Ezeket a filmeket ajánljuk szerdára

Már el is ment a hét fele, hajrá tévé, mindent bele!

Desperado - Viasat3, december 20. szerda, 21h

Különös fekete alak érkezik a poros mexikói kisvárosba, kezében baljós gitártokkal. Egy biztos: nem gitározni akar. Jövetelének oka nem más, mint megbosszulni kedvese halálát, akit a város kiskirálya, Bucho (Joaquim de Almeida) ölt meg féltékenységből. Hamarosan kiderül, az idegen El Mariachi (Antonio Banderas), a Zenész, aki legendás pisztolyforgató, és akit a szegény nép hősként tisztel. El Mariachi érkezése elszabadítja az indulatokat, ám az igazi leszámolás akkor veszi kezdetét, amikor a Zenész barátai is megjelennek.

 

Bűnös utakon - Viasat Film, december 20. szerda, 21h

Az Oscar-díjra jelölt Jackie Earle Haley (Watchmen: Az őrzők) rendezői bemutatkozása négy fiatalról szól, akik hosszú idő után újra találkoznak egy volt osztálytársuk temetésén, és egyikkőjük felvetését követően egy biztosnak tűnő befektetésbe fognak. Az üzlet azonban balul üt ki, és mindnyájan elveszítik a belerakott pénzüket, és ha ez nem lenne elég, az egyik fiú a maffiától kért kölcsön, amely most kamatostul akarja behajtani a tartozást.

 

A barlang mélyén - Film Mánia, december 20. szerda, 21h

Egy baráti társaság egy eddig feltáratlan barlang mélyére szervez túrát. A kezdetben izgalmas kaland szörnyű fordulatot vesz, amikor a nagy esőzés hatására a hasadék bejárata beomlik és az öt barlangász a mélyben ragad. Amíg a kiutat keresik, felfedezik, hogy nincsenek egyedül, a barlangi tó mélyén egy hatalmas ragadozó vadászik rájuk.

 

A bombák földjén - Filmcafe, december 20. szerda, 21h

Az Irakban dolgozó amerikai bombaosztag tagjai talán a világ legveszélyesebb munkáját végzik. Nap mint nap bombákat hatástalanítanak a háborús övezet kellős közepén. Életük azon múlik, hogy sikerül-e a megfelelő zsinórt elvágni idejében, mielőtt valaki felrobbantaná az elrejtett tölteteket. Számukra Bagdadban mindenki potenciális ellenség, ezért belső konfliktusaik ellenére össze kell tartaniuk. William James bombaspecialista őrmester megszállottan nem vesz tudomást a halál közelségéről társaitól eltérően, akik egyszerűen csak túl akarják élni a már alig néhány napos küldetést. Összebarátkozik egy helyi kisgyerekkel, Beckhammel, és amikor egy bombaraktárban hozzá hasonlító holttestre bukkan, keresni kezdi a tetteseket.

 

I. e. 10 000 - Film+, december 20. szerda, 21h

A fiatal vadász, D'Leh (Steven Strait) beleszeret a szépséges Evoletbe (Camilla Belle). Törzsüket azonban ellenség támadja meg és magukkal hurcolják a lányt. D'Leh néhány társával a támadók nyomába ered. Megdöbbenve tapasztalják, hogy más törzsek is léteznek a világban, akiket szintén megtámadtak. Összefognak, ám útközben a vadállatokkal és a természet erejével is meg kell küzdeniük. Végül eljutnak abba a birodalomba, ahol a gonosz uralkodó a társaikat rabszolgasorba taszította.

 

Sokkal több mint testőr - Mozi+, december 20. szerda, 21.15h

Egy kiemelt japán ügyfél balul sikerült "kézbesítése" után Michael Bryce-t, a tripla A-s elit védelmi ügynököt lefokozzák egy puszta másodosztályú testőrré. A szégyenletes incidens után Bryce mindent megtesz, hogy bizonyítsa: akkor őt tőrbe csalták, és megérdemli, hogy újra kiemelt testőri szerepet töltsön be. Az Interpol feladatot ad neki: egy hírhedt bérgyilkost kell tanúként Manchesterből Hágába szállítania, biztonságban. A feladat nem olyan egyszerű, mint amilyennek elsőre tűnik, Darius-nak ugyanis rengeteg ellensége van, akik mind azon ügyködnek, hogy az ideiglenesen nem a börtön falai között tartózkodó férfival leszámoljanak...

 

A vörös sárkány - Moziverzum, december 20. szerda, 21.15h

Thomas Harris regénye alapján! Will Graham, a kiváló nyomozó azért hagyta ott az FBI-t, mert majdnem az életébe került elkapni Dr. Hannibal Lecter-t, a zseniális őrültet. Most, évek múltán azonban, amikor egy sor különösen szörnyű gyilkosság tartja rettegésben a közvéleményt, Graham vonakodva bár, de hajlandó visszatérni önként vállalt száműzetéséből és segédkezni az ügyben. Ám hamarosan rá kell döbbennie, hogy a Fogtündér néven elhíresült sorozatgyilkos elfogásához meg kell próbálnia a gyilkos agyával gondolkodni. Ehhez pedig ki kéne fürkésznie egy másik gyilkos elméjét, amely ugyanilyen briliáns _ és ugyanilyen beteg. Graham számára ez azt jelenti, hogy szembe kell néznie múltjával és ősi ellenségével, a jelenleg bebörtönzött Lecter-rel…

 

Könnyű testi sértés - Duna World, december 20. szerda, 22.35h

Csaba (Eperjes Károly) most szabadult a börtönből, 28 hónapot töltött elzárva egy verekedés miatt. Fiatal feleségéhez siet a közös lakásukba, ám ott egy ismeretlen férfit, Miklóst (Andorai Péter) találja. Éva (Erdős Mariann), a később megérkező feleség emlékezteti Csabát, hogy már a börtönlátogatás alkalmával beszélt neki új barátjáról. Miklós szeretné, ha Csaba eltűnne a lakásból, de a fiú ragaszkodik a helyhez és Évához is. Hárman élnek együtt tovább, állandó konfliktusok között. Miklós el akarja üldözni Csabát és folyton provokálja. Egészen addig, míg Csabának egyszer eljár a keze…

 

Fekete karácsony - Film Mánia, december 20. szerda, 22.50h

Billy egykori otthonát egyetemista lányok lakják, akik épp a karácsonyi vakációra készülődnek. A lányok mit sem sejtenek arról, hol is laknak, milyen véres történet fűződik a házhoz. Egészen addig nem is kutakodnak az igazság után, amíg meg nem csörren a telefon és egyikük nyomtalanul el nem tűnik. Hamarosan tudomást szereznek a házban történt mészárlásról, ám úgy tűnik, túl későn _ Billy (Robert Mann) senkinek sem kegyelmez.

 

Drakula - Viasat Film, december 20. szerda, 22.55h

Drakulát, Erdély egykori véres kezű vajdáját évszázadokkal ezelőtt eltemették, teste azonban mégsem omlott porrá. Az a hír járja, hogy sírjából kikelve minden éjjel hátborzongató portyára indul _ szűzleányok vérére szomjúzik... Drakula holt, de nem halott egészen. Nem tud nyugodni, ameddig nem látja viszont négyszáz évvel azelőtt meggyilkolt hitvesét.

 

A papa Volgája - DUNA Televízió, december 20. szerda, 23h

A papa volgája nagyon humánus, szép film, ugyanakkor cseh humorral megáldva. Aanya és lánya talán utolsó road-movie-ja Csehországon át. Meghal a családfő, az apa és 30 éves lánya, Tereza rákos beteg, de remény van rá, hogy meggyógyul. Eva elhatározza, hogy szeretett lányával beülnek a papa volgájába és hosszú útra kelnek. Az anya férje utolsó kívánságának nyomán elindul felkeresni egykori szeretőit. Tereza is nyitott az útra, mert apja egyik öltönye zsebében a titkos gyerekrajzot talál, amelyet apjának rajzolt egy számára ismeretlen fiú, Tomaš. Eva lánya úgy érzi, hogy van egy mostohatestvére valahol, a nagyvilágban. Anya és lánya, útjuk során egyre közelebb kerülnek egymáshoz. Mindegyikük valahol a múltat akarják felkutatni, újra felfedezni és felidézni a régi időket. Eva, az anya sokmindenre emlékezik, de édes lánya elől kezdetben titkolja.... (.)

 

Az utolsó szamuráj - Film+, december 20. szerda, 23.15h

A polgárháborúnak vége. Az egykori hős, Nathan Algren (Tom Cruise) nem találja a helyét a békés, egyre praktikusabb országban. A vakmerőség, az önfeláldozás, a hűség _ az ő katonaerényei _ itt már értéktelenné váltak. Ebből az állapotból egy sok pénzzel kecsegtető ajánlat mozdítja ki. Algrennek Japánba kell utaznia, ahol a fiatal, Amerika-barát császár modern hadseregébe kiképzőtisztnek szerződteti. Az új haderőnek a régi hagyományokat tisztelő és követő szamurájokkal kell leszámolnia. Az első csapást maga Algren vezeti. Az elkapkodott előkészületek miatt hiába a modern fegyverzet, a szamurájok diadalmaskodnak, és Algren fogságba esik. A szamurájok parancsnoka azonban nem végez az idegennel, hanem megpróbálja megismerni. Az amerikai pedig lassan megtapasztalja, hogy a szamurájok értékrendje sokkal közelebb áll hozzá.

 

Viasztestek - RTL HÁROM, december 20. szerda, 23.20h

Félelem és borzongás vár a Viasztestek között a két neves producer Joel Silver és Robert Zemeckis (Gótika, Szellemhajó) legújabb rémmeséjében. Mikor egy közös kiruccanás során autójuk lerobban, a hat főiskolás barát egy kisvárosban reked valahol az isten háta mögött. A városka egyetlen látnivalója a viaszmúzeum, ahol hátborzongatóan élethű viaszbábok láthatók. Hamarosan kiderül az is, miért tűnnek annyira élethűnek: a város nem az, aminek látszik, a diákoknak pedig menekülniük kell, mielőtt még "szörnyen kreatív" gyilkosok áldozataivá válnának...

 

Tizenkét dühös ember - SuperTV2, december 20. szerda, 23.30h

A tizenkét esküdtnek, egy látszólag sima gyilkossági ügyben kell ítéletet hoznia. A vádlott bűnösségét annyi tökéletesen egybevágó tény bizonyítja, hogy az egyik esküdtben felmerül a gyanú: a dolog túlságosan is egyszerű, és nem ártana alaposabban megbeszélni a tárgyalóteremben hallottakat. Kezdetben tizenegyen vannak egy ellen, ám a helyzet fokozatosan változni kezd, és percek múlva már lényegében nem is a gyilkosságról, hanem a jelenlévőkben bujkáló előítéletekről, félelmekről, rejtegetni kívánt gyöngeségeikről, vagyis magukról az esküdtekről szól a vita.

 

Max Payne - Egyszemélyes háború - Mozi+, december 20. szerda, 23.45h

Max Payne (Mark Wahlberg) jó zsaru volt, aki néhány őrült drogos miatt elvesztette a családját. Ettől kezdve Max-et csak egy cél élteti: megtalálni a drog forrását. A drogdílerek közé áll, a drogmaffia tagja lesz. Egyre mélyebbre jut, egyre borzasztóbb bűnök nyomára talál. Korábbi barátai és új társai is ellene fordulnak. Max azonban mindenre hajlandó és nagyon sok mindenre képes az igazságért...

 

Willy mesevilága - Moziverzum, december 20. szerda, 23.50h

Amikor egy férfi autója lerobban a semmi közepén, egy helyi üzletember felajánlja neki, hogy fizeti a javíttatást, amennyiben kitakarítja az egykor szebb napokat megélt szórakoztatóközpontot, a Willy mesevilágát. Ez a park azonban sötét titkokat rejt, az újdonsült gondnoknak pedig egy sor őrült, valóságos gyilkológéppé változott kabalafigurával kell megküzdenie, ha túl akarja élni az éjszakát.