Ezeket a filmeket ajánljuk vasárnapra

Ha ma csak néznél ki a fejedből a fárasztó hét után, akkor fusd át listánkat, válassz egy jó filmet, és kapcsold be a tévét!

Az a hülye szív - RTLII, július 10. vasárnap, 11.50h

Féktelenül bulizni minden este, elsüllyeszteni egy sportautót egy medencében: Lenny számára valahogy így néz ki a kikapcsolódás, és más nem is érdekli, csak hogy jól érezze magát. Az édesapja villájában él, az ő pénzét költi, és valamiféle playboynak képzeli magát.
Ugyanakkor David, aki egy szürke lakótelepi házban él, egy nap fuldokolni kezd az ágyban, mire az anyja berohan vele az ügyeletre. A kamaszfiú születése óta szívbetegséggel küzd, senki sem tudja, megéri-e a tizenhatot.
Ez a két világ találkozik, amikor Lenny szívspecialista apja a srác gondjaira bízza Davidet. David világát korábban a kórházak és az orvosok, Lennyét a klubok és a csajok határozták meg. Hogy azért ne nehezítse meg annyira a saját életét, Lenny olyan élményekhez segíti hozzá Davidet, amiket ő már jól ismer: még mielőtt túl késő lenne, elviszi többek között menő ruhákat vásárolni és autót lopni. Csakhogy az ingyenélő Lenny egy ponton rádöbben, túl nagy felelősség került a kezébe, David élete egy cérnaszálon függ. A kamaszfiú pedig arra jut, hogy szeretne megismerkedni egy lánnyal, át akarja élni, milyen érzés szerelmesnek lenni, és ebben is Lennynek kell segítenie, aki eddigre már szoros barátságot ápol a fiúval. Olyan szorosat és vadat, mintha nem is lenne holnap – ami persze igaz is lehet.

 

Jeanne d'Arc - Az Orléans-i szűz - Film Mánia, július 10. vasárnap, 12.15h

A XV. századi Franciaországban a káosz az úr: a legnagyobb várakat és városokat elfoglalták az angolok, az országnak nincs királya, és a francia lovagok minden esély és különösebb meggyőződés nélkül próbálgatják a lehetetlent: megállítani a világ legnagyobb, legerősebb és legönteltebb hadseregét. Franciaországon már csak a csoda segíthet. És a csoda el is jön: Jeanne-nak hívják, 16 éves, gyönyörű és víziók vezetik. A semmiből bukkan elő, és pillanatok alatt megfordítja a világtörténelmet. Csatákat és háborút nyer, végül pedig visszafoglalja az angoloktól Orléans-t. Rövid hajjal, páncélban, lóháton harcol _ a harcedzett lovagok egyenrangú társa a kegyetlen és véres férfivilágban. De sikerei csak a katonák körében teszik népszerűvé: Jeanne téved, ha azt hiszi, látomásai mindig, minden ellenfelével szemben jó tanácsot adnak neki.

 

Forrest Gump - Moziverzum, július 10. vasárnap, 12.25h

A georgiai Savannah városka árnyas buszmegállójában különös mesemondó üldögél. A neve Forrest Gump. A XX. század második felének szinte minden sorsfordulóján ott volt, mindent látott és mindent átélt, de nem mindent értett. Elméje a legjobb akarattal sem nevezhető tündökletesnek. De hát már az anyja is mindig mondta: "Csak az hülye, aki hülyeséget csinál". Forrest Gump pedig nem tett semmi egyebet, mint jelen volt minden fontos eseményen: a pingpongdiplomáciától a vietnami harctérig, a Watergate szállótól az elnöki klubig, míg végül meg nem pihent egyetlen igaz szerelme karjában. A Forrest Gump megindító, romantikus mese egy ártatlan amerikairól, aki éppen abban a korban élt, amikor Amerika elveszítette ártatlanságát. A film és alkotói 1995-ben hat Oscar-díjat nyertek: közte a legjobb filmét, a legjobb rendezőét, a legjobb forgatókönyvíróét és a legjobb férfi főszereplőét. További hét Oscar-jelölés és három Golden Globe díj (legjobb film, legjobb rendező, legjobb színész) színesíti a film ezzel távolról sem teljes díjgyűjteményét.

 

Ace Ventura - Állati nyomozó - Mozi+, július 10. vasárnap, 12.45h

Eltűnt a kis házikedvence? Kutyus, cicus, aranyhal, krokodil, tarantula, denevér? Forduljon a világ legjobb állatnyomozójához, Ace Venturához! Ő garantáltan előkeríti a jóisten minden négylábú, szárnyas, uszonyos vagy egyéb teremtményét. Ace igazi ász: frizurája bohókás, öltözéke extrém, kajája meg leginkább madáreledel. Amikor "lába" kél Hópihének, a miami sportklub kabaladelfinének, Ace frenetikus energiával veti magát a nyomozásba. Most kamatoztathatja különleges adottságát: ott is nyomra bukkan, ahol senki más, és _ keményen hadakozva mind a két balkezével _ a legképtelenebb eredményre jut...

 

Fél lábbal a Paradicsomban - RTL Klub, július 10. vasárnap, 13.25h

Bull Webster (Bud Spencer) taxisofőr munkahelyi gondokkal küzd. A konkurens vállalat egyik ügyvédjének a segítségével megpróbálja tönkretenni a Webster taxitársaságát. Bull anyagi ereje fogytán van, és a legkevésbé sem sejti, hogy zsebében egy lottószelvény bújik meg, amellyel megnyerheti a legnagyobb összeget, amit lottón valaha is nyertek. A nyereménnyel, mely nem kevesebb mint 150 millió dollár, keresztülhúzhatja ellenfelei üzleti számításait. Újdonsült milliomosként _ tudtán kívül _ hirtelen hatalmi harcok kereszttüzébe kerül. A paradicsomból a Földre érkezik Victor (Thierry Lhermitte), a pokolból pedig Veronica (Carol Alt), hogy megpróbálják a maguk számára megszerezni a derék taxisofőr lelkét.

 

Bazi nagy görög lagzi 2. - TV2, július 10. vasárnap, 13.40h

Hangosabbak, görögebbek és ragaszkodóbbak már nem is lehetnének, Ian és Toula lánya, Paris nagy bánatára. A pályaválasztás előtt álló lányt egyetlen cél vezérli: minél távolabb akar kerülni túlbuzgó pereputtyától. Mindeközben Ian és Toula házassága sem a régi, szeretnének több időt tölteni kettesben, hogy felélesszék a régi tüzet. Természetesen számíthatnak a rokonság segítségére _ egy kissé túlságosan is...Hamarosan azonban nagy sokk éri Portokalosékat: kiderül, hogy a megrögzötten konzervatív családfő, Gus és felesége, Maria házassága érvénytelen. Mivel egy görög nőt sem érhet az a szégyen, hogy pártában marad, a család azonnal a tettek mezejére lép, és nekilát az esküvő megszervezésének. Újra törnek a tányérok, dübörög a sirtaki, folyik az ouzo, és összegyűlik a család egy még nagyobb, még zajosabb, még frenetikusabb Bazi nagy görög lagzira.

 

Egy pikoló világos - Duna Tv, július 10. vasárnap, 14.20h

Kincse Marcinak régen tetszik a vele egy házban lakó Cséri Julika, de mielőtt szerelmük kibontakozhatna, a fiút behívják katonának. Juli gyárba kerül dolgozni, ahol rossz társaságba keveredik, gyakran mulat hajnalig, fogynak a "pikoló világosok". Marci egy év után hazalátogat és mélységesen csalódva a lányba, szakít vele. Pedig Juli is szereti a fiút és tőle remélné azt a biztonságot, amely visszavezethetné régi énjéhez… A filmmel a 90 éve született Ruttkai Évára emlékezünk.

 

Terminál - Paramount Network, július 10. vasárnap, 15.40h

Viktor Navorski éppen New Yorkba repül Kelet-Európából, amikor hazájában heves harcokkal kísért államcsíny bontakozik ki. A gyanútlan utazó egyszerre ott találja magát a John F. Kennedy repülőtéren, Amerika kapujában, ám útlevele egy éppen nem létező országból való, ezért nem teheti be a lábát az Ígéret Földjére.

 

Ő a megoldás - TV2, július 10. vasárnap, 15.45h

Mary és Steve egészen másképp élték meg a vakrandijukat. Steve mihamarabb szeretné elfelejteni a kínos estét, Mary azonban teljesen fel van dobva, úgy érzi, megtalálta álmai hercegét. A kissé szószátyár hölgyemény nem is hagyja annyiban a dolgot, a férfi után ered, még ha a fél országot kell is átutaznia, hogy bebizonyítsa, kettejüket az Isten is egymásnak teremtette. A CCN tévétársaság operatőre egyáltalán nincs elragadtatva Mary és piros csizmája láttán, és amikor váratlanul beesik egy tárnába, fenekestül felforgat mindent...

 

Ne hagyd magad, Bill! - Filmcafe, július 10. vasárnap, 15.55h

Billnek (Aaron Eckhart) elege van a munkájából, a feleségét in flagranti éri egy helyi hírszerkesztővel az ágyban, ezért aztán nincs a legjobb passzban. Az élet azonban hamarosan kárpótolja eddigi szenvedéséért, bármilyen furcsa, egy problémás tinédzser (Elizabeth Banks) és egy ármányos eladónő, Lucy (Jessica Alba) lesz az ír lelki sebeire.

 

Az ötödik elem - Mozi+, július 10. vasárnap, 16.20h

Minden ötezredik évben egy kapu feltárul két dimenzió között. Az egyikben található az univerzum és benne mindenféle életforma. A másikban a Gonosz, melynek csupán egy célja van: elpusztítani az Életet. Csak a titokzatos ötödik elem mentheti meg a világot az ötezer évenként feltámadó Gonosz pusztításától. Így az univerzumnak minden ötezredik esztendőben szüksége van egy hősre. A XXIII. század veszélyekkel és furcsaságokkal teletűzdelt univerzumában, New Yorkban egy nem mindennapi hős, Korben Dallas száll szembe a Gonosszal, hogy az emberiséget megvédelmezze...

 

Átkozott boszorkák - Filmcafe, július 10. vasárnap, 17.50h

Sally és Gillian, a két testvér mindig tudta, hogy nem olyan, mint a többi gyerek. Szüleik halála után különc nagynénjeik nevelték őket, és a háztartásuk egy cseppet sem volt hétköznapi, már kiskoruktól gyakorolták a családjukban generációról generációra öröklődő varázslást. Egy apró gond van csak a csodálatos örökséggel: egy átok, miszerint az a férfi, aki a család egyik nőtagjába beleszeret, idő előtt meghal. Sally (Sandra Bullock) igazi szerelemre vágyik, és megpróbál távol maradni a varázsló praktikáktól, míg Gillian (Nicole Kidman) bolondos és csapodár módon élvezi hatalmát a férfiak fölött. Amikor azonban Gillian találkozik Jimmy-vel, egyre különösebb dolgok történnek.

 

Édesek és mostohák - Prime, július 10. vasárnap, 18.20h

Gigi Levangie könyve alapján! Két asszony harcol egy családért. Az egyik szép, fiatal és öntudatos (Julia Roberts), a másik is öntudatos, de kicsit már megkopott a hosszú mintaanya szerepben (Susan Sarandon). Kettejük között a hadszíntér a szeretett férfi (Ed Harris), aki elvált az egyiktől, és feleségül akarja venni a másikat, valamint a felbomlott házasság gyümölcsei, két rosszcsont lurkó. Isabel próbál szerelme gyermekeinek jó anyja lenni, de képtelen felvenni a versenyt a férfi ex-feleségével, a gyerekek édesanyjával. Jackie persze jól ki is használja ezt a helyzetet, s amikor csak teheti, gyerekeit a csinos mostoha ellen uszítja. És ez így menne az idők végezetéig, ha a sors közbe nem szólna…

 

Az elveszett frigyláda fosztogatói - SuperTV2, július 10. vasárnap, 18.40h

Indiana Jones élete egyik felében jólszituált régészprofesszor, aki félszegen ácsorogva a katedrán, szemlesütve fogadja egyetemi tanítványai rajongását. A másik felében viszont magányos hős, oldalán univerzális lasszóval és pisztolyokkal, s aki semmilyen kalandtól nem riad vissza, hogy megszerezzen egy-egy értékes műkincset a múzeumának. A németek Adolf Hitler parancsára hatalmas ásatásokba kezdenek Kairó közelében, hogy megkeressék az eltűnt Frigyládát, azaz a Biblia egyik legendás ereklyéjét. Ez az a láda, amelyben a zsidók több ezer évvel ezelőtt elhelyezték Mózes kőtábláit a Tízparancsolattal. A mítosz szerint pedig, aki a ládát birtokolja, legyőzhetetlenné válik...