Ezeket a filmeket ajánljuk szerdára

Végigböngésztük a tévéműsorokat, ezeket a filmeket találtuk szerda estére.

A bűn árfolyama - Viasat3, február 23. szerda, 21h

Louis Salinger (Clive Owen) Interpol-ügynök és Eleanor Whitman (Naomi Watts) kerületi ügyész-helyettes elszántan küzdenek, hogy leleplezzék a világ egyik legnagyobb befolyású bankját, amely gyanújuk szerint a világ különböző pontjain végrehajtott terrorcselekményeket pénzel. Nyomozásuk során egyre mélyebbre hatolnak egy olyan világba, melyet a kapzsiság, a korrupció és a gyilkosság ural, és rövidesen olyan nemzetközi összeesküvés célpontjában találják magukat, ahol a túlélésben csak egymásra számíthatnak.

 

A következő három nap - Mozi+, február 23. szerda, 21h

John Brennan és felesége, Lara tökéletes házasságban élnek. Életük azonban váratlanul összeomlik, amikor az asszonyt a rendőrség letartóztatja egy gyilkosság gyanúsítottjaként. John minden törvényes eszközt bevet, hogy bebizonyítsa felesége ártatlanságát, de hiába, a bíróság húsz évre ítéli a nőt. Az ítélethirdetés után Lara öngyilkosságot kísérel meg a börtönben, ezért John úgy dönt, hogy kiszabadítja feleségét. Az aprólékos munkával kidolgozott szökés kivitelezése szinte lehetetlennek tűnik. Elég egyetlen hiba, és mindannyian a börtönben végzik.

 

Oltári nő - Filmcafe, február 23. szerda, 21h

Ike Graham az a fajta újságíró, aki mindig az utolsó percben írja meg a leadandó cikket. Egy nap, éppen sztori híján késlekedik, amikor egy bárban egy részeg idegen mesél neki Maggie Carpenterről, aki mindig elmenekül az oltár elől. Ike, aki egyébként sincs túl jó véleménnyel a nőkről, gúnyos hangú cikket ír az ismeretlen Maggie-ről anélkül, hogy utánamenne a hírek valódiságának. Másnap kirúgják a munkahelyéről, mert túl messzire ment, és meghamisította a valóságot. Ike-nak egyetlen esélye marad: lemenni a kisvárosba, és megírni a valóságot Maggie-ről, akinek negyedik esküvői kísérlete közeleg. Hamarosan kiderül azonban, hogy az egész falu Maggie újabb menekülését várja, és ez már egy cseppet sem tetszik Ike-nak.

 

Úriemberek - Film+, február 23. szerda, 21h

Az egész alvilág felbolydul, amikor híre megy, hogy az amerikai drogkereskedő, Mickey Pearson (Matthew McConaughey) túl akar adni szuperjövedelmező londoni marihuána birodalmán. A minden hájjal megkent magánnyomozó, Fletcher (Hugh Grant) arcátlan követeléssel áll elő a maffiózókról összegyűjtött anyagával, amiből egy forgatókönyvet is rittyentett. Nem véletlen az időzítése, hiszen rengeteg lóvé forog kockán, és még azelőtt pénzhez akar jutni, mielőtt kirobban a harc a gengszterek között. Csakhogy a helyzet a vártnál hamarabb eldurvul, és lehetetlen megjósolni, hogy végül ki marad életben és veszi át a csinos drogbizniszt.

 

A bárányok hallgatnak - Moziverzum, február 23. szerda, 21h

Dr. Hannibal "Kannibál" Lecter az egyik legveszedelmesebb pszichopata gyilkos. Évek óta szigorúan őrzött börtönben ül, de az FBI-nak most a segítségére van szüksége. Valaki ugyanis a módszereit utánozza, és remélik, hogy az őrült orvos segítségükre tud lenni. Clarice Starling különleges ügynök kapja a feladatot, hogy férkőzzön Dr. Lecter bizalmába, és próbálja meg rávenni a segítségre. Ám a dolog nem ilyen egyszerű: Dr. Lecter nemcsak őrült, de hihetetlenül intelligens is, így Clarice-nek nincs könnyű dolga.

 

Hudson Hawk - Egy mestertolvaj aranyat ér - Sony Movie Channel, február 23. szerda, 21h

Eddie Hawkins, a Hudson Hawk néven közismert tolvajkirály tízévi börtönbüntetése letöltése után úgy dönt, végleg szakít a múltjával. A multimilliomos Mayflower házaspár azonban igyekszik megakadályozni a tisztes visszavonulást, mert szükségük van egy profira, hogy megszerezzen számukra három páratlan műkincset. Hawk kénytelen elvállalni a megbízatást, mert megfenyegetik, hogy ha nemet mond, meggyilkolják a legjobb barátját. Elindul tehát kalandos útjára, miközben mit sem sejt arról, hogy a keresett kincsek nem pusztán művészettörténeti szempontból jelentősek. A helyzetet csak tovább bonyolítja, hogy Hawk találkozik a misztikus szépségű Anna Baraglival, akinek egyszerűen nem tud ellenállni.

 

Django - M5, február 23. szerda, 21.35h

A történet Párizsban játszódik a II. világháború éveiben. Django Reinhardt ekkor a legkedveltebb gitárművész, őt tartják a swing királyának. Zenéjével mindenkit elvarázsol, koncertjeire tömegek járnak el, és nem csak a megszállt Párizs lakosai, hanem német katonák és tisztek is. Django zsenialitásának híre Berlinbe is eljut, ezért a németek elhívják őt a harmadik birodalom fővárosba egy olyan fellépésre, amelyen Goebbels, a hírhedt propaganda miniszter is jelen lesz. Djangót többen óva intik attól, hogy elfogadja a németek meghívását, mert Django nem csak remek gitárművész, de cigány származású is egyben, és ekkorra már Párizsba is eljutnak a hírek arról, hogy a nácik miként bánnak a cigány emberekkel...

 

Dögkeselyű - Duna World, február 23. szerda, 22.35h

Simon József taxisofőrtől két jól öltözött öreg hölgy utas ellop tízezer forintot, azt az összeget, amelyet Simon adósságának visszafizetésére gürcölt össze. A tolvajokkal szemben, akik, mint kiderül, profi bűnözők, reménytelennek látszik törvényes úton keresni az igazságot, Simon ezért alvilági módszerekkel kezd egyszemélyes hadjáratba: rabol, hamisít, túszt ejt, zsarol és az egyre keményebb akciók során egyre inkább maga is szakszerűvé válik. Visszaszerzi a pénzt, lebuktatja a csalókat. A "győzelemnek" azonban ára van...

 

Fekete pillangó - Film Mánia, február 23. szerda, 22.50h

Paul az egykor szebb napokat látott író most egy forgatókönyvön dolgozik a hegyek közt megbújó házban, ami ha bejön, talán újra felpörgetheti karrierjét. A férfi egy nap felvesz az autójába egy vándort. A vacsora után Paul felajánlja Jacknek, hogy befogadja a házába, maradjon nála. A fiatal Jack inspirálja és segíti az írásban, és nem mellesleg súlyos titkot hordoz, valójában brutális sorozatgyilkos. Nemsokára hatalmas vihar csap le, megszűnik az áramellátás. A két férfi magára marad a házban.

 

Mérsékelt égöv - Duna Tv, február 23. szerda, 22.55h

A hegyektől elzárt kis faluban élő Kalán Imre körorvoshoz látogatók érkeznek. Két rokon fiú és barátjuk, a pályakezdő doktor, Király András, Kalán fiatal feleségének egykori nagy szerelme. Az ortodox sztálinista Kalán életét teljesen betölti legfőbb szenvedélye, a vadászat. András előtt lassan feltárul a vidék fontos embereinek belterjes, fullasztó világa. Látja, hogy Mari nem szereti férjét. Megpróbál közeledni hozzá, de a nő elutasítja. A féltékeny és agresszív Kalán mit sem törődik ezzel...