzora, Stanley Best nem akar többet erre áldozni, ezért Crowhurst kénytelen váltókat aláírni, veszélyeztetve otthonát. A média is hasznot húzna a sikergyanús sztoriból. Crowhurstnak teljesítenie kell a versenyt, vagy elveszít mindent, amit számára fontos. A film megtörtént eseményen alapul.

 

Utószezon - Duna World, február 16. szerda, 22.30h

A balatoni üdülőhelyen az utószezont élvező társaság unalmában elhatározza, hogy megvicceli a társaság egyik tagját. Kerekes nyugalmazott gyógyszerészt felhívják telefonon, és a megyei főkapitány nevében "igen fontos ügyben" beidézik másnapra. Nem is sejtik, hogy a tréfa milyen válságot idéz elő Kerekesben. Ő ugyanis a II.világháború alatt Szilágyiék patikájában dolgozott, és Holl Péter, az akkori rendőrkapitány az ő elszólása nyomán vitette el a zsidó származású Szilágyiékat. Ráadásul a patikát kiutalták az árja Kerekesnek. Másnap Kerekes elindul a megyeszékhelyre. A barátok, akik titokban követik, látják, hogy milyen felindult állapotban van. Szeretnék közölni vele a valóságot, de egész napos hajsza után csak este sikerül Kerekest erőszakkal visszacipelni a Sodits-villába. Itt _ meglepetésükre _ a szívrohammal küszködő Kerekes követeli, hogy most már komolyan tárgyalják le az ügyét, annál is inkább, mert a társaságban egy nyugalmazott bíró is van... Rónay György "Esti gyors" című regénye nyomán a forgatókönyvet Szász Péter írta. A film és a főszereplő Páger Antal, 1967-ben a Velencei Filmfesztivál különdíját nyerte el.

 

Pénzvonat - AXN, február 16. szerda, 22.55h

A New York-i metróban a gyújtogatók, tolvajok és rablók lassacskán már többen vannak, mint a becsületes utasok. A metrórendőrség két belemenős detektívjének nincs ideje unatkozni, közvetlenül a frontvonalon szolgálnak. Aztán amikor a páros egy harmadik taggal, méghozzá egy gyönyörű nővel egészül ki, kicsit megváltoznak a dolgok. Először is, mindkét férfi beleszeret. Másodszor, mert támad egy jó ötletük: mi lenne, ha ők is inkább a veszélyesek seregét gyarapítanák és kirabolnák a minden este áthaladó páncélvonatot, amely milliókat szállít?

 

Az ötödik pecsét - Duna Tv, február 16. szerda, 23.15h

Békés, kispolgári hangulat egy városszéli kiskocsmában. Egy jól összeszokott asztaltársaság beszélget, moralizál jó ételekről, a halálról, feltámadásról, és a háborúról. 1944-et írunk. Másnap mindez már az ő sorsuk is, hisz egy spion árulásának köszönhetően a nyilasok börtönében találják magukat, ahol bebizonyíthatják, hogy a gyakorlatban megfelelnek-e saját maguk elveinek. És vajon melyik a könyebb: becsülettel meghalni, vagy mások iránti felelőségből megalázottan tovább élni…

 

Keresés - Viasat3, február 16. szerda, 23.25h

Egy 16 éves lány eltűnik. A rendőrség nyomoz, az apa türelmetlen, az ügy nem halad. A lány apja úgy dönt, hogy maga is kezébe veszi a kutatást, és bemerészkedik arra a területre, ahol ugyan bizonytalanul, tájékozatlanul mozog, de egyedül ott találhatja meg eltűnt lánya nyomait: a neten.
Úgy érzi, minden titok egyetlen helyen gyűlt össze, és minden rejtély megoldása itt található: egy laptopon.
Megküzd az ismeretlen világgal. Virtuális térben mozog, de valódi eredményt akar: a lányát.